26 C
Willemstad
• maandag 26 februari 2024

Telegraaf | ’Joran van der Sloot heeft seks met drie vrouwen in Peruaanse gevangenis’

Lima - Joran van der Sloot heeft in de gevangenis seks met minstens drie verschillende vrouwen. Ondanks dat hij in Peru nog tot 2045 een straf uitzit voor...

Column Youp | Telkens weer

Waarom vind ik het bericht dat Gordon het liedje Telkens weer vals gezongen heeft nou zo grappig? Dat komt door de woorden vals, Gordon en de titel...

Column Kadushi | Sil the Fixer

Column Kadushi | Dossier Koninkrijksrelaties.nl Het zal je maar gebeuren: Denk je gezegend te zijn met een onweerstaanbare aantrekkingskracht en dan keert je partner je ijskoud de rug...

ParadiseFM | Pisas: Geen relatie meer met CPR

Minister-president Pisas heeft gisteren tijdens een vergadering het parlement aangegeven dat er geen enkele relatie meer is met Caribbean Petroleum Refinery. Het bedrijf was eerst ‘preferred bidder’...

ParadiseFM | Drie mogelijke gasvelden ontdekt onder Arubaanse zeebodem

Het Amerikaanse bedrijf Armstrong Oil and Gas Inc. heeft de regering van Aruba laten weten dat ze ten noordoosten van Aruba in de zeebodem drie mogelijke gasvelden...

ParadiseFM | Courtyard by Marriott wil in april 2024 openen

Na een lange bouwperiode en veel vertraging heeft Courtyard by Marriott in Rif een hindervergunning aangevraagd om als hotel te kunnen opereren. Dat betekent dat het op...
- Advertisement -spot_img

FOL wacht op sociale wetten

HomeMediaFOL wacht op sociale wetten

folWILLEMSTAD — De politieke partij FOL wacht nog steeds totdat de politiek werk maakt van de introductie van tal van sociale wetten. Volgens FOL-voorzitter Anthony Godett gaat het hierbij om de wet die korte contracten regelt, de wet die uitzendbureaus moet legaliseren en de 80/20-regeling.

De partij heeft na een analyse van de sociaal-economische situatie kunnen concluderen dat het eiland op dit moment te kampen heeft met een vorm van economische slavernij.

“Je werkt meer dan acht uur per dag. Je moet doorwerken tot je 65e om het hoofd boven water te kunnen houden en dit allemaal door de continue daling van de koopkracht van de werkende klasse op het eiland.”

Godett roept de Staten op hun werk te doen en een einde te maken aan ‘de grote hoeveelheid overtredingen op die momenteel plaatsvinden in de arbeidssector’.

“Wij van de FOL betreuren het dat de partijen die nu in de coalitie zitten, werknemers de politieke kar voor hen hebben laten trekken.
Nu zijn deze zelfde werknemers teleurgesteld in de opstelling van de regering en het parlement die niets doen tegen het onrecht dat hen wordt aangedaan. Tot de dag van vandaag kunnen zij niet terecht bij financiële instanties om een lening af te sluiten om een huis of auto te komen.”

Het is nu volgens de FOL, die niet in het parlement is vertegenwoordigd, noodzakelijk dat Statenleden vragen over deze onderwerpen gaan stellen en of vergaderingen van de Centrale Commissie gaan aanvragen zodat werknemers te weten komen hoe het staat met de wetten die hen aangaan.
Ook vindt Godett in dit verband dat de regering personen die het minimumloon verdienen moet gaan vertellen met hoeveel dit bedrag omhoog zal gaan per januari volgend jaar.

“Wij moeten constateren dat alles duurder is geworden, zoals nutstarieven, voedsel, studiekosten en volkgezondheid, maar de salarissen zijn gelijk gebleven.”

To Top

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Vorig artikel
Volgend artikel

Zoeken

Recente reacties