29 C
Willemstad
• donderdag 2 december 2021 11:55

Laatste reacties

- Advertentie -

FKP vreest voor huursubsidie in 2013

WILLEMSTAD — Woningbouwstichting FKP maakt zich grote zorgen over de gevolgen van de begroting voor het jaar 2013. Op deze begroting, zo meldt FKPdirecteur Arthur Con, is de jaarlijkse subsidie voor degenen die een woning van FKP huren niet opgenomen. Het gaat om een bedrag van 13,2 miljoen gulden.

Con sprak vanochtend zijn bezorgdheid uit over het feit dat de FKP-subsidie niet in de begroting voor volgend jaar is opgenomen.
Con is al door talloze huurders benaderd die nu al te kennen geven dat zij zonder huursubsidie niet in staat zullen zijn om hun huur voor volgend jaar te betalen.
Volgens Con moet er sprake zijn van een fout.
Hij geeft aan dat FKP hierover al diverse keren contact heeft opgenomen met de regering, maar hij kreeg telkens te horen dat de ‘overheid er naar zal kijken’.
Een antwoord heeft hij tot op heden niet gekregen. In een reactie stelt minister Hensley Koeiman (Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn, MAN) dat hij op de hoogte is van deze zaak.
Vanochtend zou hij met vertegenwoordigers van de sector Sociale Ontwikkeling om de tafel zitten om te achterhalen wat er zich precies in deze zaak afspeelt.
Bij het sluiten van deze krant zat de minister nog steeds in deze vergadering.

Hoge schuld
Deze zaak komt net op het moment dat overheid en de woningbouwstichting al maanden in gesprek zijn over de hoge schuld die de regering bij FKP heeft uitstaan.
Deze schuld, bestaande uit nog te ontvangen huursubsidie en het bedrag dat FKP van de overheid heeft voor woningen die de stichting in beheer heeft, bedroeg in eerste instantie bijna 300 miljoen gulden.
Maar tijdens onderhandelingen tussen FKP en vertegenwoordigers van de ministeries van Financiën, Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP) en Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn (Soaw) is dit bedrag teruggebracht tot rond de 100 miljoen gulden.
De partijen zijn nog in gesprek

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -
- Advertentie -

Zoeken

Democracy now! | Wednesday, December 1, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 1 december 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | 213 coronapatiënten in CMC niet gevaccineerd

213 coronapatiënten die in het Curacao Medical Center (CMC) hebben gelegen in de periode van twintig juli tot en met dertig november waren niet gevaccineerd. In totaal...

Nu.cw | OM: ‘Extra controles op de luchthaven voor openstaande boetes’

Het Openbaar Ministerie (OM) zal in december extra controles op de luchthaven aanscherpen voor openstaande boetes. Dat meldt het OM in een persbericht. De boetes dienten te worden...

ParadiseFM | Vernietigend rapport over aanstellingen Curaçaohuis

Het ministerie van Bestuur, Planning en Dienstverlening heeft geen goed woord over voor vier nieuwe mensen die zijn aangenomen op het Curaçaohuis in Den Haag. Dat staat...

DolfijnFM | DUO komt niet naar Bonaire, wel online

Het geplande bezoek van de Dienst Uitvoering Onderwijs, DUO aan Bonaire gaat niet door. De autoriteiten hebben de coronamaatregelen op het eiland aangescherpt. Om mensen toch van...
- Advertentie -