31 C
Willemstad
• vrijdag 14 mei 2021 16:01

FD | Affaires tonen aan: advocaten vertrouwen te veel op hun confrères

Joris Polman | Financieele Dagblad De Belgische justitie verdenkt advocatenkantoor NautaDutilh van betrokkenheid bij witwassen. Bij Pels Rijcken verduisterde de topman €10 mln. Advocaten weten alles van wetten...

Telegraaf | ’Vakantie naar Aruba en Curaçao mag ook weer’

Yteke de Jong en Koen Nederhof AMSTERDAM - Het reisadvies voor Aruba en Curaçao gaat op geel. Dat bevestigt het Arubaanse bureau voor Toerisme. Eerder deze week werd...

Democracy now! | Friday, May 14, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 14 mei 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DolfijnFM | Rojer bereikt kwartfinales in Rome

Jean-Julien Rojer en Wesley Koolhof hebben zich bij hun debuut als vast koppel verzekerd van een plek in de kwartfinales van het ATP-masterstoernooi van Rome. Koolhof en...

DolfijnFM | KLM en TUI gaan weer vaker vliegen op Curaçao

KLM en TUI gaan de komend maanden het aantal vluchten op Curaçao weer opvoeren als Nederland morgen code geel afgeeft. Volgens het Antilliaans Dagblad gaat ook American...
- Advertisement -spot_img

Eerste fase Koredor van start

HomeMediaEerste fase Koredor van start

De twee palapa’s in aanbouw, zullen met een diameter van 8 meter elk 15 personen kunnen accommoderen. Behalve het gebied van Koredor zal ook de omgeving van het Tula-monument verfraaid worden.
De twee palapa’s in aanbouw, zullen met een diameter van 8 meter elk 15 personen kunnen accommoderen. Behalve het gebied van Koredor zal ook de omgeving van het Tula-monument verfraaid worden.

WILLEMSTAD — De eerste fase van de opknapwerkzaamheden van het gebied Koredor zijn gestart. De Curaçaose Wegenbouw Maatschappij (CWM) en MNO-Vervat kondigden vorig jaar ter gelegenheid van de ondertekening van het project de ‘Inhaalslag’ van het ministerie van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP) aan het doorgaans druk bezochte recreatie gebied gratis te willen opknappen.

Advertentie

Inmiddels hebben de aannemers aan dit voornemen nu een vervolg gegeven onder andere door deze werkzaamheden door lokale aannemers uit laten voeren.
Zowel VVRP-minister Earl Balborda (PNP) als het interim- hoofd van de uitvoeringsorganisatie Openbare Werken (OW), Urvin Bata, bevestigen verheugd de start van deze werkzaamheden die voor de overheid kosteloos zijn.
Wim de Boer, namens CWM en MNO-Vervat project-directeur van het gehele project Inhaalslag, geeft een toelichting:

Bij de eerste fase van het opknappen van Koredor zullen de komende tijd kleinere lokale aannemers, met in totaal ongeveer 25 man, de werkzaamheden uitvoeren.
Behalve dat het gebied van Koredor wordt verfraaid, zal ook de omgeving van het Tula-monument opgeknapt worden.
Denk hierbij aan het aanbrengen van verlichting, beplanting en het plaatsen van bankjes voor de bezoekers aan het monument.
Er zijn daar reeds tien nieuwe parkeervakken gerealiseerd.”

De Boer laat verder weten dat er vooralsnog twee palapa’s met een diameter van acht meter, in het gebied bij Koredor geplaatst zullen worden, waaronder in totaal vijftien bezoekers plaats kunnen nemen aan drie betonnen tafels (uitgerust met bankjes) die nog gerealiseerd moeten worden.
De schatting is dat deze twee palapa’s over enkele weken gereed zullen zijn.
De Boer licht toe dat er in de komende jaren in het gebied nog extra palapa’s geplaatst zullen worden.
Hij laat ook weten dat de toegangsweg tot het gebied bij het nutsbedrijf Aqualectra de nodige aandacht zal krijgen, waarbij deze plaatselijk waar er sprake is van verzakking, vernieuwd zal worden.
Hierbij zal de fundering vernieuwd worden en de weg plaatselijk opnieuw van een asfaltlaag worden voorzien.

Verder zal een voetpad worden aangelegd vanuit Koredor, langs de zuid-muur van Aqualectra, dat aan zal sluiten op het reeds bestaande voetpad bij de waterfabriek. Hierdoor zullen de wandelaars en joggers niet meer de berm in hoeven, als ze in het gebied recreëren.”

Ook zullen er twintig extra parkeervakken tegenover de waterfabriek aangelegd worden. De werkzaamheden worden in nauwe samenwerking met de uitvoeringsorganisatie Openbare Werken uitgevoerd en verlopen volgens De Boer ‘bijzonder goed’.
Zoals de Amigoe eerder heeft gemeld, heeft het PS-Statenlid Melvin ‘Mac’ Cijntje, onlangs nog vragen aan de VVRPminister gesteld waarbij hij zich afvroeg wanneer de door de bovengenoemde aannemers aangekondigde gratis opknapwerkzaamheden van start zouden gaan.
Het Statenlid refereerde aan de toezeggingen van de aannemers en vroeg zich af wanneer daaraan gevolg zou worden gegeven:

Wanneer gaat de combinatie van aannemers ook de kleinere aannemers betrekken bij de werkzaamheden?”

, aldus één van de vragen die door Cijntje onlangs werden gesteld. Zoals bekend behelst het project de ‘Inhaalslag’ het opnieuw asfalteren binnen de komende drie tot vijf jaar van 300 kilometer in slechte staat verkerende wegdek wat door de overheid bekostigd wordt.

bron: Amigoe

Advertentie

back home

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties