25 C
Willemstad
• zaterdag 2 maart 2024

Democracy now! | Tuesday, February 27, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Fire breaks out at Geminga boatyard in Sandy Ground

MARIGOT--St. Martin firefighters (pompiers) intervened Saturday night to extinguish a fire that broke out in a 200-square-metre shed in the Geminga boatyard in Sandy Ground. According to...

CN | Gokkers starten rechtszaak tegen Stake

Jeffrey Noeken | Casinonieuws.nl Een vijftal gokkers is op Curaçao een rechtszaak gestart tegen het gokbedrijf Stake. De gokkers willen het geld terugkrijgen wat zij vergokten omdat het...

Democracy now! | Monday, February 26, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 26 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

Douane verscherpt controle op invoer

HomeMediaDouane verscherpt controle op invoer

douane15112013Willemstad – Passagiers die met producten uit het buitenland komen ter waarde van boven de 200 gulden, moeten dit melden bij de douane op luchthaven Hato om er invoerrechten over te betalen.

Advertentie

Mochten passagiers hier niet aan voldoen, dan zal de douane eerdaags een boete opleggen van vier maal het bedrag van de oorspronkelijke invoerrechten die erover betaald hadden moeten worden.
Daarnaast zal de douane met een voorstel komen om het bedrag van 200 gulden op te schroeven, omdat 200 gulden een erg laag bedrag is in vergelijking met andere landen in de regio.
In december is al bekendgemaakt dat de passagier zich zelfstandig moet melden, maar er wordt volgens douanevoorlichter Richenel Martijn, nog onvoldoende gehoor aan gegeven.
Op de luchthaven zijn inmiddels twee ‘kanalen’ ingericht, een rood en een groen kanaal.
Heeft de passagier niets aan te geven, dan gaat hij in het groene kanaal staan.
Is er iets aan te geven, dan wordt verwacht dat de reiziger zelf in het rode kanaal gaat staan.
Dit kanaal is afgeschermd van het groene met een muur waarachter de invoerrechten betaald kunnen worden.
Op de luchthaven worden folders uitgedeeld aan passagiers en bovendien wordt op borden, bij de paspoortcontrole en de kofferband aangegeven dat er twee kanalen zijn.

,,Toch komt het nog te vaak voor dat passagiers in de groene rij gaan staan, maar bij controle betrapt worden, waardoor opstoppingen ontstaan en er geen doorstroom van passagiers kan plaatsvinden. Vandaar dat we nu ook een boete gaan opleggen, om het gedrag van de passagiers te veranderen. Om dit te kunnen verwezenlijken, moet er nog wel het een en ander administratief geregeld worden. Dat wil zeggen, er moeten aanpassingen plaatsvinden in het computersysteem om de passagiers te kunnen registreren.”

Martijn legt uit dat er in eerste instantie en bij de eerste aanhouding in de groene rij, niet hard opgetreden zal worden.
Met het registratiesysteem wordt duidelijk of de passagier vaker is aangehouden. Verder legt Martijn uit dat er een aparte kantoorruimte is waar passagiers naartoe geleid kunnen worden, mocht dat nodig zijn.
Ook weten douaniers hoe te handelen als personen agressief worden.

Bron: Antilliaans Dagblad

Advertentie

back home

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties