Het blijft een heet hangijzer: het minimumloon. Alle vakbonden komen deze week samen om te praten over een plan om het minimumloon in te voeren.
Niet geheel verrassend willen de vakbonden dat het minimumloon zo snel mogelijk wordt opgekrikt. De regering wilde dit eerst nog bestuderen.
Vakbond-man Errol Cova zegt in het Antilliaans Dagblad: ,,Voor ons is het duidelijk. De zaak hoeft niet nog een keer bestudeerd te worden.”
Bron: DolfijnFM
Helemaal eens met Brian S.
En dan lees ik dat de schreeuwende tuinkabouter Errol Cova, met zijn partij PLKP verantwoordelijk voor het faillissement van ALM, ook nog op de payroll van het multidisciplinair team van Wacko Werner staat, de vuile rat.
Intussen is minister Alcala Walle iedere maand op bezoek bij haar kinderen in Nederland, businessclass vliegend, in 5 sterren hotels verblijvend en riante daggeldvergoedingen opstrijkend.
Haar partijgenoten noemen haar al AlcaLM Walle wegens haar voorkeur voor de KLM businessclass.
Minimumloon aanpassen. Waar hebben we het over.. Aan de andere kant kan de Directie van een failliet Insel gewoon 35.000 per maand betalen, krijgen de Latinas bysides van Jose van Arneman en Werner Wiels 12.000 per maand, Krijgt de man van Jesus Leito 13.500 gulden voor 20 uur werken per week voor niets doen bij de MDTP, reizen de ministers en volgelingen de hele wereld over, Mw. Wiels loopt stage bij Studiefinanciering voor 66.000 gulden… wat een grap al dat gegraai hier!
Minimumloon stapsgewijs drastisch (50%?) verhogen en tegelijkertijd de onslagwet stapsgewijs opheffen.
Wat zou dat voor directe, maar vooral ook indirecte gevolgen hebben en met name op de lange termijn?
Ik zie graag dat het minimumloon flink omhoog gaat en wel om de volgende reden:
a) Dit betekend waarschijnlijk een faillissement van de toch al malafide ondernemers, die een businessplan hebben om jaren geen belasting te betalen en dan failliet te gaan. Daardoor komt het marktdeel van deze ondernemers vrij voor ondernemers die eindelijk een goede afzetmarkt kunnen ontwikkelen. De prijs van de goederen hoeven dus niet omhoog.
Vergunningen moeten worden gescreend op juistheid, zodat er niet bij winkeliers zaken worden verkocht waar geen vergunning voor is.
b) Als de werknemer beter betaald wordt is er minder behoefte om 2 of 3 banen te hebben. Deze plaatsen komen dan vrij voor mensen die opzoek zijn naar een baan. Dit laatste heeft wel een maar…. ze moeten wel willen. Stimulatie door geld is nooit de enige oplossing om iemand aan het werk te krijgen cq te houden. Ook als het werk bij de persoon past is zeer belangrijk. Bij grote bedrijven is het normaal om na 3 jaar een andere positie binnen het bedrijf te krijgen. Mogelijk een herschikking van ambtenaren en werknemers. Zolang de juiste persoon op de juiste plaatst komt gaat het goed.
Positie MAN; beslissing t.a.v. minimumloon wordt niet teruggedraaid.
PAR, VBC enz. wat staat er in het regeerakkoord?
Het is bekend dat sommige werkgevers het minimumloon misbruiken om hun medewerkers uit te buiten. Voor heel veel werknemers is het minimumloon vaak tegelijk het maximumloon. Aan de andere kant zie ik vaak dat winkels in Punda en Otrabanda zondag open gaan waarbij de eigenaar en zijn gezin de enigen werken om lonen eind van de maand te kunnen betalen. Ik ben benieuwd hoe deze winkeliers het gaan oplossen, medewerkers ontslaan? Of minder uren laten werken? Of simpelweg faillissement aanvragen?