27 C
Willemstad
• dinsdag 5 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

Forse veranderingen in verslaggeving verzekeringsbranche

iasbWILLEMSTAD — De nieuwe regels die de International Accounting Standards Board (IASB) op 20 juni 2013 heeft aangekondigd, gaan voor grote veranderingen zorgen bij verzekeringsmaatschappijen.
Dat meldt Mark Kesselaer, managing director bij KPMG op Curaçao.

De nieuwe boekhoudregels, die betrekking hebben op de verzekeringscontracten van de sector, gaan volgens Kesselaer niet alleen voor meer volatiliteit zorgen in de winst- en verliesrekening en het eigen vermogen, maar zullen ook een nauwkeuriger beeld geven van de risico’s en aansprakelijkheden bij verzekeraars.

“Hoewel de veranderingen een aanzienlijke stap vooruit betekenen, brengt de implementatie voor de verzekeraars ook aanzienlijke kosten met zich mee. Verzekeraars zullen de gevolgen van de nieuwe regelgeving overal voelen.
De veranderingen zitten vooral in de details en de mate waarin de regelgeving voor veranderingen zorgt en zijn vooral afhankelijk van het stelsel dat de verzekeraar op dit moment hanteert.
De bekendmaking van de nieuwe voorstellen betekent een belangrijke stap voorwaarts in de richting van een gemeenschappelijk verslaggevingstelsel voor verzekeringsmaatschappijen in een groot deel van de wereld.
Het proces duurt nu al vijftien jaar, maar het eind lijkt nu in zicht.”

- Advertentie -

De voorstellen van de IASB hebben met name betrekking op de wijze waarop verzekeraars rapporteren over de winstgevendheid en hun financiële positie.
Deze zullen naar alle waarschijnlijkheid voor de meeste verzekeraars leiden tot een algehele toename in de volatiliteit van het resultaat en het vermogen. Kesselaer:

“Dit is het gevolg van het feit dat de bedrijven de verplichtingen die voortvloeien uit de verzekeringscontracten voortdurend moeten herberekenen op basis van de actuele waarde in plaats van de historische waarde.
Zo zal het effect van veranderingen in de rente en in de levensverwachting direct zichtbaar worden in de financiële positie.
De kwaliteit van het ‘asset & liability-management’ van de verzekeraar komt hierdoor beter tot uitdrukking in de jaarrekening.
Bovendien kan de performance van de verzekeraar op deze manier worden afgelezen uit de ontwikkeling in de financiële positie als totaal in plaats van alleen uit de winst- en verliesrekening.”

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

DH | Over the Pond minimarket robbed by two armed men

PHILIPSBURG--The cashier of a minimarket on Arch Road, a side road of Sucker Garden Road, was robbed at gunpoint late Friday afternoon, when two armed men entered...

Democracy now! | Monday, July 4, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 4 juni 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Opinie | De VN, zelf bestuur en zelf beschikking

Door Lucita Moenir Alam, Arjen van Rijn en Kees Flinterman Op 15 december 1955 heeft de Tiende Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in Resolutie 945(X) de Nederlandse...

ParadiseFM | Campagne voor een nieuw nationaal wapen Curaçao

Curaçao moet een nieuw nationaal embleem hebben. Cultuurminister Van Heydoorn heeft daarom een ontwerpwedstrijd uitgeschreven. Iedereen kan aan de wedstrijd meedoen. Vandaag wordt het startschot gegeven voor...

ParadiseFM | Schotte nog steeds in onderhandeling met OM

Ex-premier Gerrit Schotte onderhandelt nog steeds met het Openbaar Ministerie over het geld dat hij terug moet betalen. In mei kreeg hij twee weken de tijd om...
- Advertentie -
- Advertentie -