27 C
Willemstad
• donderdag 7 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

Ex MFK-parlementariër Rozier vrijgelaten

Archief foto
Archief foto

WILLEMSTAD — Ex-parlementariër Dean Rozier is vanmiddag vrijgelaten, na een incident in verband met het uitlaten van een klein hondje op het Wilhelminaplein donderdagavond.
De vrouwelijke agent die hem en zijn partner hierop aansprak en hen zonder succes had opgedragen de hondenpoep op te ruimen, raakte gewond toen zij tegen de opdracht in wilden wegrijden.
Dat was de reden om Rozier in de boeien te slaan.

OM-woordvoerder Norman Serphos bevestigt dat Rozier is vrijgelaten nadat alle getuigen zijn gehoord, maar wacht nog op een volledig proces-verbaal van de politie om te beslissen of hij hiervoor vervolgd zal worden of niet.

- Advertentie -

De partner van Rozier werd niet aangehouden.
Ze rende met het hondje weg.
Tegen haar wordt een afzonderlijk proces-verbaal opgemaakt, aldus politiewoordvoerder Reginald Huggins.

Een familielid had zich gisteren vergist en had tegenover de media verklaard dat Rozier werd vrijgelaten, maar later bleek dat hij, in tegenstelling tot wat ook de Amigoe gisteren berichtte, toch niet naar huis mocht.
Hij werd in verzekering gesteld voor maximaal twee maal 24 uur en teruggebracht naar het politiebureau op Barber, maar werd vanmiddag toch vrijgelaten na een volledig onderzoek.

Uit het proces-verbaal opgemaakt door de agent blijkt dat ze rond half negen een vrouw met een klein hondje in haar handen uit een wagen zag stappen, die in de buurt van het Wilhelminaplein was geparkeerd.
De vrouw liet haar hond uit op het plein en haar werd gevraagd om de hondenpoep op te ruimen.
Ze weigerde dit te doen en had de agent beloofd hier de volgende keer rekening mee te houden.
De vrouw werd echter gewaarschuwd dat ze het direct moest opruimen, anders zou ze een bekeuring krijgen.

Hierop kreeg de agent als antwoord dat ze ‘kon doen en laten wat ze wou’.
De partner van Rozier werd gevraagd om zich te identificeren, maar gaf hieraan geen gehoor.
Op een gegeven moment liep Rozier ‘met een boos gezicht’ naar de agent toe en met een minder beleefde toonzetting begon hij met de agent te discussiëren.
Aan de ex-parlementariër werd uitgelegd dat het uitlaten van honden op het plein verboden is en er werd wederom gevraagd om het op te ruimen.

Rozier, aldus het proces-verbaal, weigerde dit te doen en vroeg of de agent niets belangrijker te doen had, zoals de verslaafden die in Punda rondzwerven aanpakken.
Hij wees verder op het feit dat er nergens een verbodsbord staat tegen het uitlaten van honden op het plein en dat dit ook nergens in de wet staat.

Ook Rozier werd vervolgens gevraagd om zich te identificeren, maar hij weigerde dit te doen.
Hij liep tijdens de discussie weg en stapte samen met zijn vrouw in de auto om weg te rijden.

De deur aan de bestuurderskant bleef open en de agent bleef dicht bij de auto staan en maande Rozier, die achter het stuur zat, meerdere malen om uit te stappen en zich te identificeren.
Maar de ex-parlementariër gaf hier geen gehoor aan en trachtte weg te rijden.

Hij reed achteruit terwijl de autodeur nog openstond en de agent werd door de deur aan haar linkerarm geraakt, waardoor ze verwondingen opliep aan haar linker bovenarm en schouder.
De agent vroeg hierop haar collega’s van het wijkteam Punda om assistentie om Rozier aan te houden, die op zijn beurt zijn partner vroeg om de aanhouding met een opnameapparaat op te nemen.
Rozier werd vervolgens in de boeien geslagen en de agent werd naar een arts gebracht voor medische behandeling.

De reden voor de aanhouding van Rozier zorgde uit alle hoeken voor veel commotie.
Huggins legt echter uit dat de Eilandsverordening Bevordering Openbare Orde en Bescherming Gemeenschap, waarin dit wordt uitgelegd, inderdaad op de ‘negatieve lijst’ staat, maar dat men intussen wel rekening moet houden met anderen.
Verder wil hij benadrukken dat er op het eiland een identificatieplicht is en dat men dus te allen tijde een identificatiebewijs bij zich moet dragen.
Verder wordt het beledigen en niet gehoorzamen van een politieagent ook streng aangepakt.

 

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Extra | Journaal 6 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Telegraaf | Doodgeschoten in zwembad: wéér Russische miljonair gevonden onder mysterieuze omstandigheden

Door Thierry Goeman In een gigantisch herenhuis, gelegen in een exclusieve buitenwijk van Sint-Petersburg, is het lichaam gevonden van de 61-jarige Yuri Voronov. De Russische zakenman en miljonair...

NTR | Eén op drie Caribische Nederlanders gediscrimineerd, ‘Weet waar je aan begint als je naar Nederland wil’

John Samson DEN HAAG – Eén op de drie Caribische Nederlanders ervaart discriminatie in Nederland, blijkt uit onderzoek van het CBS. “Weet waar je aan begint als je...

DH | Ministry of VROMI announces opening of Great Bay Fresh Water Pond Channel

GREAT BAY, Sint Maarten (DCOMM) – The Ministry of Public Housing, Environment, Spatial Planning, and Infrastructure (Ministry of VROMI), will temporary open the Great Bay Fresh Pond...

Ingezonden | We doen het maar zelf

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

Democracy now! | Tuesday, July 5, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertentie -
- Advertentie -