30 C
Willemstad
• woensdag 6 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

Eerste debat met Plasterk in januari

Den Haag – Een eerste debat van de Tweede Kamercommissie voor Koninkrijksrelaties met de nieuwe minister van BZK Ronald Plasterk laat nog even op zich wachten.

Niet eerder dan in de tweede helft van januari zal er een zogeheten algemeen overleg met de bewindsman plaatsvinden, zo bepaalden de commissieleden gisteren in een procedurevergadering.
Op de agenda staan dan onder meer de voortgangsrapportages over de verbeterplannen van het Curaçaose politiekorps en de gevangenis.
Het toezicht is ingesteld omdat Curaçao niet in staat was deze landstaken reeds per 10 oktober 2010 zelfstandig uit te voeren.
Uit de jongste verslagen komt het beeld naar voren dat er in de afgelopen twee jaar weinig vorderingen zijn gemaakt, reden waarom het toezicht vorige maand met opnieuw twee jaar is verlengd.
Voor het voor januari aangekondigde overleg met Plasterk zal de commissie drie uur uittrekken.
Ook de gang van zaken met betrekking tot de door de Rijksministerraad aan Curaçao gegeven aanwijzing zal dan aan de orde komen.

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

DH | Ministry of VROMI announces opening of Great Bay Fresh Water Pond Channel

GREAT BAY, Sint Maarten (DCOMM) – The Ministry of Public Housing, Environment, Spatial Planning, and Infrastructure (Ministry of VROMI), will temporary open the Great Bay Fresh Pond...

Democracy now! | Wednesday, July 6, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 6 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

NTR | Eén op drie Caribische Nederlanders gediscrimineerd, ‘Weet waar je aan begint als je naar Nederland wil’

John Samson DEN HAAG – Eén op de drie Caribische Nederlanders ervaart discriminatie in Nederland, blijkt uit onderzoek van het CBS. “Weet waar je aan begint als je...

Ingezonden | We doen het maar zelf

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

Extra | Journaal 5 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -
- Advertentie -