DolfijnFM | Ruzie Nederland Statia escaleert

Statia wil meer autonomie, Nederland trekt juist de teugels aan | ANP

De ruzie tussen Statia en Den Haag loopt verder op. Een eilanddelegatie kwam gisteren niet opdagen op een gesprek met minister Plasterk.

Zij zouden juist over de problemen komen praten. De ruzie gaat over de manier waarop Den Haag Statia bestuurd. Het eiland wil meer autonomie, Nederland trekt juist de teugels aan.

Bron: DolfijnFM

19 Reacties op “DolfijnFM | Ruzie Nederland Statia escaleert

 1. Ik snap niet dat wat jij dagelijks hier post getolereerd wordt op deze site.

 2. Saba is een prachtig eiland, maar het lelijke Statia / Sint Eustatius, een eiland vol inferieure inteelt, kan beter naar de zeebodem worden afgezonken.

  Het eiland heeft niets te bieden, en haar domme inwoners zouden in Nederland hooguit carriere kunnen maken in de Josti band.

 3. @Pete: een kanonnetje 11 keer afschieten (saluutschoten) is geen erkenning van een vreemde staat. De Amerikanen interpreteren dit als een officiële erkenning.

  Daarbij erkennen landen elkaars soevereiniteit. Voor zover ik weet is Statia nooit een land geweest.

  Marokko was het eerste land. Volgens mij zat Nederland en Frankrijks in de top 5. De rest weet ik niet meer.

 4. Zo kennen we er nog wel een paar.. Napoleon had ook een wereldrijk en Hitler ook.. De romeinen en de Mongolen.. Carthego… maar wat is er nu?

 5. @Hans Statia is geschoold. Voor jou informatie was Statia de Golden Rock en was vele malen rijker dan Nederland ooit kan zijn. Statia erkende de onafhankelijkheid van de V.S. als eerste land in de wereld en met vrienden als de Amerikanen zul je nooit honger lijden. We Americans are faithful my friend, we never forget a good deed towards us.

 6. @Joep nee dat begrijpen ze niet en als hun vrouw niet kan bewijzen hoe jouw geld is uitgegeven wil die vrouw ook boos worden, eis dat je jouw mond moet dichthouden zoals Drechi pa nan schreef en dat je de staatskas moet blijven bijvullen.

 7. Joep Meloen

  Lucho,

  Zelfbestuur is leuk, maar ik weet niet of je getrouwd bent of een partner hebt, maar wanneer jij thuis zou komen en te horen zou krijgen dat op de 2e dag van de maand al het geld voor de hele maand al op is…………..dan neem ik aan dat je vragen gaat stellen.
  En wanneer dat dan iedere maand gebeurt dan begin je langzamerhand gewoon kwaad te worden.
  Dat is dus ook met St Eustatius het geval. Het lokale bestuur weigert pertinent om de tering naar de nering te zetten oftewel om er voor te zorgen dat er niet meer wordt uitgegeven dan wat men uit mag geven. Lijkt me niet zo’n moeilijk principe.
  Dan is het ook logisch dat Nederland, die verantwoordelijk is voor deze gelden, eens met de vuist op tafel gaat slaan. En wanneer je dan als bestuurder van het eiland gewoon je middelvinger opsteekt dan zijn de poppen echt aan het dansen. En terecht.
  Jij zou ook over de rooie zijn wanneer jouw partner ook de middelvinger opsteekt wanneer jij aangeeft dat de uitgaven omlaag moeten, zodat ze gelijk worden aan de inkomsten. Is niet zo lastig om te begrijpen.
  Heeft dus niets met kolonialisme te maken, maar alles met goed bestuur.

 8. Pfffffffffff

  Dit is een puntje voor de rondvraag, niet belangrijk genoeg voor een echt agendapunt. Next..

 9. Drechi pabosnan Hahaha je weet alles omtrent chupamentu dat is wat jullie voor Corallo doen. Wij hebben niets gemeen met jullie.

  Bosnanta chupa Italiano.

