30 C
Willemstad
• zaterdag 24 juli 2021 17:23

Laatste reacties

- Advertentie -

Druktank is ‘ontvoerd’

Transportbedrijf houdt ‘cadeautje’ vast omdat overheid niet heeft betaald

Willemstad – De omstreden druktank van het Medical Center of Curaçao (MCC) is gisteren door transportbedrijf Miles Trucking & Heavy Equipment Services nv opgehaald bij het ziekenhuis, maar niet op de plek van bestemming afgeleverd.

Vandaag zal MCC een kort geding tegen het transportbedrijf aanspannen.
MCC eist dat de druktank zo snel mogelijk alsnog wordt afgeleverd bij het WTC, waar opslagruimte is gehuurd voor de tank.
Advocaat Berti Braam verklaart dat MCC vooraf de transportkosten heeft voldaan.

,,Maar de druktank is niet afgeleverd. Toen MCC contact opnam met het bedrijf met de vraag waar de druktank bleef, werd verteld dat er vorig jaar bij de levering niet is betaald voor het transport. Deze kosten waren echter voor rekening van de overheid. (Kabinet Schotte Red.)”

Pas als die kosten worden voldaan, zal het transportbedrijf de druktank afleveren, zo is aan MCC te kennen gegeven.
Miles Trucking was gisteren tegenover deze krant niet bereikbaar voor commentaar.
Het ministerie van Gezondheid, Milieu en Natuur zou de transportkosten van de levering van de druktank hebben moeten voldoen, naar nu blijkt is dit nooit gebeurd.
De druktank werd op 27 juli vorig jaar officieel geïnaugureerd maar is nooit in gebruik genomen. Het was een cadeau van Venezuela, zo kondigde de toenmalige regering Schotte aan, maar later werd dit teruggedraaid.
MCC zou onder de licentie van het Sehos de druktank exploiteren, maar de verantwoordelijkheid bleef bij het ziekenhuis liggen.
Het Sehos ging hier niet mee akkoord en spande een kort geding aan, waarin de rechter besloot dat de druktank uiterlijk gisteren moest worden weggehaald door MCC.

,,Onvoorstelbaar”

- Advertentie -

, reageert Braam op de hele zaak.
Gistermiddag werd direct een fax gestuurd naar het transportbedrijf met het verzoek nog voor vijf uur ’s middags de druktank af te leveren.
Dit gebeurde niet, waarop vandaag een kort geding zal worden aangespannen.

,,Eerst wil niemand de druktank hebben, en nu hebben we dit.
We zullen het transportbedrijf ook aansprakelijk stellen voor eventuele schade aan de druktank. Het is te gek voor woorden. Je kunt je niet zomaar iets toe-eigenen, dat is eigen richting.”

druktank25032013-1Nadat de druktank gisterochtend werd weggehaald, heeft het Sehos direct de nieuwe druktank van de Nasa geïnstalleerd.

,,De andere druktank staat al op zijn plaats”

, licht Winkel toe.
Het dak van het gebouw waar de oude druktank in stond werd verwijderd om de tank er uit te hijsen. De nieuwe tank werd hierna meteen geplaatst.
De medisch directeur verwacht dat de druktank van het ziekenhuis binnen twee weken operationeel is.

Onderzoek naar gang van zaken
Sehos heeft de kosten van het lichten van het dak betaald, net als die van de hijskraan die de tank heeft verwijderd.
Dit was de overeenkomst zoals in het kort geding is vastgelegd.
MCC heeft de kosten voor de demontage van de druktank en het vervoer betaald.
Begin februari kwam de Inspectie voor de Gezondheidszorg met een pittig rapport, waarin het Sehos verweten werd nog altijd geen operationele druktank te hebben.
Hierdoor moest vorig jaar een duiker naar Bonaire worden vervoerd om geholpen te kunnen worden.
Javier Hernandez, algemeen directeur van het Sehos, uitte eerder zijn ongenoegen over de hele situatie.

,,Het hele verhaal is ongelooflijk.
We hadden een kleine druktank maar kregen toen een nieuwe druktank cadeau.
Dat was voor ons een verrassing.
Toen we echter aanboden om de druktank te kopen werd dat geweigerd.”

Ook nam het Curaçaose parlement op 18 maart een motie aan waarin de regering van Curaçao wordt gevraagd om een diepgaand en grondig onderzoek in te stellen naar de manier waarop vorig jaar een druktank is aangeboden aan het Sehos.
Het parlement wil dat een onafhankelijke instelling, zoals Soab, onderzoek doet naar de ‘wettigheid, transparantie en verantwoordelijkheid’ van alle betrokkenen.

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Ontwikkelaars geloven er weer in

Project Groot Santa Martha van eind 2018 toegelicht aan nieuwe regering | Antilliaans Dagblad Willemstad - Op uitnodiging van de ontwikkelaars van Groot Santa Martha hebben de...

AntilliaansDagblad | Premier ontmoet consul Amerika

Pisas uitgenodigd voor een officieel bezoek aan VS | Antilliaans Dagblad Willemstad - Premier Gilmar Pisas (MFK) is uitgenodigd om ‘een officieel bezoek te brengen aan de...

AntilliaansDagblad | Verhoudingen door covid op scherp

‘We kunnen het risico niet nemen dat jij ons besmet omdat je nog niet bent ingeënt’ | Antilliaans Dagblad Willemstad - ,,Wij kunnen het risico niet nemen...

AntilliaansDagblad | ‘Deltavariant alarmerend op Curaçao’

Uit de berichten van de lokale autoriteiten en het ophogen van risiconiveaus bleek deze week al dat het aantal besmettingen met het coronavirus weer snel toeneemt op...

ParadiseFM | Boechi werkt mee aan campagne tegen kindermishandeling

Rapper Boechi gaat meewerken aan een campagne tegen kindermishandeling. Dat meldt Caribisch Netwerk. Het gaat om een campagne voor de stichting Veiligheidshuis Curaçao die de nadelige effecten...

Democracy now! | Friday, July 23, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...
- Advertentie -