28 C
Willemstad
• maandag 8 maart 2021 12:12

AntilliaansDagblad | Oppositie halsstarrig

Willemstad - Gisteren konden weer twee vergaderingen van het parlement niet doorgaan door het wegblijven van alle tien de oppositieleden. Toch is er nog geen verzoek uitgegaan naar...

AntilliaansDagblad | Mogelijk meer salaris Statenlid

Willemstad - De regering overweegt de hoogste salarisschaal voor ambtenaren, te weten schaal 18, die sinds 10 oktober 2010 toegepast wordt voor de secretarissen-generaal (SG’s) dit jaar...

AntilliaansDagblad | Wietplantage in Flip ontdekt

Willemstad - De politie stuitte dinsdag op een enorme wietplantage in Flip op Bándabou. De actie was een gezamenlijke actie van het politiebureau Barber, het politiebureau Montaña en...

AntilliaansDagblad | Wensen oud-minister ingewilligd

Oranjestad - Het Hof heeft in de zaak Ibis de verzoeken van de verdediging toegewezen. Er worden daarom op korte termijn meer getuigen gehoord. Eind januari vond een...

AntilliaansDagblad | SMMC-personeel gevaccineerd

Philipsburg - Het personeel van St. Maarten Medical Center (SMMC) mocht als een van de eersten het Covid-19-vaccin ontvangen. Dit gebeurde afgelopen maandag in de Auxiliary Care...

DH | 474 persons are now vaccinated in Statia

ST. EUSTATIUS--A total of 474 persons had been vaccinated in St. Eustatius up to Wednesday, February 24, an increase of 190 from the day prior. GTI Statia Terminals...
- Advertisement -

Meest gelezen 7 dagen

Home Economie Telecomsector DWT | Overheid grijpt in bij Uniqa

DWT | Overheid grijpt in bij Uniqa

UTS dochter 'spookonderneming' volgens Surinaamse overheid
UTS dochter ‘spookonderneming’ volgens Surinaamse overheid

PARAMARIBO – Telecommunicatiebedrijf Uniqa Suriname is een spookonderneming geworden, waarvan niemand precies weet wat de stand van zaken is. Het bedrijf staakte eind vorig jaar haar activiteiten en heeft sindsdien duizenden klanten in de steek gelaten.

Dat is de reden voor de overheid om nu in te grijpen. De Telecommunicatie Autoriteit Suriname (TAS) roept alle houders van Uniqa-nummers op zich voor registratie aan te melden.

“Er is niemand die klanten, noch de TAS te woord staat over wat er precies gaande is met het bedrijf. Geen van de kantoren of vertegenwoordigers is te bereiken”, zegt Xaviera Agard, hoofd van de afdeling public relations van de TAS. “Het laatste is dat ze bezig waren om de operatie te verkopen aan concurrent Digicel. Maar ze hebben de TAS niet officieel daarover geïnformeerd”, legt ze verder uit.

De kersverse algemeen directeur van Digicel Suriname, Valde Ferradaz, wilde bij zijn kennismaking met de pers in oktober niets kwijt over de onderhandelingen, noch de stand van zaken rond de overname van Uniqa Suriname door zijn maatschappij. Gesprekken tussen de twee bedrijven hebben nog tot niets concreets geleid.

Intussen verkeren duizenden klanten van het bedrijf al maanden in het ongewisse. De TAS wil volgens Agard nagaan hoe de dienstverlening aan de klanten van Uniqa gecontinueerd kan worden. Overname van de nummers door Telesur en Digicel is ook een optie volgens de TAS-woordvoerster. De Ware Tijd heeft tevergeefs geprobeerd om een reactie van zowel Uniqa Suriname, als de moedermaatschappij in Willemstad op Curaçao, de UTS Group, een staatsbedrijf.

Bron: DWTonline.com

23 reacties

 1. @Francita,
  Ik heb het slecht genoeg??? 🙂 🙂 Had je echt niets ergers kunnen bedenken? Jij bent niets anders dan een beplooid en geplooid vrouwmensch die selectief denkt te kunnen schelden, dus wanneer het jou uitkomt. Ik ben echt niet onder de indruk van ouwe geplooide en gekreukte viswijven..die sla ik automatisch over.. Sta je misschien ook op de loonlijst van die lelijke corrupte zuri dief? Of ben je zelf ook zo’n zure makaku? Dat zou mij echt niet verbazen. Je weet geen moer over de geschiedenis van Curaçao, laat staan over achternamen die op Curaçao voorkomen, dan kom je een idiote bek opzetten over buitenlandsklinkende namen. Koeiman, Gijsbertha, Wiels, Rojer…zomaar een paar Nederlandse achternamen die niet uit Suriname afkomstig zijn, maar dat wist jij met je stomme kop natuurlijk niet! Wanneer je samen met jouw hangreetmaatjes de YDK zit te demoniseren is het dus wel oke? Sodemieter toch op Frankak!!!

 2. Voddig betoon. Een vier paragraaf dik braaksel van ellende en schamelheid. Grow up and move on, je hebt het slecht genoeg.

 3. Frappant!
  Juist degenen die het de hele dag hebben over mensen uit de mondi (arme zwarte Curacaoenaars ermee bedoeld) schreeuwen nu moord en brand over discriminatie. Hahah, wat een hypocrisie! 🙂
  Volgens mij weet die Ruzinamer veel. Als hij gepakt wordt zal hij de namen wel doorgeven aan de justitie. Alleen maar ”nette” mensen, witte boorden criminaliteit.

 4. Ja hoor, weer een hoop geneuzel over afkomst. Met de nodige vooroordelen en discriminatie. Straks gaan ze – de betweters – nog debatteren wie-in-welke-straat geboren is.

 5. Onvoorstelbaar hoe jullie hie met elkaar omgaan.
  Zo ongelooflijk aardig en zo respectful.

 6. Vraag;….Herkent onze zeer hoog intelligente Rens z’n eigen strontdrollen wel?? 😆

 7. @Francita;
  Ik neem aan dat je met die oerdomme inhemers o.a. ‘ik Mano’ bedoel. Nou, maak je geen zorgen, ik wist en weet natuurlijk dat De Geus op Curaçao is geboren. Ik ben ook niet vies van een beetje valsheid, domweg om wat olie op het vuurtje gooien en het zodoende wat op te stoken. Ik ken Jos niet, maar volgens mij weet hij ook dat de Geus op het eiland is geboren.

  Wat betreft buitenlandse achternamen, ook ik heb niet bepaald een inheems klinkende achternaam. Sterker, de doorsnee YDK ziet me op het eerste gezicht niet eens voor Curaçaoënaar aan, en dat best vaak. Tot dat ik begin te praten…Maar dat neemt niet weg dat ik Kurazoleño ben, minstens de helft van de YDK heeft een achternaam die je niet automatisch aan een YDK zou linken. Maar er bestaat ook niet zoiets als ‘echte’ Curaçaose achternamen, wel achternamen die typerend zijn voor de YDK, typerend voor bewoners van het eiland Curaçao..Je zou verbaasd opkijken van de vele verschillende achternamen die al een paar eeuwen op Curaçao voorkomen/in omloop zijn en die nog steeds bestaan.

  Zo is het geen vaststaand feit dat zwarten met een Nederlandse achternaam persé afkomstig zijn van Suriname of hun roots hebben in Suriname. Er bestaan ook ‘echte’ zwarte Curaçaoënaars met echte Nederlandse achternamen, en soms een beetje gewijzigde Nederlandse achternamen. Hoewel minder dan in Suriname. En dat al een paar eeuwen. Er zijn ook YDK met Spaanse achternamen, ook al een paar eeuwen. Ook Duitse, Ierse en Engelse achternamen zijn niet onbekend op Curaçao. Ik heb het echt bestudeerd, dus ik kan het ook bewijzen.

  Wat ik je eigenlijk probeer uit te leggen is dat ik De Geus niet om zijn Nederlandse achternaam als Surinamer benoem, dat is zo’n nonsense, ik ben ook bekend met zwarte Surinamers die een Engelse of Afrikaans klinkende achternaam hebben. Ik demoniseer De Geus met opzet, zoals ik ook die dikke Wiels e.a. echte Curaçaoënaars gedemoniseerd heb wanneer ik het nodig vond, en daar schaam ik me niet voor, ook heb ik geen schuldgevoelens laat staan een minderwaardigheidscomplex! En dat mag je allemaal weten! Verder neem ik je niet eens kwalijk voor die vreselijke a-sociale viswijfachtige scheldpartij die jij hier op het forum hebt laten zien, bedaar voordat je van woede je eigen tong inslikt Francita. 😆

 8. Bingo, zeer zeker voor het “À propos ” deel, bij de persoon die zich hier onder een paar namen manifesteert druipt het racisme er af. Balk en splinter doet het me aan denken. Als dit omgekeerd zou zijn en tegen hem gericht dan is het hok te klein. Sommigen zijn zo dom dat de eigen bagger niet eens herkent wordt, ze hebben immers altijd gelijk.

 9. Tja, hoeveel keren al werd men gewaarschuwd dat de relatie Uniqa – UTS meer op een “witwassende” onderneming lijkt dan op een win win voor de economie van dit eiland. Niemand komt hieruit vrij. De huidige minister niet, ex-minister Cooper niet, dhr Gijsbertha en de andere leden van de RVC vanzelf ook niet. Ben benieuwd wat hun excuus zal zijn ALS die beerput in z’n geheel open gaat. Die brij gaat zeker als één groot dikke vervallen pap stinken! Ik zet m’n popcorn alvast in de micro.

  À propos:
  Merkwaardig hoe, naar mijn mening, sommige YDKs (die zich altijd ooo zooo gediscrimineerd voelen) geen probleem hebben om als eersten, met rasistische opmerkingen als dom links denkende zwabbers net als de rechtse trashy stumpers, hun punt, in ongelijk of niet, willen valideren. Dit soort laag-bij-de-grondse gedachtegang lijkt meer op een psychologisch stoornis (minderwaardigheidscomplex), fysiek ongemak (mogen jullie zelf raden) of een geval van huis-uit-sociaal-aangeleerd-gedrag. Wie weet.

  Voor alle duidelijkheid, de Geus is op Curacao geboren, net als z’n moeder, vader weet ik niet. Het feit dat iemand een “buitenlands” of van-een-land typerend-achternaam heeft wil niet zeggen dat die niet op het eiland is geboren. Maar als je zo dom bent om dat toch te geloven dan ben je erger dan de persoon in kwestie. Jullie komen voor als oerdomme verdwaalde inhemers. Heropvoed jezelf voor je eigen bestwil en voor je naasten.

 10. Nog even goed nalezen Mano, er staat nergens dat jij zegt dat makamba’s slecht zijn.

 11. @Ccynic,
  Nou, ik heb nooit en nergens beweert dat Makambas slecht zijn, als jij kunt bewijzen, wat je overigens niet kan, waar of onder welk artikel ik ooit zoiets beweerd heb dan krijg je van mij een pluim in je reet. Maar daar kun je dus naar fluiten, want ik vind de makamba even goed en even slecht als alle andere nationaliteiten op deze aardbol, inclusief de YDK!! Bovendien verzuim je te melden hoe ik, mocht het nodig zijn, mijn eigen eilandgenoten flink van katoen geef…en dat zonder berouw. Ook zij worden door mij niet gespaard!! Opeens verschijn je als een duveltje uit een doosje, denkend dat je een punt hebt.. Hoe is het trouwens in Panamastraat? hihihihi 😆

 12. Wat een racisten die Jos en Mano, he? Makamba’s waren al langer slecht, nu ook de Surinamers. Alleen YdK zijn betrouwbare mensen, daar hebben we genoeg voorbeelden van. Fijn zo’n eiland waar iemands afkomst het belangrijkste argument voor of tegen is.

 13. Voor Herenveen pleit toch dat hij meer Curaçaos is dan Zurinamer. Punt is dat zwarte Surinamers helaas geen kaas gegeten hebben van zaken doen. Dat maakt dat ze mislukken en dus maar aan het roven slaan…

 14. Insel air is ook van een Ruzinamer Heerenveen, en hier zien we hetzelfde patroon. Failliet en mismanagement.

 15. Vanaf het begin was het een dubieuze onderneming. Een doodgewone georganiseerde en geplande roof!!! Ik blijf het zeggen; Het is oppassen geblazen met die zogenaamde Zurinaamse ‘zakenlui.’ Ik snap niet waarom we een kans aan deze mensen geven. In Suriname hadden ze geen moer, alleen het oerwoud waar bijvoorbeeld Paul de Geus afkomstig is. Soms denk ik echt dat onze echte Curaçaose eilandgenoten dom zijn, maar bij nader inzien lijkt het maar zo, want het is gewoon desgraciadoheid en hebzucht die sommige van onze ‘echte’ paysano’s drijft om met Surinaamse ‘natural have-nots’ samen te werken=>(stelen)! Paul de Geus hoort in het cachot gesmeten te worden, hij is een dief!!

 16. AUGUST 28, 2008 4:10 P.M.
  Insider wrote:

  Just an example of how senior management can make fraud for investors. In Latin America when they have a trouble project. They open a new project as an investment for new potential business, then re-allocate the hours of the trouble project to minimize the loss on the accounting system. They have been doing this for years. Ask Peter Grootens and Robin Palmer.

  http://blogs.barrons.com/techtraderdaily/2008/06/06/bearing-point-cfo-resigns-lasted-less-than-a-month/

 17. Werkte de op Curaçao wonende Surinamer Paul de Geus en hoofd van UTS niet samen met dit bedrijf? Ze zijn allebei dubieus?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Steun Knipselkrant Curacao

Knipsel brengt regelmatig misstanden aan het licht met de nodige bewijzen en onderbouwing.
Als je de analytische blogs en naschriften van KKC waardeert kan je ons helpen dit nieuwsforum mogelijk te blijven maken.

Een donatie helpt onafhankelijke onderzoeksjournalistiek op de eilanden in stand te houden. Uw steun zorgt dat wij kunnen doorgaan met dit werk. Masha danki!

Geselecteerd bedrag € -

Vragen over doneren? Kijk hier voor meer informatie.

Zoeken

Recente reacties