29 C
Willemstad
• donderdag 22 februari 2024

ParadiseFM | ‘Nederlandse bureaucratie onnodig belastend voor BES-eilanden’

De Caribische eilanden Bonaire, Sint-Eustatius en Saba klagen al lang over de bureaucratie die om de hoek komt kijken als ze geld van Nederland nodig hebben. Het...

ParadiseFM | Hevige brand in populaire snackbar ‘Lik je vingers’

De Curaçaose brandweer moest vanochtend met spoed uitrukken nadat ze een melding hadden gekregen van een brand midden in Saliña. Bij aankomst bleek dat de populaire snackbar...

ParadiseFM | Opnieuw arrestatie in zaak van ontvoerde ondernemer

De politie heeft gisteren een 21-jarige Curaçaose man gearresteerd. Hij is al de zevende opgepakte verdachte in de zaak rond de ontvoering van een ondernemer in Veeris...

ParadiseFM | Partij Vishon doet niet meer mee aan verkiezingen

De politieke partij Vishon doet niet mee aan de komende parlementsverkiezingen. Dat heeft de leider van de partij tegen Amigoe gezegd. Vishon deed in 2021 één keer...

ParadiseFM | Vrees voor tientallen doden bij ramp illegale goudmijn Venezuela

Autoriteiten in Venezuela houden rekening met tientallen doden door het instorten van een illegale mijn. In een afgelegen gebied van de Amazone werden talrijke gouddelvers bedolven. De burgemeester...

Telegraaf | Zeker 15 doden na instorten van illegale goudmijn in Venezuela

CARACAS - Door het instorten dinsdag van een illegale goudmijn in Venezuela zijn minstens vijftien mensen om het leven gekomen, zo maakte president Nicolás Maduro woensdag (lokale...
- Advertisement -spot_img

DWT | Overheid grijpt in bij Uniqa

HomeMediaDWT | Overheid grijpt in bij Uniqa
UTS dochter 'spookonderneming' volgens Surinaamse overheid
UTS dochter ‘spookonderneming’ volgens Surinaamse overheid

PARAMARIBO – Telecommunicatiebedrijf Uniqa Suriname is een spookonderneming geworden, waarvan niemand precies weet wat de stand van zaken is. Het bedrijf staakte eind vorig jaar haar activiteiten en heeft sindsdien duizenden klanten in de steek gelaten.

Dat is de reden voor de overheid om nu in te grijpen. De Telecommunicatie Autoriteit Suriname (TAS) roept alle houders van Uniqa-nummers op zich voor registratie aan te melden.

“Er is niemand die klanten, noch de TAS te woord staat over wat er precies gaande is met het bedrijf. Geen van de kantoren of vertegenwoordigers is te bereiken”, zegt Xaviera Agard, hoofd van de afdeling public relations van de TAS. “Het laatste is dat ze bezig waren om de operatie te verkopen aan concurrent Digicel. Maar ze hebben de TAS niet officieel daarover geïnformeerd”, legt ze verder uit.

De kersverse algemeen directeur van Digicel Suriname, Valde Ferradaz, wilde bij zijn kennismaking met de pers in oktober niets kwijt over de onderhandelingen, noch de stand van zaken rond de overname van Uniqa Suriname door zijn maatschappij. Gesprekken tussen de twee bedrijven hebben nog tot niets concreets geleid.

Intussen verkeren duizenden klanten van het bedrijf al maanden in het ongewisse. De TAS wil volgens Agard nagaan hoe de dienstverlening aan de klanten van Uniqa gecontinueerd kan worden. Overname van de nummers door Telesur en Digicel is ook een optie volgens de TAS-woordvoerster. De Ware Tijd heeft tevergeefs geprobeerd om een reactie van zowel Uniqa Suriname, als de moedermaatschappij in Willemstad op Curaçao, de UTS Group, een staatsbedrijf.

Bron: DWTonline.com

23 reacties

 1. @Francita,
  Ik heb het slecht genoeg??? 🙂 🙂 Had je echt niets ergers kunnen bedenken? Jij bent niets anders dan een beplooid en geplooid vrouwmensch die selectief denkt te kunnen schelden, dus wanneer het jou uitkomt. Ik ben echt niet onder de indruk van ouwe geplooide en gekreukte viswijven..die sla ik automatisch over.. Sta je misschien ook op de loonlijst van die lelijke corrupte zuri dief? Of ben je zelf ook zo’n zure makaku? Dat zou mij echt niet verbazen. Je weet geen moer over de geschiedenis van Curaçao, laat staan over achternamen die op Curaçao voorkomen, dan kom je een idiote bek opzetten over buitenlandsklinkende namen. Koeiman, Gijsbertha, Wiels, Rojer…zomaar een paar Nederlandse achternamen die niet uit Suriname afkomstig zijn, maar dat wist jij met je stomme kop natuurlijk niet! Wanneer je samen met jouw hangreetmaatjes de YDK zit te demoniseren is het dus wel oke? Sodemieter toch op Frankak!!!

 2. Frappant!
  Juist degenen die het de hele dag hebben over mensen uit de mondi (arme zwarte Curacaoenaars ermee bedoeld) schreeuwen nu moord en brand over discriminatie. Hahah, wat een hypocrisie! 🙂
  Volgens mij weet die Ruzinamer veel. Als hij gepakt wordt zal hij de namen wel doorgeven aan de justitie. Alleen maar ”nette” mensen, witte boorden criminaliteit.

 3. Ja hoor, weer een hoop geneuzel over afkomst. Met de nodige vooroordelen en discriminatie. Straks gaan ze – de betweters – nog debatteren wie-in-welke-straat geboren is.

 4. @Francita;
  Ik neem aan dat je met die oerdomme inhemers o.a. ‘ik Mano’ bedoel. Nou, maak je geen zorgen, ik wist en weet natuurlijk dat De Geus op Curaçao is geboren. Ik ben ook niet vies van een beetje valsheid, domweg om wat olie op het vuurtje gooien en het zodoende wat op te stoken. Ik ken Jos niet, maar volgens mij weet hij ook dat de Geus op het eiland is geboren.

  Wat betreft buitenlandse achternamen, ook ik heb niet bepaald een inheems klinkende achternaam. Sterker, de doorsnee YDK ziet me op het eerste gezicht niet eens voor Curaçaoënaar aan, en dat best vaak. Tot dat ik begin te praten…Maar dat neemt niet weg dat ik Kurazoleño ben, minstens de helft van de YDK heeft een achternaam die je niet automatisch aan een YDK zou linken. Maar er bestaat ook niet zoiets als ‘echte’ Curaçaose achternamen, wel achternamen die typerend zijn voor de YDK, typerend voor bewoners van het eiland Curaçao..Je zou verbaasd opkijken van de vele verschillende achternamen die al een paar eeuwen op Curaçao voorkomen/in omloop zijn en die nog steeds bestaan.

  Zo is het geen vaststaand feit dat zwarten met een Nederlandse achternaam persé afkomstig zijn van Suriname of hun roots hebben in Suriname. Er bestaan ook ‘echte’ zwarte Curaçaoënaars met echte Nederlandse achternamen, en soms een beetje gewijzigde Nederlandse achternamen. Hoewel minder dan in Suriname. En dat al een paar eeuwen. Er zijn ook YDK met Spaanse achternamen, ook al een paar eeuwen. Ook Duitse, Ierse en Engelse achternamen zijn niet onbekend op Curaçao. Ik heb het echt bestudeerd, dus ik kan het ook bewijzen.

  Wat ik je eigenlijk probeer uit te leggen is dat ik De Geus niet om zijn Nederlandse achternaam als Surinamer benoem, dat is zo’n nonsense, ik ben ook bekend met zwarte Surinamers die een Engelse of Afrikaans klinkende achternaam hebben. Ik demoniseer De Geus met opzet, zoals ik ook die dikke Wiels e.a. echte Curaçaoënaars gedemoniseerd heb wanneer ik het nodig vond, en daar schaam ik me niet voor, ook heb ik geen schuldgevoelens laat staan een minderwaardigheidscomplex! En dat mag je allemaal weten! Verder neem ik je niet eens kwalijk voor die vreselijke a-sociale viswijfachtige scheldpartij die jij hier op het forum hebt laten zien, bedaar voordat je van woede je eigen tong inslikt Francita. 😆

 5. Bingo, zeer zeker voor het “À propos ” deel, bij de persoon die zich hier onder een paar namen manifesteert druipt het racisme er af. Balk en splinter doet het me aan denken. Als dit omgekeerd zou zijn en tegen hem gericht dan is het hok te klein. Sommigen zijn zo dom dat de eigen bagger niet eens herkent wordt, ze hebben immers altijd gelijk.

 6. Tja, hoeveel keren al werd men gewaarschuwd dat de relatie Uniqa – UTS meer op een “witwassende” onderneming lijkt dan op een win win voor de economie van dit eiland. Niemand komt hieruit vrij. De huidige minister niet, ex-minister Cooper niet, dhr Gijsbertha en de andere leden van de RVC vanzelf ook niet. Ben benieuwd wat hun excuus zal zijn ALS die beerput in z’n geheel open gaat. Die brij gaat zeker als één groot dikke vervallen pap stinken! Ik zet m’n popcorn alvast in de micro.

  À propos:
  Merkwaardig hoe, naar mijn mening, sommige YDKs (die zich altijd ooo zooo gediscrimineerd voelen) geen probleem hebben om als eersten, met rasistische opmerkingen als dom links denkende zwabbers net als de rechtse trashy stumpers, hun punt, in ongelijk of niet, willen valideren. Dit soort laag-bij-de-grondse gedachtegang lijkt meer op een psychologisch stoornis (minderwaardigheidscomplex), fysiek ongemak (mogen jullie zelf raden) of een geval van huis-uit-sociaal-aangeleerd-gedrag. Wie weet.

  Voor alle duidelijkheid, de Geus is op Curacao geboren, net als z’n moeder, vader weet ik niet. Het feit dat iemand een “buitenlands” of van-een-land typerend-achternaam heeft wil niet zeggen dat die niet op het eiland is geboren. Maar als je zo dom bent om dat toch te geloven dan ben je erger dan de persoon in kwestie. Jullie komen voor als oerdomme verdwaalde inhemers. Heropvoed jezelf voor je eigen bestwil en voor je naasten.

 7. @Ccynic,
  Nou, ik heb nooit en nergens beweert dat Makambas slecht zijn, als jij kunt bewijzen, wat je overigens niet kan, waar of onder welk artikel ik ooit zoiets beweerd heb dan krijg je van mij een pluim in je reet. Maar daar kun je dus naar fluiten, want ik vind de makamba even goed en even slecht als alle andere nationaliteiten op deze aardbol, inclusief de YDK!! Bovendien verzuim je te melden hoe ik, mocht het nodig zijn, mijn eigen eilandgenoten flink van katoen geef…en dat zonder berouw. Ook zij worden door mij niet gespaard!! Opeens verschijn je als een duveltje uit een doosje, denkend dat je een punt hebt.. Hoe is het trouwens in Panamastraat? hihihihi 😆

 8. Wat een racisten die Jos en Mano, he? Makamba’s waren al langer slecht, nu ook de Surinamers. Alleen YdK zijn betrouwbare mensen, daar hebben we genoeg voorbeelden van. Fijn zo’n eiland waar iemands afkomst het belangrijkste argument voor of tegen is.

 9. Voor Herenveen pleit toch dat hij meer Curaçaos is dan Zurinamer. Punt is dat zwarte Surinamers helaas geen kaas gegeten hebben van zaken doen. Dat maakt dat ze mislukken en dus maar aan het roven slaan…

 10. Vanaf het begin was het een dubieuze onderneming. Een doodgewone georganiseerde en geplande roof!!! Ik blijf het zeggen; Het is oppassen geblazen met die zogenaamde Zurinaamse ‘zakenlui.’ Ik snap niet waarom we een kans aan deze mensen geven. In Suriname hadden ze geen moer, alleen het oerwoud waar bijvoorbeeld Paul de Geus afkomstig is. Soms denk ik echt dat onze echte Curaçaose eilandgenoten dom zijn, maar bij nader inzien lijkt het maar zo, want het is gewoon desgraciadoheid en hebzucht die sommige van onze ‘echte’ paysano’s drijft om met Surinaamse ‘natural have-nots’ samen te werken=>(stelen)! Paul de Geus hoort in het cachot gesmeten te worden, hij is een dief!!

 11. AUGUST 28, 2008 4:10 P.M.
  Insider wrote:

  Just an example of how senior management can make fraud for investors. In Latin America when they have a trouble project. They open a new project as an investment for new potential business, then re-allocate the hours of the trouble project to minimize the loss on the accounting system. They have been doing this for years. Ask Peter Grootens and Robin Palmer.

  http://blogs.barrons.com/techtraderdaily/2008/06/06/bearing-point-cfo-resigns-lasted-less-than-a-month/

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties