Finanzen | Cryptogoeroe denkt dat de meeste cryptomunten naar nul zullen gaan

‘Bijna elke ICO was slechts een poging om geld in te zamelen’

Barry Silbert, een pionier op het gebied van investeren in cryptovaluta’s, heeft slecht nieuws voor cryptobeleggers. Hij denkt dat de meeste crypto’s naar nul zullen gaan. Het woord ‘meeste’ impliceert dat er ook uitzonderingen zijn. En een overduidelijke uitzondering is in zijn optiek de bitcoin.

(finanzen.nl) – Barry Silbert staat bekend als een cryptogoeroe. Hij is topman en oprichter van Digital Currency Group en de dochteronderneming daarvan Grayscale Investments, een investeringsvehikel dat vorig jaar klinkende resultaten presenteerde via zijn eerste Digital Asset Investment Report.

Hij stelt dat de meerderheid van de cryptomunten ten onder zullen gaan, maar hij blijft geloven in de bitcoin, die nog altijd de belangrijkste munt op de cryptomarkt is. Dat zal zo blijven, is de boodschap van Silbert.

Hij is onveranderd bullish wat betreft de bitcoin. De digimunt beschouwt hij als een serieuze vervanger van goud. Dat zei hij met die worden tijdens een telefonisch interview met de Amerikaanse zakenzender CNBC.

Eliminatie

De toename van het aantal Initial Coin Offerings (ICOs) bracht de totale marktkapitalisatie van de cryptomarkt aan het begin van vorig jaar op meer dan 800 miljard dollar, zo blijkt uit data van cryptogegevenssite CoinMarketCap. De bitcoin nam ruwweg de helft voor zijn rekening. En de prijs van bijna 20.000 dollar, die de bitcoin in december bereikte, was van grote invloed op het grote succes van ICOs van altcoins.

Maar Silbert lijkt niet onder de indruk van de opmars van alternatieve crypto’s. Bijna elke ICO was slechts een poging om geld in te zamelen. De onderliggende munt is in feite onbruikbaar gebleken”, vindt Silbert. “De overgrote meerderheid zal worden geëlimineerd.”

Die eliminatie is nu in volle gang, aldus Silbert. En de Securities and Exchange Commission (SEC) werkt daar naar zijn mening volop naartoe. De Amerikaanse waakhond op de financiële markten ondernam bijvoorbeeld vorig jaar actie tegen de manier waarop geld wordt opgehaald door cryptopartijen. En Chairman Jay Clayton spoorde bedrijven achter crypto’s aan om zich te registreren bij de SEC. Silbert ligt van de hardere benadering niet wakker. Integendeel. Kom maar door, zo lijkt zijn opstelling.

De millennials gaan het hem doen

Hoewel de bitcoin meer dan 80 procent is gedaald sinds zijn hoogste punt in december 2017 meent Silbert, die in 2012 is gaan investeren in de bitcoin, dat deze digimunt de race om het digitaal goud te worden heeft gewonnen. Hij gelooft namelijk dat millennials het aloude geloof van hun ouders in goud (als hedge) niet delen. “Veel van het goud dat ze erven zal worden omgezet in bitcoins als hedge.

Silbert blijft ook geloven in institutionele beleggers. Vorig jaar wees hij ook al op de interesse en de toename daarvan in de bitcoin. Maar toetreden tot de bitcoinmarkt staat of valt met een goede infrastructuur, om onder andere om bitcoins veilig te verhandelen en te bewaren.

Hij vindt dat er nu echt werk wordt gemaakt om die infrastructuur goed op te tuigen. Silbert haalt in deze context de Amerikaanse vermogensbeheerder Fidelity aan, die een van de partijen is die zijn schouders hierachter zet. Dan denkt dat dan het moment komt dat institutionele investeerders massaal zullen instappen. En dan, ja dan, gloort er wederom een spectaculaire prijsstijging van de bitcoin.

Bron: Finanzen

Een Reactie op “Finanzen | Cryptogoeroe denkt dat de meeste cryptomunten naar nul zullen gaan

  1. De intrinsieke waarde van crypto-valuta [‘kriptisch geld’] is praktisch van Nul en generlei waarde. Zoals Barry Silbert stelt zullen de meeste cryptomunten op termijn hoogst waarschijnlijk niet meer van belang zijn.

    De waarde van de Bitcoin zit voornamelijk ‘tussen de oren’, te vergelijken met de regelmatig terugkerende gekte rond de oververhitte onroerend goed markt.

    Silbert meent dat Bitcoins nu een veiliger investering zijn dan goud. Ik waag dit te betwijfelen. Goud kun je nog omsmelten, Bitcoins alleen hacken.

    Het is beter te investeren in een (te) duur huis dan in de Bitcoin, mits je natuurlijk de hypotheek kunt betalen of een flinke kous met geld hebt.

    We zullen de Bitcoin aanbidders maar in hun ‘bubbel’ laten en over een paar jaar zien of ze inmiddels multimiljonair of miljardair zijn geworden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *