DolfijnFM | Overheid moet 58.000 gulden schadevergoeding betalen

Diefstal bij verplichte opslag kruithuis: overheid verantwoordelijk is voor de veiligheid bij opslag. En de rechter was het daarmee eens | Persbureau Curacao

Willemstad – De overheid moet schadevergoeding betalen aan een vuurwerkimporteur. Die had zijn zware vuurwerk voor grote shows opgeslagen in het Kruithuis in Brievengat.

Daar werd het vuurwerk in oktober 2018 gestolen.

Het opslaan van vuurwerk in het kruithuis is verplicht.

De importeur vindt dan ook dat de overheid verantwoordelijk is voor de veiligheid bij opslag. En de rechter was het daarmee eens. Die veroordeelde de overheid tot het betalen van de 58.000 gulden schade aan de importeur.

Bron: DolfijnFM

4 Reacties op “DolfijnFM | Overheid moet 58.000 gulden schadevergoeding betalen

 1. Ik heb vorig jaar tienduizenden guldens aan loonbelasting betaald, waar de overheid ook mee in de fout is gegaan bij de opslag.

  Het ging volledig verloren aan snoepreizende dansleraren en dj’s, overboeking naar een kansloze luchtvaartmaatschappij en thuis Netflixende Tilly Pikeries.

  Lei pa un ta lei pa tur – ik heb ook recht op schadevergoeding.

 2. Helemaal mooi, dat de overheid verantwoordelijk was, mijn auto is foetsjie, overheid kom maar op.

 3. Knoek-koe

  Wie was er verantwoordelijk voor deze overheids vuurwerk opslag?

 4. Abraham Mossel

  vanavond moet de regering van curacrim effe naar Nederland 1 tv om 8 uur kijken, dan zien ze wat er gebeurd als een vuurwerk opslag ontploft, je ziet dan wat er 20 jaar geleden gebeurde in Enschede, een klap en zie het resultaat, Boem en alles was weg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *