29 C
Willemstad
• donderdag 16 september 2021 20:41

Laatste reacties

- Advertentie -

Eigenaar leegstaand pand wil overheid voor rechter slepen

WILLEMSTAD — De eigenaar van het gebouw in Saliña dat onder andere verhuurd wordt aan de overheid overweegt om naar de rechter te stappen. Hij is verbolgen over het feit dat ondanks dat de overheid het gebouw huurt deze al tien maanden geen gebruik hiervan maakt. “Dit is een slechte zaak. Geen enkele investeerder wil een leegstaand pand. Ik krijg ook klachten van andere huurders, aldus Rachid Dornaika, directeur van Saliña Properties die eigenaar is van het gebouw.

Dornaika bevestigt dat de overheid het gebouw al geruime tijd huurt. Het huurbedrag is alleen niet 53.000 gulden per maand, maar 22.000 gulden.
Dit is volgens de eigenaar een zeer voordelige prijs. T
er vergelijking, de prijs per vierkante meter die broodjeszaak Subway betaalt is 30 procent hoger. Dornaika is verbolgen over het feit dat hij maar geen duidelijkheid krijgt van de regering over wat de plannen zijn met het gebouw.

Ik begreep dat het vergunningenloket hierin gehuisvest zou worden. Daarna hoorde ik dat het loket in het gebouw van het St. Thomascollege in Otrobanda zou komen. Daarna begreep ik dat het Centraal Bureau voor de Statistiek in mijn gebouw op Saliña zou komen. Maar er gebeurt niks.”

Dornaika klaagt er ook over dat hij niemand te spreken krijgt die enig verstand heeft van wat de plannen uiteindelijk zijn.

- Advertentie -

“Ik ken geen politici en ik krijg ook niemand te spreken die mij uitleg kan geven van wat de plannen zijn.

Tien maanden leeg
Hij zegt verder dat de andere huurders, Subway en DAE, klagen dat de rest van het gebouw leeg staat.
Ik krijg bijna dagelijks telefoontjes van mensen die vragen of ik kantoorruimte te huur heb. Maar door de overheid kan ik het niet meer aan anderen verhuren. Het gebouw staat al tien maanden leeg.
Ik ben een rechtszaak tegen de regering aan het overwegen.”

Dornaika hekelt ook het feit dat, terwijl zijn gebouw leegstaat, de overheid een ander gebouw aan de Winston Churchillweg gaat huren voor het Korps Politie Curaçao. “Het is dezelfde oppervlakte. Maar de eigenaar van dat gebouw kreeg het contract voordat de constructie überhaupt was begonnen. De overheid huurt verschillende andere panden van dezelfde eigenaar. Dit soort zaken moet het Openbaar Ministerie onderzoeken. Dit is naar mijn mening corruptie.”

Dornaika vraag zich af of het waar is dat de overheid 58.000 gulden aan huur voor het gebouw aan de Winston Churchillweg betaalt en wil dat de minister van Justitie, Elmer ‘Kadè’ Wilsoe, hier een antwoord op geeft.

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

ParadiseFM | Rapper Jetten veroordeeld tot 6 jaar voor poging tot doodslag

De lokale rapper Jetten is veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes jaar voor poging op doodslag en het overtreden van de vuurwapenwet. Volgens de rechtbank is voldoende bewezen...

Democracy now! | Thursday, September 16, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 16 september 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Banco di Caribe verkocht aan United

Banco di Caribe wordt verkocht aan United Group Holdings BV. De verkoop omvat alle bancaire activiteiten op Curaçao, Aruba, Bonaire en Sint Maarten. Ook de verzekerings- en...

Nu.cw | Knops geholpen door ambtenaren bij privékwestie

Staatssecretaris van Koninkrijksrelaties Raymond Knops (CDA) kocht in 2010 privé grond aan. Zijn ambtenaren met juridische analyses en de communicatiestrategie, hadden hem geholpen toen hier vorig jaar...

Nu.cw | 109 baby-schildpadden bereiken zee bij Porto Mari

Op het strand van Porto Mari zijn zaterdag 109 baby-zeeschildpadden uit hun ei gekropen. De Sea Turtle Conservation Curaçao ontdekte de lege eieren. De organisatie heeft de eieren...
- Advertentie -