Fatsoen tijdens carnaval

durexWillemstad – Fundashon Apstené te Matrimonio (Onthouding tot aan het huwelijk, ATM) doet een oproep tot fatsoen tijdens het carnaval. De stichting roept ouders op om met hun kinderen te praten en hun tot voorbeeld te strekken.

Advertentie

Carnaval is in de ogen van de stichting een feest van sensualiteit, bloot, en excessief alcoholgebruik.
Negen maanden na het carnaval is er een piek te zien van de zogeheten carnavalsbaby- ’s. Het ie een ernstige, zorgwekkende situatie, aldus ATM.
De stichting waarschuwt voor onverantwoordelijk gedrag tijdens het carnaval.
Dit kan volgens ATM levenslang negatieve gevolgen hebben voor jongeren die zich schuldig maken aan onverantwoordelijk gedrag.
ATM haalt het voorbeeld aan van een 17-jarig meisje dat tijdens het carnaval te veel had gedronken.
Dit meisje kreeg een lift aangeboden van een man.
In de auto hadden de twee seks, en het meisje raakte zwanger.
Achteraf bleek deze man getrouwd te zijn, hij ontkende dat hij de vader van de baby was. Volgens ATM was de campagne waarbij gratis condooms onder het publiek werden verdeeld geen succes.
De campagne schiet volgens de stichting zijn doel voorbij.
Jongeren met een condoom op zak zullen nog sneller geneigd zijn om seks te hebben. Afgezien daarvan is er een grote groep jongeren die liever geen condooms gebruikt.
De stichting hoopt dat jongeren zich af zullen vragen of het allemaal de moeite waard is en hoopt dat jongeren aan hun toekomst denken.

,,Voordat je iets doet waar je voor de rest van je leven spijt van zult hebben, moet je jezelf afvragen of het allemaal de moeite waard is.”

BRON: Antiliaans Dagblad

Advertentie

back home

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *