30 C
Willemstad
• dinsdag 26 oktober 2021 17:40

Laatste reacties

- Advertentie -

FOL geschokt door te late begroting

WILLEMSTAD — De politieke partij FOL reageert geschokt op het bericht van Financiën-minister George ‘Jorge’ Jamaloodin (MFK), dat het hem weer niet lukt om de afgesproken deadlines te halen om de tweede suppletoire begroting 2012 (15 augustus) en de begroting 2013 (1 september) in te dienen.

Niet alleen is het budgetrecht van de Staten geschonden, maar de twee wetten zullen door de nieuwe Staten – die op 2 november aantreden – behandeld worden.
De partij voorspelt een financiële chaos en voorziet problemen voor de Sociale Verzekeringsbank (SVB) en de gezondheidszorg.
De nodige hervormingen in de sector zullen niet plaatsvinden, terwijl de jaarcijfers van de SVB over 2012 niet door een externe accountant worden goedgekeurd.
Hierdoor zal de gemeenschap een enorme sociale klap te verduren krijgen, waardoor onder andere de criminaliteit weer gaat stijgen.
De verwachting is dat de tweede suppletoire begroting 2012 en de begroting 2013 respectievelijk op 18 september en 30 september worden aangeboden aan de Staten, en niet op de vastgestelde data van 15 augustus en 11 september.
De exercities die nog gaande zijn houden mede verband met de aanwijzing, die op 13 juli is gegeven aan het bestuur van Curaçao tot aanpassing van de begroting 2012, aldus de minister. Naar verwachting kan op 11 augustus de tweede suppletoire begroting 2012 ter advies worden aangeboden aan de Raad van Advies, en de begroting 2013 op 22 augustus.
De Raad van Advies heeft vier weken de tijd om advies uit te brengen.
De reden voor de vertraging is dat de analyse van het geheel aan risico’s en bijbehorende dekking, zoals vereist conform het Landsbesluit versterking budgetdiscipline, nog niet is afgerond.
Meer specifiek gaat het om het risico bij het ministerie van Justitie door overschrijding van de personeelskosten.

Spookpeiling
Volgens een recent gepubliceerde opiniepeiling zou de FOL nul zetels halen tijdens de verkiezingen van 19 oktober.
De partij reageert verbolgen op de peiling en doet deze af als ‘een gefrustreerde wens van een kleine groep binnen de gemeenschap’.
Volgens de partij wordt sinds 1995 in alle peilingen de prognose gedaan dat de partij of 0 zetels of een heel slecht resultaat zal boeken tijdens verkiezingen.
Maar het tegendeel is echter bewezen, aldus de partij.
De FOL is overtuigd van een goed resultaat bij de verkiezingen van 19 oktober.
In dit kader maakt de partij ook bekend dat het partijgebouw dagelijks open zal zijn vanaf 10 uur ‘s ochtends.
Geïnteresseerden kunnen een afspraak maken om met partijleider en Statenlid Anthony Godett te spreken

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Extra | Journaal 25 oktober 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Tickets naar Curaçao rond kerst kunnen oplopen tot boven de 10.000 gulden

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Wie rond de kerstdagen naar Curaçao wil vliegen moet zijn vluchtdagen zorgvuldig uitkiezen. Ga je in het nieuwe jaar terug, dan kunnen de prijzen...

PBC | Toeristische sector Curaçao bezorgt over QR-code

Persbureau Curacao De toeristische verblijfssector op Curaçao maakt zich zorgen over de onlangs aangekondigde maatregelen rond de invoering van de QR-code. Die is te abrupt ingevoerd. Chata, die...

PBC | Aantal vaccinaties op Curaçao passeert de grens van 100.000

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Op Curaçao is dit weekend de 100.000 bewoner gevaccineerd. Het gaat om de eerste prik. Bijna 92.000 van hen hebben inmiddels een tweede prik...

DolfijnFM | Premier Aruba ontkent banden met lokale drugskartels

De premier van Aruba, Evelyn Wever-Croes ontkent geruchten dat zij hechte banden heeft met de lokale drugsmaffia. Die zou geleid worden door haar familie. De geruchten werden verspreid...

DolfijnFM | Maar een persoon positief getest

Vandaag slechts één positieve test op bijna 1400 afgenomen coronatests. Met veertien patiënten die hun isolatie mochten beëindigen komt het totaal aantal actieve cases in Curaçao op...
- Advertentie -