27 C
Willemstad
• dinsdag 28 november 2023

Extra | Journaal 27 november 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | El Capitan shooters in Pointe Blanche after extradition from the United States

El Capitan shooters in Pointe Blanche after extradition from the United States PHILIPSBURG—Dante Ottley and Stevevanus Richardson, known as the El Capitan shooters, and as fugitives after...

NTR | Ambulans Deseo vervult laatste wensen: ‘Nog één keer op de pontjesbrug’

Eva Breukink Een laatste ritje over het eiland, nog een keer op de pontjesbrug staan of weer even thuis in je eigen bed liggen.   Dankzij stichting Ambulans Deseo...

PBC | Wapen uitgeleend aan moordenaar Boechi: 12 maanden

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De rechtbank in Willemstad heeft de 45-jarige D. Gabriel veroordeeld tot een gevangenisstraf van 12 maanden wegens wapenbezit. Het betreffende wapen zou gebruikt zijn...

PBC | Lichte stijging kamerbezetting en hotelinkomsten op Curaçao

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De toeristische sector op Curaçao heeft in oktober 2023 een positieve trend laten zien met een lichte stijging in het aantal toeristen dat een...

PBC | HAL Holding verruilt Curaçao voor Rotterdam

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Belegger HAL Holding is van plan zijn hoofdkantoor van Curaçao naar Rotterdam te verhuizen. De grootaandeelhouder van Coolblue en eigenaar van bedrijven als Boskalis,...
- Advertisement -spot_img

FKP vreest voor huursubsidie in 2013

HomeMediaFKP vreest voor huursubsidie in 2013

WILLEMSTAD — Woningbouwstichting FKP maakt zich grote zorgen over de gevolgen van de begroting voor het jaar 2013. Op deze begroting, zo meldt FKPdirecteur Arthur Con, is de jaarlijkse subsidie voor degenen die een woning van FKP huren niet opgenomen. Het gaat om een bedrag van 13,2 miljoen gulden.

Con sprak vanochtend zijn bezorgdheid uit over het feit dat de FKP-subsidie niet in de begroting voor volgend jaar is opgenomen.
Con is al door talloze huurders benaderd die nu al te kennen geven dat zij zonder huursubsidie niet in staat zullen zijn om hun huur voor volgend jaar te betalen.
Volgens Con moet er sprake zijn van een fout.
Hij geeft aan dat FKP hierover al diverse keren contact heeft opgenomen met de regering, maar hij kreeg telkens te horen dat de ‘overheid er naar zal kijken’.
Een antwoord heeft hij tot op heden niet gekregen. In een reactie stelt minister Hensley Koeiman (Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn, MAN) dat hij op de hoogte is van deze zaak.
Vanochtend zou hij met vertegenwoordigers van de sector Sociale Ontwikkeling om de tafel zitten om te achterhalen wat er zich precies in deze zaak afspeelt.
Bij het sluiten van deze krant zat de minister nog steeds in deze vergadering.

Hoge schuld
Deze zaak komt net op het moment dat overheid en de woningbouwstichting al maanden in gesprek zijn over de hoge schuld die de regering bij FKP heeft uitstaan.
Deze schuld, bestaande uit nog te ontvangen huursubsidie en het bedrag dat FKP van de overheid heeft voor woningen die de stichting in beheer heeft, bedroeg in eerste instantie bijna 300 miljoen gulden.
Maar tijdens onderhandelingen tussen FKP en vertegenwoordigers van de ministeries van Financiën, Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP) en Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn (Soaw) is dit bedrag teruggebracht tot rond de 100 miljoen gulden.
De partijen zijn nog in gesprek

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties