28 C
Willemstad
• zaterdag 23 oktober 2021 01:17

Laatste reacties

- Advertentie -

Drones VS staan ook op Curaçao

drones1Willemstad – Eerder beschuldigde buurland Venezuela Curaçao er al van Amerikaanse drones in huis te hebben, nu laat ook de directeur van de Robert F. Kennedy Partners for Human Rights, Santiago Canton, weten dat er onbemande vliegtuigen van Amerika op Curaçao staan.

Canton weet dat veertien landen in Latijns-Amerika en het Caribisch gebied drones hebben aangeschaft. Andere landen huren de onbemande vliegtuigen van Amerika, zegt hij op nieuwssite McClatchy DC.

,,Amerikaanse drones worden gebruikt op de Bahama’s, in Colombia, Jamaica, Dominicaanse Republiek, El Salvador, Haïti, Panama, Aruba en Curaçao.”

De onbemande vliegtuigen kwamen vrijdag ter sprake bij de Inter-American Commission of Human Rights. Canton:

,,Het Argentijnse leger heeft haar eigen dronetechnologie ontwikkeld, voor luchtsurveillance.
Brazilië is een van de landen in Latijns- Amerika met het grootste aantal drones, deze worden zowel nationaal geproduceerd als aangeschaft in het buitenland.”

Brazilië en Bolivia zouden zelfs een verbond hebben gesloten.
Zo zou Bolivia drones hebben aangeschaft om samen met de Braziliaanse onbemande vliegtuigen cocaproducerende gebieden te identificeren.

,,Als aanvulling op gezamenlijke oefeningen met Amerika hebben de Colombianen drones gemaakt en gekocht met gebruik van hun eigen technologie.
Ze zetten ze in langs de grens en in operaties tegen de Farc”

- Advertentie -

, aldus de directeur in het artikel. Maar ook Chili blijft niet achter: zij kochten volgens Canton Iraanse onbemande vliegtuigen die worden ingezet om de grens te bewaken en luchtsurveillances door het hele land uit te voeren.

,,De Mexiaanse Federale Politie gebruikt drones in beveiligingsacties en in operaties tegen drugs. Mexico-Stad gebruikt ze zelfs voor demonstraties.
Ook Panama gebruikt de onbemande vliegtuigen om drugstransport te onderscheppen.
Het leger in Peru gebruikt de drones voor het Apurimacgebied waar de Sendero Luminoso opereert”

, vult Canton zijn voorbeelden aan.

Ook Uruguay en Trinidad en Tobago zouden plannen hebben om de onbemande vliegtuigen te gaan inzetten voor het monitoren van drugshandel. De drones worden overigens door Belize gebruikt voor het natuurbehoud en Costa Rica gebruikt de onbemande vliegtuigen voor het monitoren van de vulkanen.

,,We zien dat het gebruik van deze onbemande vliegtuigen een ijzingwekkend effect kan hebben op een samenleving.
Wanneer mensen willen demonstreren, kunnen drones mensen intimideren en weerhouden om alsnog de straat op te gaan”

, aldus de directeur.

- Advertisement -

Op 9 augustus werd bekend dat Venezuela Nederland ervan beschuldigde op Curaçao en Aruba zwaarbewapende bommendragende Amerikaanse drones te hebben klaarstaan.

Volgens de vertrouweling van de overleden leider Hugo Chávez en ex-minister van Defensie, Jose Vicente Rangel, zouden Amerika en hun bondgenoten geheime plannen hebben om landen als Venezuela, Bolivia en Ecuador te destabiliseren.

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Friday, October 22, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 22 oktober 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Video: eerste smart bushalte bij Cas Coraweg

Op de Cas Coraweg is gisteren de allereerste smartbushalte op Curaçao geplaatst. De ‘slimme’ bushalte werd geplaatst tegenover het Radulphus College. Bij de halte staat een touchscreen, waar...

Nu.cw | Stichting Ambulans Deseo laat laatste wens in vervulling gaan

Fundashon Ambulans Deseo Korsou (FADK) is onlangs opgericht naar voorbeeld van de Nederlandse Stichting Ambulance Wens. Het doel van de stichting is om nog eenmaal een laatste...

PBC | EZ Air vanaf 3 december naar Medellín

Persbureau Curacao WILLEMSTAD- Na een periode van enkele maanden voorbereiding, is luchtvaartmaatschappij EZ Air op donderdag van start gegaan met de verkoop van vluchten naar Medellín in Colombia....

PBC | Journalist Dick Drayer over zijn Covid: Het scheelde niet veel

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – “Het had niet veel gescheeld of ik had hier niet gezeten”, verteld NOS-correspondent Dick Drayer, die de dood in de ogen keek nadat bij...
- Advertentie -