27 C
Willemstad
• donderdag 29 februari 2024

Democracy now! | Tuesday, February 27, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Fire breaks out at Geminga boatyard in Sandy Ground

MARIGOT--St. Martin firefighters (pompiers) intervened Saturday night to extinguish a fire that broke out in a 200-square-metre shed in the Geminga boatyard in Sandy Ground. According to...

CN | Gokkers starten rechtszaak tegen Stake

Jeffrey Noeken | Casinonieuws.nl Een vijftal gokkers is op Curaçao een rechtszaak gestart tegen het gokbedrijf Stake. De gokkers willen het geld terugkrijgen wat zij vergokten omdat het...

Democracy now! | Monday, February 26, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 26 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

Familie Gwenette Martha wil eisen bescherming weten

HomeMediaFamilie Gwenette Martha wil eisen bescherming weten
Gwenette Martha
Familie Gwenette Martha wil eisen bescherming weten

CURAÇAO – De moeder en de weduwe van de in mei geliquideerde crimineel Gwenette Martha willen weten onder welke voorwaarden justitie hem bescherming had aangeboden. In een brief aan hoofdofficier van justitie Theo Hofstee eisen zij opheldering, schrijft Het Parool vandaag.

Eind december deed Martha aangifte van een mislukte aanslag op zijn leven in Amsterdam-Zuid. Hierbij werd ook gesproken over bescherming.

Informatie
Zijn advocaat, Nico Meijering, stelde eerder al dat Martha toen te horen kreeg dat hij alleen bescherming zou krijgen als hij zou vertellen wie volgens hem achter de mislukte aanslag zat en wat hij wist over de reeks liquidaties van de afgelopen jaren in de Amsterdamse onderwereld.

Geen bescherming
Burgemeester van Amsterdam Eberhard van der Laan heeft overigens stellig ontkend dat justitie alleen in ruil voor informatie bescherming heeft aangeboden. Wel heeft justitie aangegeven dat Martha geen bescherming kreeg omdat hij praktische vragen over bijvoorbeeld zijn verblijfplaats niet beantwoordde.

Overleg
Martha wilde eerst met zijn advocaten overleggen over de vragen van justitie en werd in de tussentijd niet bewaakt. Vragen over de voorwaarden bleven volgens Meijering onbeantwoord. In mei werd hij doorzeefd met meer dan tachtig kogels.

Inzage aangifte
De advocaat eist nu inzage in de volledige aangifte die Martha op 27 december deed, omdat daarin te lezen zou staan welke voorwaarden aan de bescherming werden verbonden. “De familie krijgt steeds meer het gevoel dat hier één en ander onder de pet wordt gehouden”, zegt hij in Het Parool.

Weigering
Verschillende officieren van justitie zouden al hebben geweigerd de aangifte te verstrekken. Daarom probeert de raadsman het nu bij de hoofdofficier van justitie. Justitie bevestigt in de krant dat de brief is binnengekomen, maar wil nog niet op de inhoud ingaan.

© Novum

Bron: Vergeperst

Gwenette Martha

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties