DolfijnFM | Stichting Eerherstel Oorlogsslachtoffers Curaçao blij met gebaar, maar strijd gaat verder

In 2013 werd een Aprilmoorden oorlogsslachtoffers verzoek al terzijde geschoven. De archiefstukken zijn op 1 januari van dit jaar na 75 jaar vrijgegeven.

De Stichting Eerherstel Oorlogsslachtoffers Curaçao is blij met het gebaar van Nederland inzake de Aprilmoorden van 1942.

Maar het gebaar is slechts een stap naar volledig eerherstel en erkenning dat de 15 omgekomen Chinezen oorlogsslachtoffers zijn. Zover wil Nederland opnieuw niet gaan.

In 2013 werd zo’n verzoek al terzijde geschoven. De archiefstukken zijn op 1 januari van dit jaar na 75 jaar vrijgegeven.

Bron: DolfijnFM

6 Reacties op “DolfijnFM | Stichting Eerherstel Oorlogsslachtoffers Curaçao blij met gebaar, maar strijd gaat verder

 1. Nou @Brian S., Nu de vergelijking met de Politiek hier is gemaakt, het valt wel op nu met Corona hoeveel ex politici in vitale functies in Nederland zijn. Blijkbaar zorgen politici in Nederland ook goed voor zich zelf. Zo zien we regelmatig Andre Rouwvoet, Halsema, Nijpels, Paul Rössenmuller en Agnes Kant op televisie.

  Agnes Kant konden wij ook op Direct TV zien, zij werd geinterviewd door Nicole Trinidad en het interview was in het Nederlands. Blijkbaar interesseert Direct TV geen reet dat er veel mensen zijn die geen Nederlands spreken.

  Zoals altijd is het een ego kwestie Direct TV wilt laten zien dat ze medewerkers hebben die Nederlands beheersen. Wat een waardeloze fucking zender is dat zeg, het gaat niet om informatie maar alleen om ego.

  Maar ja, Agnes Kant is nu directeur bij het Bijwerkingencentrum en ik moet zeggen dat zij heel ontspannend en goed uitziet. Het is wel heel wat anders dan de Agnes Kant die wij als lijsttrekster van de socialistische partij kenden.

  God damn zeg, toen was ze echt een uptight bitch, zo gespannen dat je een bierfles met haar achterste kon openen. Gelukkig heeft ze nu haar roeping gevonden.

 2. Vraag me trouwens of Nederlanders wel van de geschiedenis geleerd hebben? Ondanks al die herdenkingen zien we racistische partijen als Forum voor Democratie en PVV met de dag groeien.

  Dat is het gevolg van een oorzaak. Polarisatie is nu eenmaal groot in Nederland. Zelfde zie je met de populistische en radicale partijen als DENK en Bij1. BLM groepjes. Daarnaast zijn de bestaande partijen vooral druk bezig om zichzelf te verrijken.

  We zien hier hetzelfde. De politieke partijen als MFK, PS en KdnT.. racistisch en populistisch.

 3. @Brian S. “Wat heeft Nederland trouwens te maken met Rwanda?” Nou dat was juist mijn vraag, genocide nooit meer maar Srebrenica en Rwanda geeft toch aan dat het elk moment weer kan gebeuren.

  Vraag me trouwens of Nederlanders wel van de geschiedenis geleerd hebben? Ondanks al die herdenkingen zien we racistische partijen als Forum voor Democratie en PVV met de dag groeien.

 4. @Eric, Voor jou informatie. In Sbrenica waren de slachtoffers ook wit.

  Trouwens moeten men in Nederland nu iedereen gaan herdenken? Wat heeft Nederland trouwens te maken met Rwanda?

 5. Abraham Mossel

  @ Plasje doet me denken aan jouw ydk volk wat al eeuwig honderden ISLA onder de rook doden betreurt maar nog geen minuut herdenkt. En er staat ook geen standbeeld voor deze stakers onder de rook.

 6. Het gaat hier om eerherstel en Nederland wilt niet zover gaan om deze Chinezen als oorlogslachtoffers te herkennen.

  Doet me denken aan de vele herdenkingen die ze in Nederland houden elk jaar rond 4 en 5 mei. Meestal hoor je van, het mag nooit meer gebeuren en dat heb ik nooit begrijpen.

  Waar mag het nooit gebeuren, in Srebrenica niet? In Rwanda niet? Waar Hutu’s, Tutsi’s hebben afgeslacht?

  Kan me nog herinneren dat enkele jaren geleden een groep met het idee kwam om alle oorlogsslachtoffers op 4 mei te herdenken maar een groep verzette zich hevig ertegen. Blijkbaar wilden ze onderscheid tussen zwarte en blanke oorlogslachtoffers maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *