Één van de 10.820 atleten!

DE OLYMPISCHE spelen, een wereldevenement waar 10.820 topatleten, bij een wereldbevolking van meer dan 7.241.574.072 mensen, uitgekozen worden om hun landen te vertegenwoordigen. Curaçao had het in het verleden zo druk met politiek dat ze vergaten om het ‘land’ Curaçao te registreren als zijnde een land bij de olympisch organisatie. Gevolg, onze Curaçaose vlag was nergens te vinden. Toch deden er verschillende atleten mee, verdeeld over enkele landen.
Enkele onder de vlag van een wel erkend land maar ook drie atleten onder de vlag van de Olympische Spelen.
Door aandacht te trekken met hun danspasjes en prestaties kwamen ze uitgebreid in het nieuws.
Later werden er zelfs persoonlijke en nationale records verbroken door deze helden. Dan komt je terugtocht naar je ‘zogenaamde’ geboorteland, wat dus internationaal geen land is. En dan merk je, je staat alleen op een luchthaven! Alleen met je familie die je wel steunt en bijstaat.
Afvragend: Waar is mijn land? Waar is de waardering
?
Want van de ruim 7.241.574.072 mensen stond ik wel als topatleet, gehaald via kwalificaties, tussen de 10.820 uitverkorenen van de wereld.
Het is triest en erg onbeschoft dat wij onze wereldhelden zo behandelen!
Later zijn we kwaad als ze voor een ander land gaan uitkomen en daardoor wel als helden verder door het leven kunnen gaan.
En dan zien we in een keer onze hoogwaardigheidsbekleders vooraan in de rij staan!
Zodat iedereen kan zien hoe goed we het voorhebben met deze atleten. I
k wil deze helden bedanken voor de geweldige prestaties en zeggen “Blijf jullie droom volgen en blijf voor jullie idealen gaan!”

JOHN BASELMAN
Curaçao

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *