28.2 C
Willemstad
• vrijdag 17 september 2021 22:08

Laatste reacties

- Advertentie -

Emotioneel afscheid Goedgedrag

Frits Martinus de los Santos Goedgedrag

Willemstad – Frits Goedgedrag heeft gisteravond tijdens een nationale toespraak op TeleCuraçao als gouverneur afscheid genomen van de Curaçaose gemeenschap. Bij het afscheid voelde de gouverneur naar eigen zeggen zowel een glimlach als een traan.

,,Mensen vragen me hoe ik me voel, nu ik besloten heb niet meer als gouverneur te dienen. Ik voel zowel een glimlach als een traan in mijzelf opkomen. Een traan, omdat ik zal stoppen met werk dat ik als de eer van mijn leven heb ervaren. Een traan, omdat ik het boeiende werk dat ik deed, zal missen. Een traan, omdat ik nu de kans mis vele goede mensen te bemoedigen om een bijdrage te leveren aan onze samenleving”

, aldus Goedgedrag tijdens zijn toespraak gisteravond.
De aftredende gouverneur vervolgt:

,,Maar ik voel naast een traan ook een glimlach opkomen. Een glimlach omdat ik hoop meer te zien van mijn familie, de mensen van wie ik hou. Ik zie er al naar uit om rustig te ontbijten met Dulcie. Ik verheug me al dat ik mijn kinderen kan bezoeken en rustig de tijd kan nemen om met ze te praten.”

Goedgedrag vertelde gisteren dat hij een man is met diepe gevoelens, maar dat hij zich niet heeft laten leiden hierdoor.

,,Gevoelens zijn belangrijk, maar ze zijn niet de baas. Gedurende mijn hele loopbaan heb ik altijd getracht me te laten leiden door principes, door normen en waarden. Waarden als rechtvaardigheid, vrede, beleefdheid en zorgvuldige discipline. Ik had het voorrecht een vader te hebben gehad die mij deze belangrijke waarden bijbracht en die ze mij ook voorleefde. Daardoor zijn deze principes ook de mijne geworden.”

- Advertentie -

Volgens de aftredende gouverneur moet hij verantwoordelijk omgaan met zijn gezondheid, want het bevorderen van welzijn en gezondheid is ook één van zijn levensprincipes.

,,Vijf jaar geleden heb ik al stappen moeten ondernemen om te zorgen dat mijn gezondheid goed blijft. Eerder noemde ik mijn vader, die mij voorging wat principes betreft, maar dezelfde man is wel op zijn 61e overleden. Deze maand ben ik ook 61 geworden. Ik wil mijn vader navolgen op het terrein van principes, maar niet wat betreft zijn levensduur (ku Dios ke).”

Goedgedrag sluit zijn toespraak af met een laatste principe: ‘Dankbaarheid’.

,,Ten eerste, lieve Dulcie, ben ik jou dankbaar, voor je liefde, je klasse, je steun en je geduld. Vanaf nu hebben wij meer tijd voor elkaar. Vanaf nu gaan familie en gezondheid voor.”

De gouverneur dankt ook de gehele Curaçaose gemeenschap en zijn collega’s, zowel hier als op Bonaire.

,,Ik zal nooit vergeten wat jullie voor mij betekend hebben.”

En:

,,Alle afscheid valt zwaar, ik weet hoe het voelt, dit jaar heb ik afscheid moeten nemen van mijn moeder in een rouwdienst in de kerk van San Nicolas. Dat was een afscheid met tranen. Dan maar liever dit afscheid van mij, met een traan, maar ook met een lach, een lach naar het leven. Een leven vol dankbaarheid, familie en welzijn.”

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Rijksoverheid | Sluiting drugspanden op de BES-eilanden

De gezaghebbers van de openbare lichamen Bonaire, Sint Eustatius en Saba (BES) constateren een toename in drugshandel vanuit woningen en lokalen. Nu ontbreekt vaak de wettelijke grondslag...

ParadiseFM | Caribbean Motors failliet volgens eigenaar Autocity

Caribbean Motors is in feite failliet. Dat zegt Jolly Holding, de Arubaanse eigenaar van AutoCity, Ultimate Automobiles en Crown Automotives, in het Antilliaans Dagblad. Door verschuivingen in...

Democracy now! | Friday, September 17, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 17 september 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Nog geen toestemming Centrale Bank Aruba voor verkoop Banco di Caribe

De Centrale Bank van Aruba (CBA) heeft nog geen toestemming gegeven voor de verkoop van Banco di Caribe aan United Group Holdings. Zo schrijft de CBA vrijdag...

Nu.cw | Aruba Tourism Authority richt zich op duurzamer toerisme

De ATA-directeur Ronella Croes heeft woensdag tijdens een bijeenkomst met de minister van Toerisme, Dangui Oduber, haar marketingplan voor 2022 toegereikt. Aruba Tourism Authority (ATA) heeft een strategie...
- Advertentie -