28 C
Willemstad
• zaterdag 15 juni 2024

Extra | Journaal 14 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Telegraaf | Tweede verdachte van moord op adjudant op Curaçao opgepakt

  WILLEMSTAD - Op Curaçao heeft een 22-jarige man zich woensdagavond bij een politiebureau op het eiland aangegeven. Hij wordt verdacht van moord op de Nederlandse adjudant van...

Democracy now! | Thursday, June 13, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 13 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

NOS | Een op de vijf inwoners op Aruba is vluchteling of zoekt bescherming

Aruba voert een opmerkelijk lijstje aan van de VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR: per hoofd van de bevolking huisvest het eiland de meeste vluchtelingen ter wereld. Eén op de vijf...

Telegraaf | Dit zijn alle ministers in het nieuwe kabinet-Schoof

Den Haag - De invulling van het nieuwe kabinet-Schoof wordt steeds duidelijker. Oud-Kamerlid Reinette Klever wordt door de PVV naar voren geschoven als minister voor Buitenlandse handel...
- Advertisement -spot_img

Eigenaren druktank willen respijt

HomeNieuwsEigenaren druktank willen respijt

druktank-08082012WILLEMSTAD — The Medical Center of Curaçao heeft tot het eind van de maand uitstel gevraagd voordat er een beslissing wordt genomen over de druktank.
Het St. Elisabeth Hospitaal (Sehos) had een ultimatum gesteld tot 17 januari. Sehos heeft The Medical Center of Curaçao twee opties gegeven: of het ziekenhuis neemt de druktank over of The Medical Center gebruikt het apparaat in zijn eigen lokaliteiten in het WTC.

Advocaat van The Medical Center Curaçao, Bertie Braam, bevestigt dat het ultimatum is gesteld en dat hij tot eind januari respijt heeft gevraagd voor zijn cliënt.

“Dat wil het Sehos echter niet. Maar het eind van de maand is nabij, dus ik snap niet waarom het niet kan”

, aldus Braam.

The Medical Center zou gisteren vergaderen met minister Ben Whiteman, maar die vergadering is verdaagd, aldus de advocaat.
Sehos was bereid de decompressietank over te nemen, als deze tenminste eerst door een buitenlandse expert zou worden geïnspecteerd.

Braam bevestigt dat het een misverstand was dat de druktank een gift was van Venezuela.

“De bedoeling is dat de eigenaren op de een of andere manier hun investering eruit halen, desnoods in fases.”

Hij betwijfelt echter of het Sehos het geld heeft om de druktank in één keer te kopen.
Daarom is volgens Braam de optie van het Sehos om een andere druktank te halen niet reëel.

Hij zegt dat de tank een nieuw apparaat is, dat tegen de 1 miljoen dollar kost.
Volgens hem is het niet de bedoeling van de eigenaren om Curaçao te ‘beroven’ van de druktank. Als er geen akkoord wordt bereikt met het Sehos, dan zullen de eigenaren de tank zelf exploiteren vanuit het WTC.

“De eigenaren vinden een druktank onmisbaar en het is geen wenselijke situatie om telkens patiënten naar Bonaire te sturen voor behandeling.”

Medisch directeur van het Sehos Cai Winkel zei tijdens een radio interview op Z-86 dat er al contacten zijn tussen het Sehos en een Amerikaanse groep voor de levering van een gesofisticeerde druktank .

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties