30 C
Willemstad
• dinsdag 27 februari 2024

Telegraaf | ’Joran van der Sloot heeft seks met drie vrouwen in Peruaanse gevangenis’

Lima - Joran van der Sloot heeft in de gevangenis seks met minstens drie verschillende vrouwen. Ondanks dat hij in Peru nog tot 2045 een straf uitzit voor...

Column Youp | Telkens weer

Waarom vind ik het bericht dat Gordon het liedje Telkens weer vals gezongen heeft nou zo grappig? Dat komt door de woorden vals, Gordon en de titel...

Column Kadushi | Sil the Fixer

Column Kadushi | Dossier Koninkrijksrelaties.nl Het zal je maar gebeuren: Denk je gezegend te zijn met een onweerstaanbare aantrekkingskracht en dan keert je partner je ijskoud de rug...

ParadiseFM | Pisas: Geen relatie meer met CPR

Minister-president Pisas heeft gisteren tijdens een vergadering het parlement aangegeven dat er geen enkele relatie meer is met Caribbean Petroleum Refinery. Het bedrijf was eerst ‘preferred bidder’...

ParadiseFM | Drie mogelijke gasvelden ontdekt onder Arubaanse zeebodem

Het Amerikaanse bedrijf Armstrong Oil and Gas Inc. heeft de regering van Aruba laten weten dat ze ten noordoosten van Aruba in de zeebodem drie mogelijke gasvelden...

ParadiseFM | Courtyard by Marriott wil in april 2024 openen

Na een lange bouwperiode en veel vertraging heeft Courtyard by Marriott in Rif een hindervergunning aangevraagd om als hotel te kunnen opereren. Dat betekent dat het op...
- Advertisement -spot_img

Druk Pais-aanhangers bracht coalitie in gevaar

HomeMediaAlgemeen nieuwsDruk Pais-aanhangers bracht coalitie in gevaar

GlennsulvaranWILLEMSTAD — Druk van Pais-aanhangers op politiek leider Alex Rosaria heeft de coalitie vorige week in gevaar gebracht. Dat is de mening van onafhankelijk Statenlid Glenn Sulvaran. Zo moet volgens het Statenlid zijn reactie op de Facebook-pagina van Miguel Goede op een bericht op 14 november worden geinterpreteerd. De ochtendkrant Ultimo Noticia kopte vanochtend op de voorpagina dat volgens Sulvaran kabinet Asjes volgende maand ten val zal komen.

Advertentie

“Ik heb nooit gezegd dat de regering volgende maand zal vallen. Dat heeft Ultimo Noticia er zelf bij verzonnen.”

Dat stelt Sulvaran, die deel uitmaakt van de huidige coalitie.
De krant baseert zich op een reactie van de parlementariër op de Facebook-pagina van Miguel Goede.
Goede zette op 14 november de volgende status op zijn startpagina:

Mag ik een vraag stellen? Heeft Pais de verontschuldiging gehoord? Goede doelde hiermee op de persconferentie van gevolmachtigde minister Marvelyne Wiels. Ze ging toen in op de kritiek op haar cv en aantijgingen dat zij heeft gelogen over haar opleiding en werkervaring.

Op een gegeven moment reageert Sulvaran en zegt: “Volgens mij gaat de regering vallen.”

Hierop reageert Goede door te zeggen: “Kom op Glenn. Als jij het niet weet, wie dan wel?”

Sulvaran zegt daar weer op: “Miguel, ken jij mij als iemand die niet serieus is en onzin verkondigt???”

Hierop reageert Goede door te stellen: “Zoals ik jou ken, je deelt op Facebook mede dat er een serieus probleem is dat mogelijkerwijs kan resulteren in de val van het kabinet. Ik vind dit verontrustend. Ik hoop dat de partijen tot een oplossing komen.”

Volgens Sulvaran zijn er echter geen problemen tussen de partijen:

“De partijen zijn OK, maar het is de druk die jullie op Alex (Pais-leider Alex Rosaria, red.) leggen die hem geen andere keuze laat. ‘So I will see you all in church’. Ik ga normaal verder met de vele dingen die ik te doen heb in mijn leven.”

Goede stelt echter dat wat Sulvaran beweert niet klopt: “Dat klopt niet. Alex deed zijn uitspraken uit eigen beweging. Ik stel een vraag. Ik ben een burger, hij een parlementariër. Een vraag kan nooit tot druk leiden.”

Sulvaran legt uit tegenover de Amigoe dat hij met zijn reactie op Facebook duidelijk wilde maken aan Paisaanhangers dat hoe meer pressie zij zetten op Rosaria hoe meer de situatie dreigt te escaleren.
De dreiging voor het kabinet is inmiddels al geweken nadat premier Ivar Asjes, Wiels en Rosaria vorige week al over de situatie hebben gesproken.
Voor Sulvaran is de discussie rond het cv van Wiels geen principiële kwestie waardoor een kabinet moet vallen.
Hij legt uit dat Wiels niet op de post van gevolmachtigde minister heeft gesolliciteerd.

“Ze is benoemd in die positie, dus het is niet zo dat ze op basis van haar cv is aangenomen.”

Verder zegt Sulvaran dat Wiels heeft aangegeven nooit de titel van doctorandus te hebben gebruikt.

“Op haar cv geeft ze haar genoten opleiding aan. Nergens staat aangegeven of ze wel of geen diploma heeft gehaald. Ook niet bij de opleidingen die ze wel heeft afgerond.”

Volgens Sulvaran is dit hooguit ‘slordig’ te noemen, maar om te stellen dat ze heeft gelogen gaat erg ver.

“Bij de masters-opleiding staat aangegeven dat Wiels deze van 2011 tot 2012 heeft genoten. Met een beetje logisch nadenken begrijp je dat ze die opleiding in een dergelijk korte periode niet heeft afgerond.
Sulvaran zegt zich te baseren op de cv die Wiels zelf gebruikt en ook op de website van het Curaçaohuis staat gepubliceerd en niet op een cv dat, zoals hij heeft begrepen, van de netwerksite LinkedIn is gehaald.

Advertentie

To Top

Dit artikel is geplaatst in
  1. Tja als Sulveran niet goed kan lezen, is ook geen probleem. Wel een probleem is dat hij hiermee aangeeft dat hij Mevr. Wiels blindelings vertrouwd. Ze heeft grote zakken hoor. Dar passen nog wel een paar ministers in die haar geloofwaardig achten.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties