29 C
Willemstad
• zondag 13 juni 2021 17:16

Laatste reacties

- Advertentie -

Familie Nikita Attaf en Shendrick Randt: ‘Respecteer ons verdriet’

De Bullenbaai moord Nikita Catharina Attaf (12:06:90) Shendrick Emanuel Randt (27:05:96)
De Bullenbaai moord Nikita Catharina Attaf (12:06:90) Shendrick Emanuel Randt (27:05:96)


WILLEMSTAD — Bijna niets is hartverscheurender dan de afscheidswoorden van een moeder wier kind is vermoord. Onder welke omstandigheden en met welk motief dan ook.

“Och lieve God, wat een ramp; mijn dochter waar ik intens van hield. We hebben veel ruzie met elkaar gehad, maar dat was alleen omdat ik het beste voor jou wilde en daarna waren we weer goed met elkaar.

 

- Advertentie -

 

Advertentie

Wat een wreed einde is je ten deel gevallen. We kunnen niet stoppen met huilen, wat doet dit pijn; wij zullen ons best doen om voor je zoontje (van bijna 1 jaar red.) te zorgen”, schrijft de moeder van Nikita Attaf (23) in een, inmiddels verwijderde post, onder een eveneens verwijderd filmpje van haar kleinzoon.

De open wall van de Facebook- pagina van Nikita, die afgelopen maandagochtend samen met haar 17-jarige vriend Shendrick Randt, dood werd gevonden, moet de afgelopen dagen zeker door duizenden nieuwsgierigen zijn bezocht.

Shendrick Emanuel Randt (27:05:96)
Shendrick Emanuel Randt (27:05:96)

Zijn het de manier waarop deze twee jongeren, die beiden nog thuis woonden, aan hun eind zijn gekomen en de vindplaats – een verlaten stuk mondi achter de Weg naar Bullenbaai – die voor zo’n enorme schok gezorgd hebben in de samenleving? En het feit dat het leven van Nikita van de afgelopen twee jaar door Facebook bijna een open boek lijkt te zijn. Lijkt.

Want wat zeggen foto’s, voornamelijk ‘selfies’ maar ook van Nikita en haar zoontje en haar uitspraken op diezelfde wall, over de jonge moeder die veel uren van de dag doorbracht op Facebook en verder haar tijd verdeelde tussen haar vriendje Shendrick, met wie ze sinds november een relatie had, en haar werk.

“Ze waren zo ontzettend gek op elkaar, bijna 24 uur per dag waren ze samen”, zegt Nikita’s zus Faridhy.

Shendricks’ moeder hield eerder deze week een zeer emotioneel relaas tegenover Radio Direct over haar nog schoolgaande zoon, die als bijnaam RickyMetalAddicted had, omdat hij in zijn vrije tijd heavy metal muziek maakte.

“Mijn zoon was een rustige jongen, vorig jaar was hij de best geslaagde aan de Jac Ferrandi vsbo en kreeg hij nog een plakkaat voor zijn goede gedrag. Hij ging nu naar Maris Stella sbo. Niemand in zijn omgeving kan dit geloven”, vertelde zijn moeder.

Het enige opmerkelijke was dat Shendrick de afgelopen week zei: ‘mama, ik ben nerveus’.

“Maar ik weet dat aan de proefwerkweek en zei dat hij gitaar moest spelen om zich te ontladen.”

Commentaren op Facebook na de moorden, waarin onder meer heavy metal muziek gekoppeld wordt aan het occulte, hebben Brigitte diep geraakt.

“Ik houd zelf niet van hardrock, dus speelde Shendrick in zijn kamer met de deur dicht. Maar het heeft niets met rare zaken te maken. Deze mensen weten niets.”

Shendrick was altijd vrolijk, speelde Playstation en reed op zijn skateboard over de Esperanzaweg waar hij oudpolitica’s Ersilia de Lannooy en Maria Liberia-Peters in hun tuin groette. Zijn moeder wil gerechtigheid.

“Mijn zoon lag langs de kant van de weg, als een stuk afval. Wie dit gedaan heeft, moet er voor boeten.” Ze heeft gekozen voor crematie, hoewel ze als katholiek daar nooit wat mee had. “Nu maak ik een uitzondering, omdat ik zijn as dicht bij me wil houden.”

Ochtendkrant Vigilante meldt vandaag dat de auto waarmee het stel die avond is opgehaald, is geïdentificeerd aan de hand van beelden van de beveiligingscamera’s van de Curaçao Oil Terminal (COT). De eigenaar zou een goede kennis zijn van de familie Attaf, aldus de krant.

Het onderzoek van politie bevindt zich nog in een zeer pril stadium. Er moet een en ander aan technisch bewijs naar Nederland worden gestuurd, zegt politiewoordvoerder Reginald Huggins. “We kunnen nog geen sluitende conclusies trekken.”

Nikita Catharina Attaf
Nikita Catharina Attaf

Maar veel mensen in de gemeenschap hebben daar geen boodschap aan. Ze trokken reeds hun conclusies met hun commentaren over heavy metal muziek en door bepaalde berichten, die Nikita op haar pagina plaatste, er uit te lichten.

Zoals de post van 10 maart j.l. over haar moeder, waarin Nikita zegt dat ‘iets haar tegenhoudt om haar te vermoorden’ maar dat natuurlijk niet doet, vanwege een opmerking over Shendricks donkere huidskleur.

“Het was geen eens een echt grote ruzie; mijn zusje was een explosief iemand die haar gedachten gelijk postte”, zegt haar zus Faridhy.

Het bericht staat in schril contrast met wat Nikita uitte, vlak na de geboorte van haar zoon, in april vorig jaar.

“Ik zag mezelf altijd een kind hebben met iemand waarmee ik de rest van mijn leven zou delen. Maar soms heeft het lot een ander plan voor jou, alleen om jou sterker te maken en waarin je van jezelf afhankelijk bent. Ik probeer mijn hoofd recht te houden, zelfs als het zo moeilijk is.”

Faridhy voelde zich geroepen om afgelopen dinsdag een tegenbericht te plaatsen op de wall van haar zusje, gericht aan ‘al diegenen die alles op de Facebook-pagina van Nikita bekijken, zonder dat dit nodig is en zonder recht te doen aan de ander, laat staan respect te tonen voor andermans verdriet’.

“Stop met lezen wat mijn zus op haar eigen wall plaatste en toon respect voor het verdriet van haar familie. Nikita was een goede dochter, moeder en zus. Wat haar tekortkomingen ook waren, ze blijft onze zus en moeder. Alsjeblieft: voor hen die Nikita niet kenden, toon een beetje meer respect voor haar.”

De (grote) familie van Nikita op Curaçao en in Nederland is gedompeld in enorme rouw. Faridhy:

“Wij weten helemaal niets van wat er heeft plaatsgevonden. Maar ik krijg wel tientallen e-mails en berichtjes met de vraag wat er is gebeurd. Mijn zusje was lief en attent en had veel talenten. Ze kon bijvoorbeeld heel goed tekenen.

Misschien was de situatie waarin ze zich de laatste tijd bevond niet ideaal. Maar alle veronderstellingen die nu in de media worden gedaan, doen haar geen recht. Ze wordt bij voorbaat al veroordeeld.”

 

door Judith Ramautar

bron: Amigoe

Advertentie

back home

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Telegraaf | Nieuwe premier Curaçao Gilmar Pisas zet relatie op scherp: ’Minder Koninkrijk’

’Nederlandse belastingbetaler draait niet op voor onze bekostiging’ | Edwin Timmer Willemstad - Duwt de nieuwe MFK-regering, die maandag wordt beëdigd, Curaçao opnieuw in politieke chaos en wrevel met...

Column Youp | Ruig van de richel

Begrijp ik nou dat de nieuwe dierenwet in eerste instantie voorschreef dat geen enkel beest de mogelijkheid mag worden ontnomen om natuurlijk gedrag te vertonen? Inmiddels is...

Column Hessels | Haleluja!

Door Armand Hessels In verschillende gelegenheden gaven zowel de regering als de beoogde nieuwe beheerder (Quanten) van het immense industrieterrein te San Nicolaas te kennen dat er halverwege...

PBC | Wie graaft in de grond van Sint-Eustatius vindt geschiedenis

Persbureau Curacao “Als je graaft in de grond van Sint-Eustatius, graaf je geschiedenis”. Sherees Timber is enthousiast over de ontdekking van een 17e eeuwse begraafplaats op het terrein...

NU | Curaçao begint tweede ronde WK-kwalificatie met kleine nederlaag

Curaçao is de play-offs in de tweede ronde van de WK-kwalificatie zaterdag (lokale tijd) begonnen met een 2-1-nederlaag tegen Panama. Dinsdag is de return in Willemstad. De ploeg...

NOS | 17e-eeuwse begraafplaats ontdekt op de voormalige Golden Rock Plantation op Sint- Eustatius

NOS correspondent Dick Drayer  Op Sint-Eustatius hebben archeologen een begraafplaats van tot slaaf gemaakte mensen ontdekt op een voormalige suikerplantage. Zij denken de grootste tot nu toe in...
- Advertentie -