30 C
Willemstad
• donderdag 20 juni 2024

Extra | Journaal 19 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Tuesday, June 18, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 18 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

NRC | Staakt Aruba het verzet tegen het homohuwelijk?

Podcast Mogen binnenkort ook op Aruba mensen van het gelijke geslacht trouwen? Vandaag stemt het Arubaanse parlement daar opnieuw over. En dat wordt spannend, want gelijke rechten voor...

CN | Gokbedrijf Dama reageert op faillissement: ‘We zijn financieel gezond’

Jeffrey Noeken - CasinoNieuws.nl Een week na het uitgesproken faillissement op Curaçao laat Dama weten dat het bedrijf financieel gezond is. Volgens het gokbedrijf kwam de uitspraak onverwacht...

Democracy now! | Monday, June 17, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertisement -spot_img

Een zware pil!

HomeNieuwsEen zware pil!

Een zware pil!

Ik vraag me af uit welke catalogus wij onze ministers vandaan hebben gehaald want wat deze mensen uithalen slaat écht nergens op.

Lees ik nou dat minster Sjeik El Hakim besloten heeft om de maximumprijs van bepaalde medicijnen vast te stellen omdat hij vindt dat de prijs van medicijnen te hoog is.

Op zich goed bedoeld en alles maar als je verder denkt dan je Arabische neus lang is kom je tot de ontdekking dat het juist een averechtse reactie heeft.

Soms moet je dingen simplificeren en dan kom je tot een oplossing van een probleem.

Winstmarges worden berekend op basis van vraag en aanbod waarin ook gecalculeerd word je operational cost zoals lonen, water, licht, rente op leningen belasting etc. etc.

Als mijn winstmarge door de Sjeik bepaald wordt en ik niet uit mijn kosten kan komen omdat om de haverklap de prijs van water en licht omhoog gaan bijvoorbeeld en ik moeilijk om de twee weken mijn prijzen kan aanpassen dan VERKOOP IK DAT SPUL NIET MEER!

Wat krijg je dan, speculatie met de prijzen, die schieten gegarandeerd omhoog, mensen gaan via andere wegen proberen aan die medicijnen te komen, zoals de Venezolanen en Dominicanen hier doen, die kopen hier de medicijnen om naar hun familieleden te sturen, mensen gaan op Internet dubieuze medicijnen bestellen, het wordt een “Free for all” wat hele nare gevolgen met zich mee kan brengen en ons op kosten kan jagen omdat mensen de verkeerde medicijnen gaan slikken en ziek worden en SVB en BZV moeten gaan dokken voor de ziekenhuiskosten.

Maar ja wie ben ik, we hebben een minister van economische zaken en een minister van volksgezondheid die de apotheken gaan vertellen hoeveel ze MOGEN verdienen, wat is dit Venezuela?

Daar bepaalt het gouvernement wat je wel en niet mag, al druist het tegen alle principes en de grondwet in, zij hebben het voor het zeggen en als je niet mee wil doen sluiten we je toko of nationaliseren we je tent en geven het aan een vriendje.

Kijk maar naar hun land reform program, de grootste mislukking aller tijden, ze vonden de prijzen van melkproducten en vlees te hoog en hebben alle grote boerderijen overgenomen en verdeeld onder de kleine boeren in de hoop dat de prijzen zouden dalen.

De kleine boeren konden het niet en nu moet Venezuela, die ooit vlees exporteerde, zelf vlees en melkproducten importeren omdat men zo nodig de prijs naar beneden wilden halen.

Maar hier hebben we slimmere mensen want ze reizen de hele wereld rond om expertise op te doen alleen horen wij daar nooit wat van en komen ze onze apothekers zeggen hoeveel ze mogen verdienen en wij over een poos de dupe zijn omdat wij niet aan onze hartpillen kunnen komen want ze worden niet meer lokaal verkocht.

Ik blijf lachen op deze klip want deze Sjeik hoort écht in een tent thuis, maar dan een circus tent!

Arthur Donker

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties