28.9 C
Willemstad
• woensdag 12 mei 2021 10:49

Telegraaf | Bonaire gaat op geel: reizen weer toegestaan

AMSTERDAM - Reizen naar Bonaire wordt weer toegestaan. Vanaf 19 mei verandert het reisadvies voor het eiland, bevestigt een woordvoerder van Buitenlandse Zaken. Vooralsnog staat de hele wereld...

PBC | Charetti America-Francisca is nieuwe voorzitter van de Staten

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Charetti America-Francisca is sinds gisteren de nieuwe voorzitter van de Staten. Zij werd voorgedragen door de grootste partij in het nieuwe parlement, de MFK....

PBC | Steekpartij in de SDKK

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De SDKK-gevangenis is opnieuw opgeschrikt door een geweldsincident. In blok 7 werd gisterochtend een gevangene door een medegevangene in zijn linkerbeen gestoken. De steekpartij...

PBC | Twaalf partijen willen meedoen aan Arubaanse verkiezingen

Persbureau Curacao ORANJESTAD – Twaalf politieke partijen hebben officieel laten weten mee te willen doen aan de statenverkiezingen van 25 juni op Aruba. Ze hebben hun kandidatenlijsten ingediend...

PBC | Bonaire gaat testen op de luchthaven

Persbureau Curacao KRALENDIJK – Bonaire is van plan om eind van de maand coronatesten uit de voeren voor aankomende reizigers op de luchthaven. Het gaat dan om een...

ParadiseFM | ‘Curaçao blijft oranje’

Nederlanders kunnen weliswaar binnenkort weer op vakantie, maar Curaçao en de andere Caribische eilanden van het Koninkrijk behouden hun code oranje. Dat betekent dat de Nederlandse overheid...
- Advertisement -spot_img
HomeMediaCuracao.nu | Steven Martina weer beschikbaar op Economie

Curacao.nu | Steven Martina weer beschikbaar op Economie

Persbureau Curacao

Martina trok zich tijdelijk terug nadat hij in opspraak kwam in verband met mogelijke belangenverstrengeling | Extra

Steven Martina wordt mogelijk weer minister van Economische Zaken.

Zijn partij, de MAN, neemt daarover later deze week een beslissing.

Martina trok zich tijdelijk terug nadat hij in opspraak kwam in verband met mogelijke belangenverstrengeling.

Nadat de rechter gisteren definitief van vervolging afzag, heeft Martina aangegeven weer beschikbaar te zijn. Partijgenoot Giselle McWilliam nam de honneurs zolang waar.

Bron: Curacao.nu |

11 reacties

 1. @CR zegt: Lees net in de Amigoe dat mevrouw McWilliam de portefeuille van Koeiman gaat overnemen: “minister posten worden als speelgoed onder elkaar verdeeld”.

  Het lijkt eerder alsof ze de miss Curaçao titel en troon aan elkaar over dragen, getuige het gemak waarmee deze posten onder de MAN gegadigden rouleren.

  Mc William, is haar carriere ooit begonnen als een second runner up finaliste waarbij ze de volgende dag de titel Miss Poes (hoe toepasselijk) in de krant opgeplakt kreeg omdat ze zo’n slechte verliezer was.

  In 1992 nam Mc William deel aan de Miss Curaçao schoonheidswedstrijd. Het uitroepen van – toevalliger en ironischer kan het niet : haar huidige partijgenoot – Elsa Rozendal tot winnares van Miss Curaçao 1992, mondde uit in een ware rel, met een voetstampende moeder Mc William die voor de tele Curaçao camera’s haar verontwaardiging uitsprak dat haar dochter niet tot Miss Curaçao was uitgeroepen, waarbij Mc William vervolgens de betrouwbaarheid, onpartijdigheid en deskundigheid van de jury zwaar in twijfel trok.

  Zij distantieerde zich van de einduitslag en gaf de volgende dag de haar uitgereikte prijzen terug.

  Ook nu lijkt ze een uitgereikte (ministerpost) “prijs” van Economische zaken terug te geven, maar om heel andere redenen. Ze krijgt er een andere “prijs” voor terug. Die van “Minister van Sociale zaken.

  Als dank voor het feit dat Giselle Mc William willing was om de honneurs van Minister van EZ tijdelijk en “onder strikte voorwaarden” waar te nemen.

  Van Mis Poes, naar Miss Ekonomía tot Miss Sociale Zaken.

 2. Lees nu net in de Amigoe dat mevrouw McWilliam de portefeuille van Koeiman gaat overnemen: minister posten worden als speelgoed onder elkaar verdeeld en enige kennis, kunde en visie op een onderwerp is totaal irrelevant. Dit wordt weer helemaal niets.

 3. Dit artikel toont weer aan dat “SCHAAMTELOOSHEID” hoogtij viert op deze baranka.

  Lijkt wel “the second coming of the savior”!!!!

  Echter alles om een goed resultaat te halen bij de volgende stembusgang.

  Pueblo, bosnan bai fliet…. (denkt familie Martina en de zijnen weer)!

 4. Ik ben blij dat het OM en de rechter niet mee gaat in de politieke spelletjes. Dus zijn vanaf nu alle aangiftes tegen politieke tegenstanders van de baan. Ook die van de Ministers.

  Zo en nu door met vooruit zien.

 5. Nu komt de aap dus toch uit de mouw.
  Dit is dus het politieke spel dat al die tijd al gespeeld werd.
  We zijn waarschijnlijk allemaal een beetje voor de gek gehouden.

  Gonzende hardnekkige conspiratie achtige geruchten uit “inner”cirkel bronnen deden al een tijdje de ronde en willen doen geloven dat het nooit echt de bedoeling was dat noch Neysia Isenia noch Giselle Mc William (blijvend) minister zouden worden.

  Die waren gewoon even als zoethouder naar voren geschoven tot de “smet” op het blazoen van Martina weer redelijkerwijs geklaard was en hij zelf de post weer kon bekleden.

  Neysa had grotere aspiraties en ging blijkbaar iets te serieus op het aantrekkelijke ministerschapsbod in en daar moest een stokje voor gestoken worden.

  Vervolgens zette Gijsbertha zijn troef in : Leila Matroos – Lasten.

  Via Matroos-Lasten, van wie hij nog wat tegoed had omdat zij haar “puesto royale” aan Gijsbertha te danken heeft, moest er iets lelijks “gelekt” worden zodat de Ministersschaps pretenties van Neysia in volledig in de kiem gesmoord werden.

  Het “lekken” door Matroos -Lasten van deze “lelijke” info over Neysiahad had blijkbaar niet zozeer met een morele drang naar rechtschapenheid en transparant bestuur te maken, maar eerder met een politieke gedreven akkevietje dat snel geklaard moest worden.

  Uiteindelijk heeft het allemaal wat langer geduurd en moest een tweede zoethouder ingezet en voorgeschoven worden in de persoon van Giselle Mc William die wel willing was om slechts “tijdelijke” de honneurs waar te nemen.

  En voila, uit dit nieuwsbericht blijkt nu i.d.d. dat het de bedoeling is dat S. Martina gewoon het Ministersschapsstokje “terug” over neemt.

  En Giselle? Laten we afwachten wat voor moois zij in de wacht sleept voor haar geleverde diensten.

 6. Martina trok zich tijdelijk terug nadat hij in opspraak kwam in verband met mogelijke belangenverstrengeling.

  Belangenverstrengeling was bewezen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties