Een zeer sociaal ‘dier

WILLEMSTAD/UTRECHT — Mirugia (Mimi) Carolina ontving eind april uit handen van de burgemeester van Utrecht een koninklijke onderscheiding vanwege haar inzet op sociaal-maatschappelijk gebied.

Mirugia (Mimi) CarolinaMimi Carolina begon als vrijwilliger bij ‘Kibra Hacha’ te Utrecht, waarna zij zich vervolgens inzette om ouderen van Caribisch-Nederlandse afkomst meer te betrekken bij sociaal-maatschappelijke activiteiten.
Zo was zij onder andere zeer betrokken bij achtereenvolgens de oprichting van ‘Nos Bohio’, een folkloristische dansgroep, een gezinsgerichte vrouwengroep onder de naam ‘Grupo Kontentu’ en de organisatie van ‘Atardi Talentoso/Jam Session’ in de vorm van een open podium voor allen.

Ook heeft zij zich ingezet voor ‘Nos Arte’, waarin senioren hun creativiteit volop tot uiting kunnen brengen en is zij betrokken geweest bij

  • voorlichtingsbijeenkomsten van de gemeentelijke Sociale Dienst,
  • de GG&GD,
  • de stichting ‘GU’ en
  • de Zuilense Wijkwelzijnsstichting.

Steeds viel zij op door een actieve en resultaatgerichte inzet.

Zij trad op als gastvrouw bij het project ‘Weekje Weg’, waarbij gezinnen met een laag inkomen met vakantie kunnen en deel kunnen nemen aan overige activiteiten die vanuit hun wijk worden georganiseerd.
Kortom, Mimi was en is een karaktervol en betrokken iemand die als aanspreekpunt en steun voor allen fungeert die iets met anderen te delen hebben, hetzij senioren, vrouwen- en/of mannengroepen.

In verband met verplichtingen elders werd de gevolmachtigde minister Roderick Pieters tijdens een feestelijke bijeenkomst te Utrecht vertegenwoordigd door de directeur van het Kabinet, Robert Candelaria, die Carolina van harte feliciteerde en de hoop uitsprak dat haar inzet anderen zal inspireren om welzijnswerk te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *