DvhN | Nieuwe sancties VS tegen Venezuela

Nieuwe sancties VS tegen Venezuela ANP

De Amerikaanse regering stelt nieuwe sancties in het vooruitzicht tegen de regering van de Venezolaanse president Nicolás Maduro. Een van de doelwitten van het Amerikaanse ministerie van handel is het internationaal actieve omroepconcern Globovisión Tele.

De serie sancties richt zich op instellingen en personen die in de ogen van Washington behoren tot de elite van het links-radicale regime, dat het land in bittere armoede heeft gestort. Door misbruik te maken van de door de regering bepaalde onrealistische, maar officiële wisselkoers van de Venezolaanse bolívar in verhouding tot de dollar, zouden miljarden dollars zijn gestolen door ingewijden uit het regime.

Onder hen is volgens de makers van het sanctiebeleid in de VS bijvoorbeeld Claudia Patricia Díaz Guillén. Zij beheerde een Venezolaans staatsfonds waarvan niet duidelijk is wat het nut ervan was. Globovisión zou een van de vele ondernemingen zijn waar de verduisterde dollars in zouden zijn geïnvesteerd.

Bron: Dagblad van het Noorden

6 Reacties op “DvhN | Nieuwe sancties VS tegen Venezuela

 1. Laten we hopen dat Trump wel de soevereiniteit van Midden en Zuid Amerikaanse landen respecteert.

  Wij willen niet terug naar de tijd dat de CIA, dictators als Fidela, Pinochet, Stroessner, Banzer, Rios Montt, Noriega, Somoza en Batista, in het zadel helpt. Dan zijn we echt in de aap gelogeerd.

  Natuurlijk kunnen wij Trump niets kwalijk nemen als wij iemand kwalijk moeten nemen dan is het die homo van een Girigorie. Zoals altijd wacht hij totdat het water aan de lippen staat om van zich te laten horen.

 2. Joep Meloen

  We kunnen nu wel kwaad worden op Trump, maar zouden we niet gewoon kwaad moeten zijn op Maduro en zijn kliek, die stelselmatig het land hebben leeggeroofd ?
  Iedereen die het swipe toerisme kent weet dat alleen Maduro gestemde Venezolanen hiervoor in aanmerking kwamen. Zij mochten dollars kopen voor hun creditcard tegen de officiële wisselkoers van 1 USD is 8 bolivar, kwamen dan hier die dollars ophalen en verkochten die dollars weer in Venezuela tegen een koers van 1 USD is 800 of 900 bolivar (toendertijd). Het is voor iedereen hopelijk duidelijk dat dit staats geregelde trucje Venezuela zeer veel geld heeft gekost. Het leegjatten van PdVSA, de goudmijnen, onteigenen van fabrieken, winkelketens etc heeft nog veel meer geld gekost.

  Vreemd genoeg ageert iedereen echter tegen Trump. Maar wellicht moeten we ons de vraag stellen: ‘wanneer de internationale gemeenschap zich niet in zou zetten tegen Maduro, wie doet dat dan wel ? En wanneer zou Maduro dan weg zijn ?’

  Alleen de Venezolanen kunnen Maduro omverwerpen, maar dat gaat pas gebeuren wanneer ze het kookpunt bereiken. Daar zijn ze nog niet, dus als de sancties helpen om tot dat kookpunt te komen ………….so be it.
  Pappen en nathouden gaat niet werken, Maduro zal niet opstappen en zal ook bezig blijven de tent leeg te jatten. Er is nog genoeg geld over dat achterover kan worden gedrukt. Daarnaast weten Maduro en zijn vazallen dat blijven zitten de enige manier is dat ze veilig zijn. Zodra ze niet meer aan de macht zijn zullen ze al snel achter de tralies verdwijnen en daar hebben ze absoluut geen zin in.
  Leuk zullen de extra sancties niet zijn, maar helaas wel noodzakelijk tegen het regime van Maduro

 3. Het lijkt of Trump gek geworden is, meer sancties betekent meer vluchtelingen en de meeste Venezolaanse vluchtelingen kunnen de VS alleen via de grens met Mexico bereiken. Zolang Trump die grens hermetisch afsluit en daar een muur bouwt, moeten wij hier in de regio, onze broeders en zusters uit Venezuela opvangen.

 4. En dit van een president met zelf dubbele standards, sancties opleggen en wel olie blijven kopen.

 5. Insel krijgt ook nog miljoenen van Venezuela.. of toch niet?

 6. Abraham Mossel

  Morgen 10-01-2019 breekt de pluritisch uit en zullen er doden vallen, er is een grote kans dat er binnen een paar weken een burgeroorlog uitbreekt, daar is weinig voor nodig

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *