27 C
Willemstad
• zaterdag 12 juni 2021 23:30

Laatste reacties

- Advertentie -

Elsevier: Wat weten we tot nu toe van de verdwenen Boeing 777?

door Anna Vossers

Twee olievlekken in de Zuid-Chinese Zee zouden van het toestel afkomstig kunnen zijn - Foto |  EPA
Twee olievlekken in de Zuid-Chinese Zee zouden van het toestel afkomstig kunnen zijn – Foto | EPA

Het is nog steeds volstrekt onduidelijk wat er met de Maleisische Boeing 777 is gebeurd, die gisteravond onderweg van Kuala Lumpur naar Beijing van de radar verdween. Twee olievlekken in de Zuid-Chinese Zee kunnen erop wijzen dat het vliegtuig daar is neergestort.

Elsevier.nl zet de belangrijkste feiten en vraagtekens over het verdwenen vliegtuig op een rij.

- Advertentie -

Advertentie

1. Van de radar verdwenen
Vlucht MH370 van Malaysia Airlines was onderweg van het Maleisische Kuala Lumpur naar de Chinese hoofdstad Beijing, toen het contact rond 02:30 uur ‘s nachts werd verbroken, vlak voordat het toestel het Vietnamese luchtruim zou betreden. Sindsdien is van het vliegtuig niets meer vernomen. De laatste positie op de radar was N6.92 E103.58. Onderaan dit artikel staat een video met een animatie van de laatste radarbeelden.

2. Goed weer
De weersomstandigheden waren goed. Het vliegtuig kan niet zijn overvallen door een plotselinge gevaarlijke weersomstandigheden.

3. Veilig vliegtuigtype
Het verdwenen vliegtuig, een Boeing 777, wordt als een van de veiligste typen gezien. Ook Malaysia Airlines heeft een uitstekende reputatie. In 1995 crashte voor het laatst een toestel van deze maatschappij. Het toestel heeft het registratienummer 9M-MRO, wat suggereert dat het elf jaar en acht maanden oud was, schrijft Reuters.

4. Geen noodsignaal
Het vliegtuig heeft geen mayday of ander noodsignaal afgegeven. Zelfs als alle elektriciteit in het toestel plotseling was uitgevallen, dan hadden de piloten normaal gesproken nog met hun radio, die een batterij heeft, een signaal kunnen uitzenden. In het gebied waar het vliegtuig zich bevond, is het doorgeven van een radioboodschap nooit een probleem.

Dat betekent dat allerlei ‘normale’ oorzaken van een vliegtuigcrash kunnen worden uitgesloten. Bij een motorstoring of bij een decompressie (het wegvallen van de luchtdruk, bijvoorbeeld als een deur of raam kapot was) zou een mayday altijd mogelijk zijn geweest.

5. In 2012 al betrokken bij ongeluk
Het toestel was in 2012 al betrokken bij een ongeluk op de grond op het vliegveld Shanghai Pudong. Een stukje van de vleugel brak toen af.

6. Gestolen paspoorten
Een Italiaan, Luigi Maraldi, en een Oostenrijker, Christian Kozel die op de passagierslijst van het verdwenen vliegtuig van Malaysia Airlines staan, bleken helemaal niet in het toestel te zitten. Van beide mannen werd het paspoort eerder in Azië gestolen.

7. Niets vreemds in bagage
Dat er mogelijk twee passagiers op gestolen paspoorten reisden, zou kunnen wijzen op een terroristische aanval. Een kaping zal het niet geweest zijn (zie punt 3), een bomaanslag zou in principe kunnen. Als het toestel is geëxplodeerd voordat de piloten iets konden doen, verklaart dat punt 4.

Maar hoe zouden er dan explosieven in het toestel zijn gesmokkeld? Een revisie van de bagagescans liet geen opvallende items in koffers zien, meldt latimes.com op basis van informatie die de directeur van Malaysia Airlines heeft geven op een persconferentie.

8. Plotselinge koerswijziging?
Luchtvaartkenners in China rapporteren een plotselinge koerswijziging van het vliegtuig, waarbij het van 24 graden naar 333 graden draaide, terwijl het plotseling daalde, meldt de website avherald.com. Het is niet duidelijk of deze gegevens kloppen.

Eric Vrijsen: Crash
In Crash zijn Vrijsens beste stukken over vliegveiligheid gebundeld. Niet alleen de reconstructies van beruchte vliegtuigongelukken, maar ook de verhalen waarin de oorzaak van een ramp aan de hand van onderzoek wordt ontrafeld. Daarnaast bevat dit boek enkele nieuwe stukken over de razendsnelle ontwikkelingen op het terrein van veiligheid in de luchtvaart. Bestel nu voor €14,95

Video

Wat weten we?

bron: Elsevier.nl

Advertentie

back home

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Volkskrant | Pieter Omtzigt zegt lidmaatschap CDA op, behoudt zetel in Tweede Kamer

Frank Hendrickx Kamerlid Pieter Omtzigt verlaat het CDA. De econometrist is tot de conclusie gekomen dat hij niet meer verder kan binnen de partij doordat afgelopen week een...

NTR | ‘Slavenbegraafplaats Sint-Eustatius moet gedenkplaats worden’

Tim van Dijk ORANJESTAD – De onlangs ontdekte begraafplaats van slaafgemaakten op Sint-Eustatius is niet alleen een internationale archeologische vondst, maar is ook van grote waarde voor de...

DH | Man held in Statia while dealing drugs

ST. EUSTATIUS--On Sunday, June 6, the 31-year-old man L.M.M. was arrested in St. Eustatius due to a violation of the Opium Act BES. The suspect was...

Ingezonden | De brede maatschappelijke discussie over wel of geen erfpachtrecht aan CORC

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

AntilliaansDagblad | Optimisme over herstel toerisme Aruba

Oranjestad - Het ziet ernaar uit dat het tweede kwartaal van dit jaar afsluit met een herstel van het verblijfstoerisme van 72 procent ten opzichte van topjaar...

AntilliaansDagblad | ‘Te veel kwetsbare jongeren’

Willemstad - Op Curaçao is 17 tot 23 procent van de jongeren tussen de 15 en 24 jaar noch werkend, noch een opleiding volgend. Het gaat om de...
- Advertentie -