 10. Hallo ook al heeft Den Haag Statia ongewillig ingepalmd, beschikken ze van zelfbestuur recht. het zijn de internationale verdragen die Nederland heeft getekend tijdens dat de VN Europa heeft bevrijd van de Duitser.http://www.vormen.org/sites/www.vormen.org/files/activiteiten/files/bupo.pdf Internationaal verdrag inzake Burgerrechten en Politieke Rechten, 1966 Preambule
  De Staten die partij zijn bij dit Verdrag,
  Overwegende, dat, overeenkomstig de in het Handvest der Verenigde Naties verkondigde beginselen, erkenning van de inherente waardigheid en van de gelijke en onvervreemdbare rechten van alle leden van de mensengemeenschap grondslag is voor de vrijheid, gerechtigheid en vrede in de wereld,

 11. Nederland laat zich de les niet lezen door een stel ongeschoolde bandieten op een apenrots van 1500 inwoners.

 12. Drechi pa bosnan Tur

  Ja hoor Enriqueta,
  Is goed!! Ik ben een shemale! Je hebt zoals altijd gelijk mijn waarde.
  Je kleingeestigheid kent geen grenzen man………

  Ik voel me echt diep bedroefd dat jij je zelf YDK noemt, en je eigen landgenoten (hier en nu ook op St Eustatius) tekort doet. Je bent het eens met Plasterk en iedereen die je landgenoten willen vertrappen. Maar ja, chupadores zijn nou eenmaal chupadores, CHUPADO!

 13. Enri Mandingo

  Drechi pa bo. Ik twijfel zeer aan jouw mannelijkheid door je opmerking weten wij dat je een shemale bent, jammer voor je ik val niet op mannen hahahaaaaa.

  Je ben een typisch nazaatje van die slavendrijvers en jouw maatjes (die je eerder had opgenoemd) zijn onruststokers op deze forum met als doel de boel te boycotten.

 14. Lionfish

  Die wannabe delegatie vakantiegangers heeft waarschijnlijk liever de walletjes opgezocht om een nog groter gat te slaan in de begroting van hun inimini eilandje. Direct afzetten die amateurs.

 15. Drechi pa bosnan Tur

  Over welk onrecht heb je het?
  Please enlighten me Enriqueta.

  Enne, de Mandingo-naam die je jezelf ineens aanmeet is vermoedelijk “wishful thinking on your part”…. Je (vrouw) zou dat wel WILLEN… he? 🙂
  En, blijf maar partij kiezen voor de andere kant Enriqueta… Je komt binnenkort jezelf wel tegen!
  Kijk maar hoe sommige van je z.g. “vrienden” je nu al aanspreken…

 16. Enri Mandingo

  Drechi pa Bo ik ben niet politiek gebonden zoals jij maar als ik onrecht zie dan zeg ik wel wat. Bij onrecht ben ik bereid om voor iedereen op te komen.

  Onbewust zijn wij op jouw teentjes gaan staan en dat deed je veel pijn hahahaaaa.

 17. Drechi pa bosnan Tur

  @Enriqueta en Bram:

  Ik weet ECHT niet meer wat ik van jullie omnipotente breinen moet vinden……..
  Jullie waren schijnbaar “Captains of Industry” hier op Curacao.
  Jullie hebben maandenlang de hele bevolking “getrakteerd” op “haarfijne analyses” van de hele verkiezingscampagne vanaf December vorig jaar tot en met de verkiezingsdatum jongstleden, and then some.

  Nu blijken jullie ook nog eens een keer “experts” te zijn op gebieden aangaande politieke aangelegenheden op ook de andere eilanden……..
  Mijn hemel heren………….. HOU AUB EENS EEN KEERTJE JULLIE MOND! Bemoei je eens met jullie eigen zaken.

 18. Die eilandje onder curatele zetten, klaar is kees.

 19. Abraham Mossel

  Delegatie ” vacantie gangers” kwam niet opdagen, nou en wat dan nog. Over tot de order van de dag heeft plastrek gedacht.?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *