27 C
Willemstad
• donderdag 19 mei 2022 04:55

Laatste reacties

- Advertentie -

Fondsen Junior Rangers gezocht

carmabiWillemstad – Carmabi heeft een nieuw project op poten gezet: het Junior Ranger Project. In het project krijgen jongens van Banda Abou de kans om te werken en te leren over natuurconservatie. Drie jongens mogen zich nu al Junior Ranger noemen, dat moeten er meer worden, maar daarvoor is geld nodig. Dat legt het hoofd van de parken van Christoffelpark Curaçao, Sabine Berendse uit. Ze is direct verantwoordelijk voor het Junior Ranger Project.

Advertentie

,,Wat het eigenlijk is, is dat een paar jongeren van Banda Abou, uit de buurt van het Christoffelpark, werken als oproepkracht. Het is heel leuk om met deze jongens te werken.”

- Advertentie -

Berendse legt uit dat deze junior ranger-functie meestal de eerste werkervaring is van de nog jonge jongens.

,,We hebben een programma opgesteld zodat ze naast de werkzaamheden kunnen leren, aan trainingen kunnen meedoen en bij allerlei projecten met professionals kunnen meewerken”, licht ze het project toe.

Voor hun werkzaamheden krijgen de drie jongens een bijdrage.

,,We hebben voor deze drie jongens sponsoring gekregen. Vaak wordt de vraag gesteld waarom deze jongens dit niet gratis doen. Maar het gaat meestal om arme gezinnen waar deze jongeren uit komen. Dus van wat ze verdienen krijgen ook broertjes en zusjes weer eten. Omdat ze zich inzetten krijgen ze een vergoeding.”

Behalve de trainingen die de junior rangers elke maand moeten volgen, hebben zij zelf ook grote inspraak in wat ze graag zouden willen doen en leren.

,,Het gaat erom dat ze meer ervaring krijgen en beter kunnen beslissen wat ze willen worden als ze later groot zijn, ze zijn namelijk nog vrij jong”, aldus Berendse.

De werkzaamheden die de jongens uitvoeren variëren van snoeiwerkzaamheden in het Christoffelpark onder begeleiding van een ervaren ranger tot het bezoeken van het Landhuis Savonet waar ze informatie over de geschiedenis en cultuur opdoen.

,,Een van de jongens heeft aangegeven mee te willen op tours, dat is gebeurd. Een ander wilde graag beter Nederlands en Engels leren en dat proberen we hem ook bij te brengen”, licht Berendse toe.

De manager laat weten dat er pas een cursus is gegeven over dierverzorging.
Bij het Christoffelpark zal een kleine boerderij worden gecreëerd waar de dieren te zien zijn die vroeger op de plantage te vinden waren.

,,Een van de jongens is gek op dieren. Hij gaat dus elke keer als hij bij ons is met de dieren trainen en een stuk lopen. Het is heel leuk”, klinkt Berendse trots.

Toch worden de junior rangers strikt in de gaten gehouden, ze zijn per slot van rekening nog erg ‘jong’ en daarmee ‘speels’, benadrukt ze. Of de jongens ook uiteindelijk zullen eindigen als ranger is volgens de manager een beetje de vraag.

De parkmanager: ,,Ze willen dat ook niet allemaal. Een van de jongens leert bijvoorbeeld voor verpleegkundige. Als de junior rangers willen zijn ze heel erg welkom. Het Christoffelpark heeft alleen een beperkt budget dus een voltijd baan kan ik ze niet aanbieden. Maar als ze uitblinken dan sluit ik het niet uit.”

Volgens Berendse beschikken alle jongens over talenten, en is er zelfs een elektromonteur in spe onder het trio.

,,Ze maken een goede kans elders. En misschien nog wel extra kans omdat ze niet alleen naar school gingen maar zich ook elk weekend inzetten in het Christoffelpark”, betoogd de manager.

Eigenlijk dus, komt ze tot de conclusie, een bijbaan met benefits.

Voor meer informatie over sponsormogelijkheden kan contact worden opgenomen met Carmabi, dat verantwoordelijk is voor het management van het Christoffelpark, Sheta Boka en Landhuis Savonet, via 4624242 of een bezoek worden gebracht aan de website van de organisatie.
www.carmabi.org

Bron: Antilliaans Dagblad

Advertentie

back home

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

NOS | Russische bedrijven duiken onder in illegale Nederlandse trustsector

Zeker honderd Russische bedrijven doken afgelopen jaren onder in de ondergrondse trustsector in Nederland. Dat blijkt uit onderzoek van Platform Investico voor de De Groene Amsterdammer. Op...

Democracy now! | Wednesday, May 18, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 18 mei 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Code geel voor extreem saharastof

De meteorologische dienst Curaçao geeft code geel af voor extreem saharastof. De voorzorgsmededeling geldt van woensdagochtend tot donderdagochtend. Mensen met allergieën kunnen last krijgen van het stof....

Nu.cw | Banco di Caribe waarschuwt klanten voor phishing

Banco di Caribe waarschuwt haar klanten voor phishing berichten. Onlangs zijn er SMS-berichten verspreid naar klanten van de bank waarin gevraagd wordt om bankgegevens. In de berichten...

Nu.cw | Vermiste vrouw weer terecht

De 39-jarige Rochelle Teresita Amalia is weer terecht. Er werd alarm geslagen toen de vrouw maandag van huis vertrok om boodschappen te doen en is niet meer...
- Advertentie -
- Advertentie -