27 C
Willemstad
• woensdag 4 oktober 2023

PBC | Veiligheidsheffing maakt vluchten uit Curaçao weer een stukje duurder

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Een nieuwe heffing op vertrekkende passagiers op Curaçao, de Passenger Safety Oversight Charge (PSOC), gaat reizen van of naar Curaçao weer wat duurder maken. Het...

AD commentaar | Analyse: Dag van de waarheid nadert

Je zou het met alle fratsen van de regering-Pisas rond de controversiële aankoop van Campo Alegre en alle (zure) grappen die erover worden gemaakt, gezien de...

PBC | Centrale Bank: Aanzienlijke risico’s bedreigen economische groei Curaçao

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Ondanks hoopvolle groeicijfers, waarschuwt CBCS-president Richard Doornbosch voor aanzienlijke risico’s die het economisch herstel kunnen bedreigen. Het niet bereiken van een oplossing voor ENNIA...

ParadiseFM | Woensdag inaugurele vlucht Avior airlines

De Venezolaanse luchtvaartmaatschappij Avior gaat weer op Curaçao vliegen. De eerste vlucht vanuit Caracas start op 4 oktober. Dat meldt het Curaçaose toeristenbureau. Avior is de derde...

ParadiseFM | Elizabeth de Cuba nieuw Cft-lid

Elizabeth de Cuba is voorgedragen als lid van het Cft. De Rijksministerraad is vandaag daarmee akkoord gegaan. Zij volgt per 1 oktober Gregory Damoen op als lid...

ParadiseFM | CBV lanceert solidariteitsfonds

Zorgbond CBV lanceert een solidariteitsfonds. Uit dat fonds worden leden die hun werk onderbreken om actie te voeren gecompenseerd. Dat werd gisteren aangekondigd op een persconferentie. Volgens...
- Advertisement -spot_img

DolfijnFM | Veel onregelmatigheden MDPT in SOAB-rapport

HomeMediaDolfijnFM | Veel onregelmatigheden MDPT in SOAB-rapport
Veel kadootjes uitgedeeld | Foto Extra

Het MDPT van voormalig voorzitter Werner Wiels wist wel raad met geld uitgeven. Dat blijkt uit het SOAB-rapport waar ochtendkrant Èxtra de hand op wist te leggen.

Een groep mensen mocht op kosten van Wiels cursussen volgen in Amerika en China. Een hotel op het eiland kreeg alvast 20 duizend piek voor mogelijke gasten, die misschien zouden boeken.

Ook werd een telefoonrekening van meer dan 350.000 piek betaald. En het MDPT had een notulist in dienst voor 3000 gulden per maand. Maar notulen van vergaderingen zijn nooit gevonden.

Bron: DolfijnFM

14 reacties

 1. dat krijg je als je imbecielen laat regeren..
  Asjes heeft de familie Wiels allerlei functies gegeven zodat hij MP kon worden.
  zus en broer Wiels hebben hier rijkelijk misbruik van gemaakt en hebben hun eigen zakken goed gevuld.
  Het volk mag betalen voor dit soort vette inbecielen…
  Maar het volk is ook schuldig zij hebben hun stem gegeven aan deze imbecielen.
  dat doet bijna de helft van dit volk nog steeds de MFK en KdnT hebben nog steeds een grote steun van dit ongeschoolde deel van het volk.
  helaas dat heet democratie…

 2. @Shonfefe,
  Dat was de opzet voor het lekken van het rapport, zodat alle ‘mee-eters’ de ‘zwarte piet’ snel van zich af konden schuiven. Geomaly was/is een PNP-coryfee dus natuurlijk kreeg Liberia-Peters een ‘heads-up’. Echter, van Eps heeft ook meegegeten zo ook de echtgenoot van Zita Jesus-Leito! Vandaar dat vandaag AD ons wilt doen geloven dat alléén Werner Wiels over alle belangrijke informatie beschikte.
  Hoe ging het liedje ook alweer? Bia gaña baka!
  https://www.youtube.com/watch?v=B15rMInVnGw

  M.b.t. EpsKunnemanVan Doorne; In “100 jaar olie op curacao” van Ton de Jong, een publicatie dat tot stand kwam met steun van het Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten, wordt gesteld dat EpsKunnemanVan Doorne een breekijzer had gevonden voor het openbreken van verkoopcontract (1985) met de Koninklijke Shell Groep. In deze publicatie wordt gesteld dat volgens EpsKunnemanVan Doorne ‘Shell in 1985 mogelijk over informatie die voor het Eilandgebied cruciaal was beschikte, maar die Shell niet (voldoende) met de onderhandelaars heeft gedeeld’. Kunneman cum suis wilde dit in de publiciteit brengen. Met een getuigenverhoor (o.a. Maria Liberia-Peters)wilde men de feiten (onder ede) boven water krijgen. De overheid moest aan RdK goedkeuring geven voor verder feitenonderzoek, voorlopig getuigenverhoor en eventueel procederen. Van Eps werd lid van de MDPT en deze voor Shell onplezierige publiciteit, werd op subtiele wijze de mond gesnoerd.

  Het rapport van SOAB is al geruime tijd ‘in circulatie’. In het rapport wordt gesteld dat het rapport niet is opgesteld i.h.k.v. een assurantie opdracht. Dus, een tweede ‘slag om de arm’. Waarom wacht Rhuggenaath met het naar de Staten sturen van dit rapport?

  De Staten zou een parlementaire enquete moeten eisen en Wiels onder ede verhoren.

 3. Typisch dat alleen over Wiels wordt gesproken maar what about Cova en Liberia Peters.Zij hebben mooi mee lopen rommelen maar wassen nu hun handen in onschuld.

 4. Brian S ( en KKC-redactie 😉 ) ,
  helaas, ik ben mijn tijd ver vooruit : ik heb geen facebook.
  Dus geen toegang tot andere facebookers.
  Ik houd me aanbevolen voor een link o.i.d.

 5. Inmiddels genoeg bewijs om Pueblo Soberano als mafiapartij te verbieden en Wacko Werner Wiels en zijn idiote zus Fraudelyne persona non grata te verklaren.

 6. @ToC,
  Iedereen beschikt al geruime tijd over een versie van dit rapport. Jij nog niet?
  Zie archief. De gelekte versie deed Liberia-Peters besluiten het ‘hazepad’ te kiezen. MDPT was allemaal een ‘one man show’. Het is nu blijkbaar tijd voor de volgende act!

 7. Zullen we gewoon de mensen het geld laten terug betalen dat ze onrechtmatig hebben uitgegeven? Dat en een tijdje Bon Futuro! Zal je zien hoe snel op Curacao de meeste corruptie zal verdwijnen.

  Maarja mbt Aqualectra is een heel boek over wanbeleid en stelen en het OM weigert wat te doen.

 8. Ochtendkrant Èxtra!
  Rhuggenaath geeft aan dat dit rapport nog niet officieel naar de Staten is gestuurd. Dus, Èxtra beschikt over ‘een gelekte’ versie. AD wacht zeker nog op ‘afstemming’ met de politiek om hierover te publiceren. Stemmingmakerij m.b.t. Venezuela geniet prioriteit.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties