26 C
Willemstad
• donderdag 20 januari 2022 09:59

Laatste reacties

- Advertentie -

Eigenaren druktank willen respijt

- Advertentie -

druktank-08082012WILLEMSTAD — The Medical Center of Curaçao heeft tot het eind van de maand uitstel gevraagd voordat er een beslissing wordt genomen over de druktank.
Het St. Elisabeth Hospitaal (Sehos) had een ultimatum gesteld tot 17 januari. Sehos heeft The Medical Center of Curaçao twee opties gegeven: of het ziekenhuis neemt de druktank over of The Medical Center gebruikt het apparaat in zijn eigen lokaliteiten in het WTC.

Advocaat van The Medical Center Curaçao, Bertie Braam, bevestigt dat het ultimatum is gesteld en dat hij tot eind januari respijt heeft gevraagd voor zijn cliënt.

“Dat wil het Sehos echter niet. Maar het eind van de maand is nabij, dus ik snap niet waarom het niet kan”

, aldus Braam.

The Medical Center zou gisteren vergaderen met minister Ben Whiteman, maar die vergadering is verdaagd, aldus de advocaat.
Sehos was bereid de decompressietank over te nemen, als deze tenminste eerst door een buitenlandse expert zou worden geïnspecteerd.

- Advertentie -

Braam bevestigt dat het een misverstand was dat de druktank een gift was van Venezuela.

“De bedoeling is dat de eigenaren op de een of andere manier hun investering eruit halen, desnoods in fases.”

Hij betwijfelt echter of het Sehos het geld heeft om de druktank in één keer te kopen.
Daarom is volgens Braam de optie van het Sehos om een andere druktank te halen niet reëel.

Hij zegt dat de tank een nieuw apparaat is, dat tegen de 1 miljoen dollar kost.
Volgens hem is het niet de bedoeling van de eigenaren om Curaçao te ‘beroven’ van de druktank. Als er geen akkoord wordt bereikt met het Sehos, dan zullen de eigenaren de tank zelf exploiteren vanuit het WTC.

“De eigenaren vinden een druktank onmisbaar en het is geen wenselijke situatie om telkens patiënten naar Bonaire te sturen voor behandeling.”

Medisch directeur van het Sehos Cai Winkel zei tijdens een radio interview op Z-86 dat er al contacten zijn tussen het Sehos en een Amerikaanse groep voor de levering van een gesofisticeerde druktank .

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

PZC | Ambachtse verdachte (32) van doodsteken Lorenzo vluchtte naar Curaçao en wacht nu op uitlevering

Folkert Van Der Krol De 32-jarige man uit Hendrik-Ido-Ambacht die wordt verdacht van betrokkenheid bij een dodelijke steekpartij in Rotterdam-West blijkt vorige week te zijn gevlucht naar Curaçao....

DH | Corallo claims his phone was hacked on orders of Italy and the Netherlands

PHILIPSBURG--St. Maarten-based casino owner Francesco Corallo, also known as “King of the Slots”, is suing an Israeli spyware company and related entities for allegedly conspiring with his...

PBC | Nieuwe kabinet Rutte heeft nog geen tijd gehad om Caribische dossiers te lezen, Rijksministerraad uitgesteld

Persbureau Curacao De rijksministerraad van komende vrijdag is uitgesteld tot 4 februari. Reden is dat de nieuwe bewindslieden van het kabinet Rutte IV meer tijd nodig hebben om...

ParadiseFM | Vonnis Braam aangehouden

De rechter heeft nog geen uitspraak gedaan in de zaak die MFK-statenlid Braam heeft gespannen. Braam werd vorig jaar voorgedragen als minister van Justitie maar kwam niet...

Democracy now! | Tuesday, January 18, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 18 januari 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -
- Advertentie -