30 C
Willemstad
• woensdag 21 februari 2024

LB | Aruba vanaf nu belastingparadijs af

Door Alexander Bakker | De Limburger Aruba is gisteren door de Europese Unie van de 'grijze lijst' met belastingparadijzen gehaald. Curaçao staat er nog wel op. Dat land...

Democracy now! | Tuesday, February 21, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 20 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Telegraaf | Brussel haalt Aruba van ’grijze lijst’ belastingparadijzen, huiswerk Curaçao

Brussel - Aruba is dinsdag door de Europese Unie van de ’grijze lijst’ met belastingparadijzen gehaald. Curaçao staat er nog wel op. Twee keer per jaar maakt de...

FTM | Nederlandse boekhouder is kroongetuige in smeergeldaffaire bij grootste oliehandelaar ter wereld

Follow The Money.nl | Lukas Kotkamp Een Nederlandse boekhouder speelt als getuige een belangrijke rol in een smeergeldproces rond een van ’s werelds grootste handelaren in olie en...

FD | Rechter Haags gerechtshof geschorst na valse ondertekening in 43 vonnissen

Bas Mos | Financieel Dagblad Een leidinggevende rechter aan het gerechtshof in Den Haag is op non-actief gesteld omdat hij de afgelopen twee jaar valse informatie in tientallen...
- Advertisement -spot_img

Europa zoekt uitweg – Rusland en Oekraine op voet van oorlog

HomeMediaEuropa zoekt uitweg - Rusland en Oekraine op voet van oorlog
Brussel zal vandaag alles in het werk stellen om een uitweg te vinden voor de crisis op het Oekraïnse schiereiland de Krim. De Europese ministers komen om 13.00 uur bijeen.
Brussel zal vandaag alles in het werk stellen om een uitweg te vinden voor de crisis op het Oekraïnse schiereiland de Krim. De Europese ministers komen om 13.00 uur bijeen.

BRUSSEL – Brussel zal vandaag alles in het werk stellen om een uitweg te vinden voor de crisis op het Oekraïnse schiereiland de Krim. De Europese ministers van Buitenlandse zaken komen om 13.00 uur bijeen in Brussel voor een extra vergadering.

Rusland bedreigt vrede Europa
Minister Timmermans zei zondagavond in Nieuwsuur dat het Westen economische maatregelen zal treffen als Rusland zijn troepen niet terugtrekt uit de Oekraïne. Afgelopen weekend riep NAVO-secretaris-generaal Rasmussen Rusland al op zijn militairen terug te roepen. Rasmussen stelde dat Rusland de Europese vrede bedreigt.

Pantserwagens

Intussen zet Rusland pantservoertuigen klaar aan de Russische kant van het smalle zeekanaal tussen Rusland en het Oekraïense schiereiland de Krim. Dat hebben Oekraïense grenswachters maandag geconstateerd. Ook zouden Russische schepen de haven van Sebastopol in de Krim in en uit varen. Daar heeft de Russische Zwarte Zeevloot een basis. In sommige gebieden zouden Russische troepen het mobiele telefoonverkeer hebben geblokkeerd.

Boycot G8

Na Canada, Frankrijk, Groot-Brittannië en de VS gaan ook Duitsland, Italië en Japan voorlopig niet meer naar besprekingen die de top van de G8 moeten voorbereiden. Op deze manier protesteren zij tegen de Russische militaire acties op de Krim. De 40e topconferentie van het forum G8 staat gepland voor 4 en 5 juni in het Zuid-Russische Sotsji.

„De leiders van de landen, de president van de Europese Raad en de president van de Europese Commissie veroordelen Rusland voor het schenden van de soevereiniteit en territoriale integriteit van Oekraïne”, schrijft de G7 in een verklaring. Ze roepen Rusland op in gesprek te gaan met Oekraïne.

Oorlog?

De kans van een Russische interventie in het oosten van Oekraïne, nadat Moskou het schiereiland Krim dit weekeinde feitelijk had geannexeerd, is dan ook nog altijd niet geweken. En daarmee het gevaar op het uitbreken van een totale oorlog tussen Oekraïne en Rusland die Europa kan meeslepen in een economische, sociale en militaire catastrofe.

Bron: Telegraaf

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties