27 C
Willemstad
• donderdag 22 april 2021 22:35

ParadiseFM | Verkeerslichten Schottegatweg uitgevallen

Let op als je vandaag de weg op moet, verschillende verkeerslichten functioneren niet. Zowel aan de noord- als aan de zuidkant zijn de lichten bij kruispunten uitgevallen. De...

ParadiseFM | In afgelopen maand veel coronapatiënten overleden

In de afgelopen weken is aantal overleden coronapatiënten op Curaçao flink gestegen. Op 21 april waren er 95 mensen overleden, twee weken daarvoor ging het om 58...

Democracy now! | Thursday April 22, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 22 april 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Inflatie Bonaire lager door toeslagen overheid

Consumentengoederen en diensten op Bonaire waren in het eerste kwartaal van dit jaar goedkoper dan een jaar eerder. Dat meldt het Bureau voor de Statistiek (CBS). Ook...

Nu.cw | Vaccinatiemarathon op Aruba

Op Aruba wordt komende zaterdag en zondag een vaccinatiemarathon gehouden. Het doel is 10.000 burgers hun eerste prik te geven. ,,Vaccineren is een daad van solidariteit en gezamenlijke...
- Advertisement -spot_img
HomeMediaFOL geschokt door te late begroting

FOL geschokt door te late begroting

WILLEMSTAD — De politieke partij FOL reageert geschokt op het bericht van Financiën-minister George ‘Jorge’ Jamaloodin (MFK), dat het hem weer niet lukt om de afgesproken deadlines te halen om de tweede suppletoire begroting 2012 (15 augustus) en de begroting 2013 (1 september) in te dienen.

Niet alleen is het budgetrecht van de Staten geschonden, maar de twee wetten zullen door de nieuwe Staten – die op 2 november aantreden – behandeld worden.
De partij voorspelt een financiële chaos en voorziet problemen voor de Sociale Verzekeringsbank (SVB) en de gezondheidszorg.
De nodige hervormingen in de sector zullen niet plaatsvinden, terwijl de jaarcijfers van de SVB over 2012 niet door een externe accountant worden goedgekeurd.
Hierdoor zal de gemeenschap een enorme sociale klap te verduren krijgen, waardoor onder andere de criminaliteit weer gaat stijgen.
De verwachting is dat de tweede suppletoire begroting 2012 en de begroting 2013 respectievelijk op 18 september en 30 september worden aangeboden aan de Staten, en niet op de vastgestelde data van 15 augustus en 11 september.
De exercities die nog gaande zijn houden mede verband met de aanwijzing, die op 13 juli is gegeven aan het bestuur van Curaçao tot aanpassing van de begroting 2012, aldus de minister. Naar verwachting kan op 11 augustus de tweede suppletoire begroting 2012 ter advies worden aangeboden aan de Raad van Advies, en de begroting 2013 op 22 augustus.
De Raad van Advies heeft vier weken de tijd om advies uit te brengen.
De reden voor de vertraging is dat de analyse van het geheel aan risico’s en bijbehorende dekking, zoals vereist conform het Landsbesluit versterking budgetdiscipline, nog niet is afgerond.
Meer specifiek gaat het om het risico bij het ministerie van Justitie door overschrijding van de personeelskosten.

Spookpeiling
Volgens een recent gepubliceerde opiniepeiling zou de FOL nul zetels halen tijdens de verkiezingen van 19 oktober.
De partij reageert verbolgen op de peiling en doet deze af als ‘een gefrustreerde wens van een kleine groep binnen de gemeenschap’.
Volgens de partij wordt sinds 1995 in alle peilingen de prognose gedaan dat de partij of 0 zetels of een heel slecht resultaat zal boeken tijdens verkiezingen.
Maar het tegendeel is echter bewezen, aldus de partij.
De FOL is overtuigd van een goed resultaat bij de verkiezingen van 19 oktober.
In dit kader maakt de partij ook bekend dat het partijgebouw dagelijks open zal zijn vanaf 10 uur ‘s ochtends.
Geïnteresseerden kunnen een afspraak maken om met partijleider en Statenlid Anthony Godett te spreken

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties