DolfijnFM | Regering onder voorbehoud akkoord met voorwaarden Nederland

De Nederlandse hervormingsplannen sluiten volgens hem aan op de Groeistrategie | Persbureau Curacao

De regering van Curaçao gaat akkoord met de Nederlandse voorwaarden voor coronasteun op lange termijn. Maar daarvoor is het van belang dat Curaçao niet alleen de eigenaar is van de problemen, maar ook van de oplossingen.

Er volgt nog ambtelijk overleg om juridische hobbels aan te pakken. Volgens premier Rhuggenaath kan Curaçao niet verder zonder financiële steun en technische bijstand van Nederland.

De Nederlandse hervormingsplannen sluiten volgens hem aan op de Groeistrategie. De Rijksministerraad vergadert 14 augustus verder over de nieuwe steunvoorwaarden.

Bron: DolfijnFM

4 Reacties op “DolfijnFM | Regering onder voorbehoud akkoord met voorwaarden Nederland

 1. Sinds 10-10-10 was de regering en het parlement eigenaar van de oplossingen en 10 jaar lang is het volk van Curacao en de belastingbetaler in Nederland besodemietert. Wat garandeert de regering nu dat zij wel aan oplossingen kan bijdragen aan niet-corona-gerelateerde problemen? Is dat omdat nu pas de ernst van de situatie doordringt tot het verstand? Is dat omdat er plotseling een integer parlement de regering steunt? Integendeel, nog steeds prevaleert partijbelang voor het algemeen belang. Ik hoop dat Nederland hier niet in trapt. Overnemen die toko en de zaak op orde brengen zonder kosten of torenhoge consultancy-fees. Doe dat over een periode van 8 jaar en draag over aan dan inmiddels strak opgeleide en goed toegeruste parlementariërs die werkelijk kunnen besturen. Dat is een vak en geen hobby. Koi kens!

 2. Curacao Independiente

  Mocht Curaçao de grens met Aruba willen sluiten dan zou Nederland er binnen de Koninkrijk eerder aan de beurt zijn. Nu zijn de Corona positief gesteste gevallen weer dratisch aan het stijgen, waar bepaalde landen in Europa zelf negatief advies geven voor bepaalde regio’s in Nederland met op laatste dagen het regenen van annuleringen bij hotels. Dus daarom is het zo belanrijk dat landen als Curaçao en Aruba zich gaar realiseren dat toerisme als voornaamste pilaar van de economie zijn beste tijd heeft gehad. Het kan blijven maar zou een kleinschalliger bron van inkomsten moeten worden binnen onze economie. Rest nu om op andere bronnen van inkomsten te gaan werken een goed begin is inzoomen op al de sectoren die nu wel draaiende zijn, waar vraag voor naar is en anders de nodige kennis in huis halen, met als voorop (niet excl.) beroep doen op de Curaçaoënaars die in buitenland wonen en hierbij kunnen bijdragen en het ook graag willen.

 3. Precies @Boos

  Deze losers moeten gewoon door het stof want NL houdt hun poot stijf!

 4. Einstein heeft eens gezegd: je kunt problemen niet oplossen met dezelfde manier van denken als waarmee ze gecreëerd zijn.
  Dus, hoe kun je in vredesnaam dan ‘eigenaar’ zijn van de oplossingen?
  Er zal dus een hele nieuwe wind moeten waaien…met mensen die niet politiek zijn besmet en terzake kundig zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *