28 C
Willemstad
• woensdag 5 oktober 2022

Extra | Journaal 4 oktober 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, October 3, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 3 oktober 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -

DH | SNSM extracts three sailors from stranded cargo vessel

MARIGOT--On the instructions of Regional Centre for Surveillance and Rescue Operations Antilles-Guiana CROSS-AG, French-side sea rescue SNSM volunteers went to the assistance of a cargo vessel early...

AntilliaansDagblad | Gezaghebber Rijna werpt kritiek verre van zich

Kralendijk - Gezaghebber Edison Rijna van Bonaire benadrukt in een reactie op een publicatie waarin zijn integriteit als gezaghebber en die van een niet bij naam genoemde...

AntilliaansDagblad | Zwemmen van punt naar punt rond Aruba

Oranjestad - De ervaren Arubaanse openwaterzwemmer Deaxo Croes is na een geslaagde zwemtocht van zo’n dertien uur zaterdag bij Baby Beach weer veilig aan land gekomen. Hij...

AntilliaansDagblad | ‘Vol ambitie en met veel vertrouwen’

Securitas Antias viert 40-jarig jubileum Willemstad - Het beveiligingsbedrijf Securitas Antias bv heeft gisteren, samen met haar medewerkers en een groot aantal gepensioneerde ex-collega’s, op feestelijke wijze haar...

Entree Magazine | Van stad naar strand: ‘020’ op Curaçao

Restaurant 020 © Chantal Arnts

Thomas Groot en Richard van Oostenbrugge brengen ‘020’ naar Curaçao met nieuw restaurant 020. In een 16e-eeuws landhuis op Curaçao openen Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot vandaag hun nieuwste restaurant. Met ‘020’ brengen zij een stukje stad naar ’t strand.

Hun keukenteam, de interactieve bar en culinaire kwaliteiten namen ze mee. Het eiland bepaalde de rest. Met een betoverende plek aan zee, vederlichte gerechten en een toegankelijk à la carte menu is 020 het coole, kleine broertje van het Amsterdamse 212. “Met 020 brengen we ons restaurant uit Amsterdam naar Curaçao. Dezelfde sfeer, dezelfde kwaliteit, maar dan vertaald naar een prachtige tropische bestemming.”, aldus Van Oostenbrugge, mede-eigenaar 020.

Meer beleving
Het was een bewogen 1,5 jaar voor Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot. Een afscheid bij Bord’Eau**, de opening van 212* in Amsterdam en Table 65 in Singapore. Maar stilzitten doen ze niet. Het nieuwste restaurant van het culinaire duo is nu geopend op Curaçao. Wie het grote, koloniale landhuis nadert ziet de azuurblauwe zee al prijken door opengeslagen luiken. Het 16e-eeuwse landgoed van 020 ligt mijlenver van grote broer 212, toch was hij de grootste inspiratie. Met 212 ontdoen Van Oostenbrugge en Groot high-end eten van zijn etiquette. Minder regeltjes en meer beleving. Op Curaçao gaan ze nog een stapje verder. Het nieuwe restaurant vertaalt haar tropische locatie in een ontspannen à la carte menu met lichte gerechten en zomerse cocktails. Op het men onder andere: het appeldessert van Bord’Eau en de ceviche met passievrucht, kokos en limoen van 212. De rest van het menu volgt de tropische tendens. Groot: “Een andere plek betekent andere producten. Het zonnige klimaat vraagt om vederlichte gerechten met veel groente.” Deze komen in de vorm van vier voor-, hoofd- en nagerechten, aangevuld met enkele (grill)specialiteiten zoals lokale langoustes of een Tomahawk voor twee. Een drie-gangen-menu begint al vanaf €42.

Wit en fris
020 ligt aan de populaire restaurantstraat van het eiland, de Penstraat, en kijkt uit over de Caribische zee. Achter een oude tamarindeboom schuilt het 16e-eeuwse landgoed. Voor haar nieuwe bestemming kreeg zij een olijfgroen exterieur en een gloednieuw interieur door Amsterdams designbureau concrete. Net als bij 212 zijn de werkbladen van roestvrijstaal en schuift er voor elke gast een handgemaakte besteklade uit de eikenhouten bar. Het witte interieur maakt de ruimte fris, licht en modern. Ook hier, net als in Amsterdam, siert het artwork van streetartist Sliks de muren. De openslaande deuren leiden gasten naar het strand, met palmbomen, bedjes en een infinity pool. Over een paar maanden opent hier de beach bar waar gasten de hele dag in de zon nippen aan een cocktail. Tot die tijd is het restaurant open voor lunch en diner.

Restaurant 020 © Chantal Arnts
Restaurant 020 © Chantal Arnts
Restaurant 020 © Chantal Arnts
Restaurant 020 © Chantal Arnts
Restaurant 020 © Chantal Arnts
Restaurant 020 © Chantal Arnts
Restaurant 020 © Chantal Arnts

Bron: Entree Magazine

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

12 reacties

 1. @Siboyo:
  Ware het niet voor maar een paar onder ons, de zogenaamde “Dwarsliggers” en “Etters” die het niet nemen, dan sabelden deze mensen ons onomwonden onder de zoden. Ze denken warempel dat ze nog in Indonesië rondwaren, waar ze toen de lokale bevolking met hun”heldhaftig leger” zeg maar gerust vermoord hebben.
  No such luck here Ladies! The times have changed……

 2. We zijn er toevallig zaterdag geweest en hebben uitstekend gegeten. We zijn vegetariers en hebben dit vooraf aangekondigd zoals e gewend zijn. In Amsterdam, my hometown zijn ze gevestigd op de hoek Amstel/Herengracht en is het eten gewoon uitstekend en een onze vaste stek geworden als we in A zijn. Ook in Singapore hebben ze een restaurant wat ik de komende tijd ga bezoeken als we vanaf eind van de week onze 4 weekse trip door ZO Azie gaan doen. Dus als jullie me ‘missen’ dan weet je waar ik ben, LOL.
  De beide heren zijn geen eigenaren van het pand, het is gehuurd. Dit voor de duidelijkheid.
  Het leuke van de indeleing is dat de zitplaatsen rondom de keuken zijn gevestigd. De keuken staat er dus compleet centraal.

  We hebben nu een aantal hele goede restaurants op Curacao dus dit is zeker weer een aanwinst.

  En wat de opmerking van @Clapas betreft: Ach………..

 3. Steven Martina had ons beloofd dat op deze lokatie Hard Rock hotel en casino zou komen, goed voor honderden banen.

  Maar zelfs zijn 1,000 koeien zijn er nog niet.

 4. Een zeer beperkte menukaart, slechts 4 hoofdgerechten, tegen een “vriendenprijs van Naf 88.- voor een 3 gangenmenu. Tel daarbij de drankjes erbij en voor Naf 125.- p.p kan zelfs de gemiddelde uitgaander zich dit niet permiteren.
  Leuk uitgaan met een gezin!

 5. @trui op deze zelfde site zijn racistische, denigrerende reacties door alwetende “tolerante” macamba’s op YDK al vaker gebanned; is vermoeiend, constant zelfde reactie van gefrustreerde dame

 6. Weer een week infantiele puberale reacties van Beflapas, met instemming van de door weinig besef van normen en warden geremde comment polis.

 7. Heb ooit in Amsterdam bij dit restaurant gegeten en moet zeggen, het is niet voor de neger met de smalle beurs. Zelf vond ik de gerechten iets te druk, ik hoop dat ze hier ook hun favoriete cocktail, “Pornstar” serveren.

 8. Mooi initiatief!

  Wens hen alle succes, een restaurant runnen op Curacao is niet makkelijk.

  Vlakbij deze lokatie hebben dushi hende van Curacao nog een restauranteigenaar vermoord bij een overval.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -