25 C
Willemstad
• vrijdag 30 september 2022

Extra | Journaal 29 september 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Ex-politieman Mariano vrijgesproken voor drugsroof van 600 kilo

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Voormalig politieambtenaar Mariens Mariano is vrijgesproken voor zijn hoofdrol in Rio Canario-drugsroof. De zaak met de naam Inex 2.0 draait om 600 kilo cocaïne...

Josimar | 1xBet – more than a betting operator

By Andy Brown and Steve Menary Russian-owned betting company 1XBet has been declared bankrupt and owes millions. Yet it still operates, using porn stars to attract punters, and...
- Advertentie -

Democracy now! | Wednesday, September 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Nu.cw | ‘Nederland moet terughoudend zijn in kritiek Caribisch asielbeleid’

De Nederlandse staatssecretaris van Asiel Eric van der Burg bezoekt Curaçao en Aruba in verband met de opvang van asielzoekers en andere migranten. Dat meldt Caribisch Netwerk. Van...

Nu.cw | Vluchten gecanceld wegens orkaan Ian

Luchthavens en vliegtuigmaatschappijen annuleren vluchten vanwege orkaan Ian. Onder andere luchthaven van Aruba en American Airlines annuleren vluchten naar Florida en de westelijke Caribische luchthavens. American Airlines...

RO | Ruim 33 miljoen euro voor duurzame elektriciteit Caribisch Nederland

Het kabinet stelt 33,6 miljoen euro beschikbaar voor een versnelde overstap op duurzame elektriciteit in Bonaire, Sint Eustatius en Saba. Daarmee wordt binnen 3 jaar gemiddeld zo’n...

DolfijnFM | Stichting Dierenhulp: 11.000 puppies minder geboren in 2020

De Nederlandse Stichting Dierenhulp voert de ingrepen al uit sinds 2008 en heeft sinds de start al 17.678 sterilisaties gedaan.

De Nederlandse Stichting Dierenhulp heeft vorig jaar 1.452 sterilisaties uitgevoerd op Curaçao. Volgens de stichting zijn er daarom ruim 11.000 puppies minder geboren.

De sterilisaties zijn uitgevoerd onder honden en katten die op straat zwerven, maar ook bij mensen met huisdieren die zo’n ingreep zelf niet kunnen betalen.

Dierenhulp voert de ingrepen al uit sinds 2008 en heeft sinds de start al 17.678 sterilisaties gedaan. Volgens de stichting gebeurt dat zonder enige vorm van subsidie van een overheid of instantie.

Bron: DolfijnFM

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

9 reacties

 1. Er zijn inderdaad lokaal campagnes geweest en nog steeds gaande. Deze zijn echter voornamelijk opgezet door ingezetenen die in Nederland zijn geboren dan wel hun roots daar hebben. Ook zijn de beste dierenpensions op Korsow in (goede) handen van Makamba’s of van – meestal – dames die hier geboren en getogen zijn maar wel hun roots in Nederland, een ander land van Europa, of soms Noord Amerika hebben.

  Ondanks dat het grootste deel van de eilandbewoners hun roots oorspronkelijk in Afrika hadden, houdt helaas en klein percentage zich bezig met het dierenwelzijn. Gelukkig zijn er wel dierenartsen [onder andere] uit deze groep die voldoende zijn geciviliseerd om empathisch tegenover het dier – in algemene zin – te staan.
  Een ongezond hoog percentage gooit zich liever vol bij de snek en verwekt links en rechts kansloze kinderen. Ga maar eens in de kansarme wijken van dit eiland kijken. Maar pas op dat je geen steen naar je hoofd krijgt geslingerd, want “buitenstaanders” – ook al is het een YdK – worden daar met argusogen bekeken. Vul zelf maar in waarom dat zo is.

 2. Lokaal zijn er ook meerdere campagnes geweest. Door omstandigheden zijn die stil komen te liggen.
  Deze discussie gaat nergens meer over.

 3. @Fox |
  Inderdaad.
  Bovendien, wat betekend?:

  “Ik beloof dat het al lang tijd is geworden dat …… discriminerende inwoners snel terug gaan naar waar ze vandaan kwamen”

  Misschien kan MvD hier duidelijk over verschaffen. Dus betekent waar ze vandaan kwamen:
  • Waar ze geboren zijn? [Is de enige echte YdK iemand die hier voor het eerst het “daglicht” heeft gezien?]
  • Waar ze zijn opgevoed en naar school zijn gegaan?
  • Het land waar ze hebben gestudeerd?
  • De landen waar ze hebben gewoond (als daar sprake van is)
  • Het land waar ze het langs hebben gewoond?
  • Het land waar de roots van hun voorouders liggen?

  Als één van de eerste 5 punten de maatstaf is en het antwoord is Nederland of een ander land, dan zouden hier op Korsow GEEN 1452 honden in één jaarzijn gesteriliseerd.

  Als het laatste punt van toepassing is en het antwoord is Afrika dan blijven er niet veel inwoners op het eiland over en waren er ook nauwelijks zwerfhonden, “WestPointers”, zoals ze eufemistisch worden genoemd.

  Wij zijn een gezin waarvan 2 leden hier geboren zijn maar hun roots in Europa hebben en één lid die toevallig in Nederlands Indië is geboren maar zijn roots in Nederland heeft liggen. Dit gezin – Wij dus – heeft 3 Westpointes van de straat geplukt. Ze worden verzorgd, krijgen eten en drinken en de gewenste vaccinaties, zijn gesteriliseerd, krijgen regelmatig hun Heartgard en bovendien – last but NOT least – veel aandacht. Ze worden beschouwd als volledige “gezinsleden”.

 4. Chapeau voor de stichting Dierenhulp! Dank. En nee niet eerst je hand op houden bij de overheid of wie dan ook, maar de mouwen opstropen en gaan. Mooi werk.

 5. @Marlies van Duin
  Wie discrimineert wie op het eiland volgens jou? Sommige groeperingen claimen het alleenrecht te hebben om zich “yukorsou”, ik zeg liever Curasoleño, te mogen noemen.vwat natuurlijk kul is.

  Als je het goed bekijkt, is iedereen, behalve de indianen oftewel de inheemse bevolking van Curaçao die jammer genoeg grotendeels werd uitgeroeid, de enige echte legitieme “yukorsou” danwel Curasoleño. Voor de rest is iedereen op het eiland vroeger of later (slechts 1 generatie oud of eeuwenlang, vrijwillig danwel gedwongen) import.

  Dus jouw vergelijking met Zimbabwe ontgaat mij totaal, tenzij jij de geschiedenis van de eilanden niet kent, wat wel te denken geeft.

 6. De foto symboliseert het Nederlands Koninkrijk in relatie tot de 6 eilanden in de Cariben…..vooral doorgaan met steriliseren…!

 7. Ik beloof dat het al lang tijd is geworden dat de rascistische of in iedere geval discriminerende inwoners snel terug gaan naar waar ze vandaan kwamen. Ga vooral zo door, dan gebeurt hetzelfde als in Zimbabwe. Absoluut niet goed te praten, maar door dit soort praat steek je het lont wel aan.

 8. @De Nederlandse Stichting Dierenhulp.
  Thanks, keep on doing the good work that should have been done by OUR society. (Fortunately there are some local exceptions)

  De YdK roept te pas en te onpas “NOS MES POR”. Wat hebben jullie gedaan aan de ellende van onze “straat”honden. Begin eens met het steriliseren en het op je eigen terrein houden van jullie honden.

  Dagelijks liggen er 10tallen dode honden op de weg en diverse daarvan hebben een halsband om. Of dragen zwerf/mondi honden tegenwoordig ook allemaal een halsband. Maak dat de kat wijs……….zo lang die ook niet op de weg is verpletterd door chauffeurs die 80-100 km per uur rijden waar 60 km per uur is toegestaan.

  Neem je eigen verantwoording en STOP met “nos mes por”. Kijk in de spiegel en BEWIJS het eindelijk eens een keer. En rijdt niet als een “beest”.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -