Nu.cw | Voedselbank Curaçao krijgt donatie van 100.000 gulden

Stichting Johannes Bosco heeft een donatie van 100.000 gulden toegezegd aan de Voedselbank Curaçao. Dat is een verdubbeling van het bedrag dat de Voedselbank vorig jaar ontving...

ParadiseFM | Stranden overdag toegankelijk; avondklok vanaf 23 uur

De regering kondigde vanmorgen nieuwe versoepelingen van de coronamaatregelen aan. Al deze maatregelen gaan in op woensdag 19 mei. Hier staan ze op een rij: De avondklok...

ParadiseFM | Morgen laatste vaccinatiedag in Sambil

Winkelcentrum Sambil stopt woensdag als vaccinatiecentrum. Dat betekent dat morgen, dinsdag 18 mei, de laatste dag is dat mensen daar voor hun coronavaccin terecht kunnen. De sporthal...

DolfijnFM | Onduidelijkheid over strandbezoek

Er is dit weekend onduidelijkheid gerezen over het strandbezoek. Juristen van CHATA interpreteren artikel 11 over sport en lichaamsbeweging niet als een strandverbod, maar als een sportverbod...

DolfijnFM | Acht nieuwe besmettingen erbij

Dit weekend zijn er acht nieuwe coronabesmettingen bijgekomen op Curaçao. 993 mensen werden getest, zodat de testratio op 0,8 procent uitkwam. Eén patiënt in het CMC overleed...

DolfijnFM | Man ernstig gewond na val van dak

Een man is zondagochtend ernstig gewond geraakt nadat hij van het dak viel. Dat gebeurde bij een schoolgebouw in Ronde Klip. Uit onderzoek is gebleken dat de man...
- Advertisement -spot_img

AD | Druk op UTS inzake Ctex

HomeMediaAD | Druk op UTS inzake Ctex

Een recente luchtfoto van Ctex. FOTO CTEX
Een recente luchtfoto van Ctex. FOTO CTEX

In verband met Ctex (Curaçao Technology Exchange) en een eventuele overname van het in financiële nood verkerende datacenter is door de banken de druk op Ctex-aandeelhouder UTS flink opgevoerd.

Volgens deze banken houdt het nationale telecombedrijf het welslagen van een reddingspoging tegen. In een brief, in het bezit van het Antilliaans Dagblad, laat de advocaat namens AIB Bank (Aruban Investment Bank), als vertegenwoordiger van alle betrokken externe financiers, weten dat van UTS alle medewerking wordt verwacht.

Volgens  deze  banken houdt  het nationale  telecombedrijf  het welslagen van   een   reddingspoging tegen.  In  een  brief,  in  het bezit  van  het  Antilliaans Dagblad ,  laat  de  advocaat namens  AIB  Bank  (Aruban Investment Bank), als vertegenwoordiger  van  alle   betrokken   externe   financiers,   weten   dat   van UTS    alle    medewerking wordt verwacht.

De  banken  geven  aan bezorgd te zijn over de opstelling  van  UTS  die  de onderhandelingen   over een  overname  –  en  daarmee overlevingskans – van Ctex  in  de  weg  zou  staan.

De  brief  is  gestuurd  door Rick  Samuels  van  het  advocatenkantoor  Tundruk op Aruba. AIB Bank verstrekte samen  met  de  andere  banken,  waaronder  vooral  Girobank  (die  tevens  mede- aandeelhouder   van   Ctex is)  maar  ook  de  MCB,  begin  2013  een  lening  van ruim  23,5  miljoen  dollar (42 miljoen gulden). Dat is intussen  opgelopen  tot  27 miljoen  dollar  (48,5  miljoen).

Ctex staat ook bij leveranciers  voor  miljoenen in het krijt. De  financiële  instellingen  wijzen  de  UTS-directie   erop   dat   de   handelwijze  van  het  telecommunicatiebedrijf  alleen  maar kan   worden  beschouwd als bewuste obstructie van haalbare  opties  om  Ctex overeind   te   houden   en daarmee ook van de mogelijkheden  van  de  banken om  hun  uitgeleende  geld terug te krijgen.

AIB  Bank  en  de  anderen  willen  dat  UTS  zich houdt aan de vereisten zo- als   aangegeven   door   de Ctex-directie.   En   dat   is door  medewerking  te  verlenen   aan   het   mogelijk maken  van  de  overname en   het   zich   onthouden    van acties die zo’n verkoop verstoren.

Tevens    dient UTS   alles   in   het   werk    te  stellen  om  een  zo  gunstig    mogelijke    overeenAD komst  met  een  potentiële overnamekandidaat  te  bereiken. De    UTS-directie  was gisteravond   niet   bereikbaar voor commentaar.

Lees meer…
Bron: Antilliaans Dagblad

1 reactie

  1. Voor wanbeleid bij Ctex en de egotripperij van Eric Garcia bij Girobank die een kansloze onderneming met 50 miljoen financierde moet UTS, een staatsbedrijf van ons allemaal, opdraaien?

    Trek de stekker maar uit Ctex, na alle negatieve publiciteit zal toch geen nieuwe klant het nog wagen met dit bedrijf in zee te gaan.

    En als dat ook leidt tot het faillissement van Girobank is dat een mooie straf voor Garcia en de meelopers die hij om zich heen verzamelde en zijn wanbeleid goedkeurden.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties