31 C
Willemstad
• zondag 19 mei 2024 17:33

Elsevier | Vier doden bij schietpartij op Curaçao

De rechtbank van Willemstad, in Curaçao | Foto ANP Victor Prince

Bij een schietpartij in de Curaçaose hoofdstad Willemstad zijn maandagavond vier doden gevallen. Zes gewonden zijn naar het ziekenhuis gebracht.

Die schietpartij had plaats in de wijk Buena Vista, die wordt geteisterd door geweld van lokale drugsbendes. Het verjaardagsfeestje van twee broers veranderde in een bloedbad, toen een auto aan kwam rijden en met een automatisch wapen het vuur opende op de feestgangers. Dat meldt een getuige aan de NOS.

Eerder dit jaar, in maart, vielen bij een schietpartij ook al vier doden. Vermoedelijk gaat het in beide gevallen om een afrekening in het criminele circuit.

Incidenten?

Hoe Antilliaanse bendes in Nederland te werk gaan

Het lijken incidenten, maar veel van die schietpartijen houden verband met een bloedige oorlog tussen twee Antilliaanse straatbendes, No Limit Soldiers en Buena Vista City. De oorsprong van beide bendes ligt in verpauperde volkswijken in Willemstad, Curaçao. NLS komt uit Koraal Specht, BVC uit Buena Vista.

Bron: Elsevier

2 reacties

  1. Buena Vista, is niet in de hoofdstad. Het is een buurt waar je als toerist en als eilandbewoner niet komt als je er niets te zoeken hebt.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Meer recente reacties