30 C
Willemstad
• zondag 18 april 2021 16:22

AntilliaansDagblad | ‘Met kruimels komen we er niet’

Willemstad - Kruimels zullen Curaçao niet uit de economische malaise halen waar het zich momenteel in bevindt. Om dat voor elkaar te krijgen zijn grote bedragen nodig;...

PBC | Drie Coronapatiënten overleden in het CMC

Persbureau Curacao Drie patiënten zijn vandaag overleden in het CMC aan de gevolgen van Covid19 overleden. Het totaal aantal doden is 85. Dat is inclusief twee patiënten die...

PBC | 65 procent van Curaçao heeft zich gemeld voor vaccinatie

Persbureau Curacao Bijna 65 procent van de te vaccineren bevolking van Curaçao heeft zich daadwerkelijk gemeld voor een vaccinatieprik tegen het coronavirus. Dat gaat om ruim 68.000 mensen....

ParadiseFM | Vaccin voor 105-jarige

De oudste inwoner van Curaçao heeft ook een coronavaccin gehaald. Het gaat om mevrouw Regina Gabriela Brigitha die onlangs haar 105e verjaardag vierde. Deze week heeft ze zich...

Democracy now! | Friday April 16, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 16 april 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img
HomeLandenRegioDrones VS staan ook op Curaçao

Drones VS staan ook op Curaçao

drones1Willemstad – Eerder beschuldigde buurland Venezuela Curaçao er al van Amerikaanse drones in huis te hebben, nu laat ook de directeur van de Robert F. Kennedy Partners for Human Rights, Santiago Canton, weten dat er onbemande vliegtuigen van Amerika op Curaçao staan.

Canton weet dat veertien landen in Latijns-Amerika en het Caribisch gebied drones hebben aangeschaft. Andere landen huren de onbemande vliegtuigen van Amerika, zegt hij op nieuwssite McClatchy DC.

,,Amerikaanse drones worden gebruikt op de Bahama’s, in Colombia, Jamaica, Dominicaanse Republiek, El Salvador, Haïti, Panama, Aruba en Curaçao.”

De onbemande vliegtuigen kwamen vrijdag ter sprake bij de Inter-American Commission of Human Rights. Canton:

,,Het Argentijnse leger heeft haar eigen dronetechnologie ontwikkeld, voor luchtsurveillance.
Brazilië is een van de landen in Latijns- Amerika met het grootste aantal drones, deze worden zowel nationaal geproduceerd als aangeschaft in het buitenland.”

Brazilië en Bolivia zouden zelfs een verbond hebben gesloten.
Zo zou Bolivia drones hebben aangeschaft om samen met de Braziliaanse onbemande vliegtuigen cocaproducerende gebieden te identificeren.

,,Als aanvulling op gezamenlijke oefeningen met Amerika hebben de Colombianen drones gemaakt en gekocht met gebruik van hun eigen technologie.
Ze zetten ze in langs de grens en in operaties tegen de Farc”

, aldus de directeur in het artikel. Maar ook Chili blijft niet achter: zij kochten volgens Canton Iraanse onbemande vliegtuigen die worden ingezet om de grens te bewaken en luchtsurveillances door het hele land uit te voeren.

,,De Mexiaanse Federale Politie gebruikt drones in beveiligingsacties en in operaties tegen drugs. Mexico-Stad gebruikt ze zelfs voor demonstraties.
Ook Panama gebruikt de onbemande vliegtuigen om drugstransport te onderscheppen.
Het leger in Peru gebruikt de drones voor het Apurimacgebied waar de Sendero Luminoso opereert”

, vult Canton zijn voorbeelden aan.

Ook Uruguay en Trinidad en Tobago zouden plannen hebben om de onbemande vliegtuigen te gaan inzetten voor het monitoren van drugshandel. De drones worden overigens door Belize gebruikt voor het natuurbehoud en Costa Rica gebruikt de onbemande vliegtuigen voor het monitoren van de vulkanen.

,,We zien dat het gebruik van deze onbemande vliegtuigen een ijzingwekkend effect kan hebben op een samenleving.
Wanneer mensen willen demonstreren, kunnen drones mensen intimideren en weerhouden om alsnog de straat op te gaan”

, aldus de directeur.

Op 9 augustus werd bekend dat Venezuela Nederland ervan beschuldigde op Curaçao en Aruba zwaarbewapende bommendragende Amerikaanse drones te hebben klaarstaan.

Volgens de vertrouweling van de overleden leider Hugo Chávez en ex-minister van Defensie, Jose Vicente Rangel, zouden Amerika en hun bondgenoten geheime plannen hebben om landen als Venezuela, Bolivia en Ecuador te destabiliseren.

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties