27 C
Willemstad
• dinsdag 5 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

FFDK in grote financiële problemen

WILLEMSTAD — De Fundashon Fasilidatnan Deportivo Kòrsou (FFDK), waar bijvoorbeeld Sentro Deportivo Kòrsou, het Stadion Johnny Vrutaal en Pisina Bennie Leito onder ressorteren, verkeert in grote financiele problemen. Dat blijkt uit informatie waarop de Amigoe de hand heeft weten te leggen.

Het FFDK heeft in mei de maandelijkse subsidie van de overheid niet ontvangen. Dat betekende in elk geval dat de medewerkers niet betaald konden worden.

- Advertentie -

De dato 20 juni was het geld nog steeds niet binnen, reden waarom veel facturen niet betaald konden worden door de FFDK.

Dat nu zorgt er weer voor dat schuldeisers aan de bel trekken of zelfs dreigementen uiten.

Zo heeft verzekeraar Sagicor gecommuniceerd dat indien de FFDK niet onmiddellijk aan haar financiële verplichtingen voldoet, ze de overlijdensverzekeringen van alle medewerkers zal opschorten.

Het bedrijf dat werd ingezet om de lichtmasten ter reparatie te ontmantelen vraagt om de haverklap aan de directie van FFDK wanneer men nu eens betaald wordt voor de geleverde werkzaamheden. Dat bedrijf heeft geen stok achter de deur om druk te zetten.

Dat heeft Aqualectra wel en gevreesd wordt nu dat de leverancier van water en elektriciteit de kraan wel eens dicht kan draaien en de thermostaat op nul, letterlijk. Dat zou dan weer grote consequenties hebben voor met name de zwembaden, die onder beheer vallen van het FFDK. Niet voor de verlichting van het SDK, want die ligt nog te wachten op reparatie.

De Maduro & Curiel’s Bank liet de FFDK weten de organisatie best een overbruggingskrediet te willen geven, indien ze tenminste de garantie krijgt dat de subsidie uiteindelijk wél binnenkomt op de rekening van de FFDK.

Die garantie durven ze bij de FFDK niet te geven.

Belastingschuld

Dan zou de SSDK ook nog een belastingschuld hebben. Om die af te lossen is voorgesteld om de subsidie van mei over te maken aan de Landsontvanger. Dat zou de acute problemen nog iets groter maken, want als de belastingschuld wel wordt voldaan kunnen alle andere partijen nog langer wachten op hun geld, zo het ooit komt.

Het is volstrekt onduidelijk waarom de overheid zelf nog niet aan haar verplichtingen richting FFDK heeft voldaan, waardoor de overheid eigenlijk zichzelf benadeelt.

Immers, de Landsontvanger incasseert namens de overheid.

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Wednesday, July 5, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

ParadiseFM | Experts leggen wet over topinkomens in Staten uit

Morgen zijn verschillende directeuren van overheidsentiteiten in de Staten. Ze komen uitleg geven over de wet die topinkomens binnen overheidsbedrijven aan banden legt. Deze technische briefing is...

Democracy now! | Monday, July 4, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 4 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Opinie | De VN, zelf bestuur en zelf beschikking

Door Lucita Moenir Alam, Arjen van Rijn en Kees Flinterman Op 15 december 1955 heeft de Tiende Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in Resolutie 945(X) de Nederlandse...

ParadiseFM | Campagne voor een nieuw nationaal wapen Curaçao

Curaçao moet een nieuw nationaal embleem hebben. Cultuurminister Van Heydoorn heeft daarom een ontwerpwedstrijd uitgeschreven. Iedereen kan aan de wedstrijd meedoen. Vandaag wordt het startschot gegeven voor...
- Advertentie -
- Advertentie -