DolfijnFM | Politie gaat optreden tegen verbale agressie

Wie de orders van agenten op straat niet opvolgt, moet de consequenties daarvan aanvaarden, aldus de politie | Persbureau Curacao

De politie is het gescheld en gevloek naar agenten zat. In een persbericht laat zij weten hard te gaan optreden tegen verbale agressie.

Vooral bij controles gaat het vaak mis. In Koraal Specht werden er zelfs waarschuwingsschoten gelost. Wie de orders van agenten op straat niet opvolgt, moet de consequenties daarvan aanvaarden, aldus de politie.

Bron: DolfijnFM

2 Reacties op “DolfijnFM | Politie gaat optreden tegen verbale agressie

  1. Weer een typisch voorbeeld van: “Ik doe het goed en de ander is fout”
    De huidige politie op Curacao en ook vooral in Nederland hebben totaal geen kaas gegeten van het feit hoe ze op een normale manier hun “klanten” te woord moeten staan. Wordt ook niet in de opleiding besproken.
    Heb zelf in Nederland meegemaakt bij een alcohol controle. Vlak bij mijn toenmalige huis een controle. Hele weg afgezet met een fuik. 5 auto’s voor mij en ik worden gesommeerd om in alcohol tester te blazen. Gelukkig drink ik geen alcohol en was ik zo nuchter als maar kan. Dus om het ijs te breken, vraag ik vriendelijk aan de agent of ik nu verder mag rijden om de bestuurders achter mij niet te lang laten wachten. En terwijl ik dit vraag, doe ik versnelling (automaat) al in de achteruit en laat de rempedaal ietsje opkomen. Het botte antwoord en reactie was en dat is niet gelogen of verzonnen: “BLIJVEN STAAN” met zijn rechterhand op het pistool en in aanvals houding.
    Het was ook helemaal niet mijn intentie om weg te rijden zonder toestemming, maar de reactie daarna sloeg alles. Ik was nog zo vriendelijk om mijn exuses aan te bieden. Ja ja en ENIGE antwoord was “BEK HOUDEN”

  2. Blijkbaar is het moeilijk om wat laagopgeleide politieagenten, wat diplomatie bij te brengen. In de Curaçaose samenleving kan je geen normale discussie hebben zonder dat er klappen vallen of geschoten wordt. De politie is een deelverzameling van die zelfde samenleving dus het is logisch dat zij het zelfde barbaarse gedrag tonen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *