DolfijnFM | Over de zevende coronacase….

Update: lees dit, had zojuist Izzy Gerstenbluth aan de lijn nav dit filmpje | Persbureau Curacao

Hi all. Ik heb net een tijd Izzy Gerstenbluth aan de lijn gehad. We wilden elkaar allebei spreken. Ik wilde graag weten waarom dit nou precies zo gebeurd was vanmiddag, en hij wilde graag zijn kant van het verhaal doen:

“Maarten, ik was van plan om het te vertellen. Sprak gisteravond de directrice van het ADC en heb haar gezegd dat ik het ging melden, omdat ik vind dat we niets te verbergen moeten hebben en transparantie over besmetting in de medische keten belangrijk is. Maar eerlijk: ik slaap de afgelopen weken hooguit een paar uur per nacht en ik ben het gewoon vergeten. Ik heb verteld dat we nog een aantal dingen moesten uitzoeken bij deze case, en dat IS ook zo.

Toen jij en Germone me er naar vroegen kwam het niet in me op. Pas toen Yves gericht vroeg over het ADC dacht ik ‘shit dat is waar ook’ en heb ik het verhaal uitgelegd.

Maarten, ik ben een arts. Ik moet de samenleving beschermen en ik moet ook de patient beschermen. Dit is een klein eiland. Als jij corona krijgt, moet ik dan vertellen dat iemand van Dolfijn het corona virus heeft? Nu bekend is dat iemand van de het ADC besmet is, wordt de GGD in paniek gebeld door iedereen die de afgelopen maand bij het lab op bezoek is geweest en de GGD kan dat niet aan, die raken overbelast.

Ik ben zo transparant als ik kan maar hier ben ik het gewoon vergeten. Geen kwade opzet. Blame me. Het was niet mijn bedoeling.”

Beste Izzy,

Niets dan lof voor het werk van jou en je team in deze periode. Na je gesproken te hebben, geef ik je het voordeel van de twijfel. Het is menselijkheid. Het feit dat we pas in vierde instantie begrepen dat het iemand uit de medische keten betreft en het hele Otrobanda lab in quarantaine thuis zit, wekte argwaan… is er iets te verbergen? En zo ja, is er nog meer belangrijke info die we niet weten?

Maargoed, ook in ons telefoongesprek heb ik aangegeven: petje af voor hoe jullie als team te werk gaan, de goede intenties en onvermoeibare energie om dit virus in het belang van ons allen tegen te gaan, zijn bij mij boven enige twijfel verheven.

Ik ben blij dat we elkaar gesproken hebben. Het houdt ons allemaal scherp. Dank voor alles wat je voor dit eiland doet. Keep up the good work!

Maarten

Bron: DolfijnFM

6 Reacties op “DolfijnFM | Over de zevende coronacase….

 1. Gewoon ‘n blaag die m schakel.

 2. Jammer dat Albert Einstein een tijdje terug overleden is.

  Maarten Schakel zou hem haarfijn de tekortkomingen in zijn relativiteitstheorie hebben uitgelegd.

 3. In zijn onbegrensde grootheidswaanzin schaamte de inhoudsloze schijtlollige Maarten Schakel zich er niet voor zich als gelijke te zien van Dr. Gerstenbluth en hem bestraffend toe te spreken.

  Maar de carriere van Dr. Gerstenbluth is nu compleet, want hij mocht zelfs een compliment ontvangen van de Grootste uit het Helal, Maarten Schakel.

  Misschien is het zijn fling met miss Curaçao Monifa Jansen die Schakel het toppunt van zelfingenomenheid heeft doen overstijgen?

  Nou, dan heb ik nieuws voor scharminkel Schakel. Na de Schottegatweg worden de siliconen sluts Yadira Bislick en Monifa Jansen op Curaçao het meest bereden.

  Nee, Schakeltje, als je mensen belerend wil toespreken doe dat dan bij de MFK mafioso die kind aan huis zijn in de Dolfijn studio.

  Of niet, Ramsay Soemanta?

 4. Het is wel een raar verhaal, langzamerhand begin ik in de complot theorie van Yves Cooper te geloven. De vraag is waarom heeft het ADC dit zelf niet naar buiten gebracht? Als je hulpverleners niet kan vertrouwen dan is het hek van de dam.

  Gerstenbluth heeft het over Germone, dat zal waarschijnlijk Germone de Lima van Direct TV zijn. Die hadden we nog na de persconferentie in Punda kunnen zien toen een deurwaarder van ontvanger geïnterviewd werd. De verslaggevers kwamen net van een persconferentie over social distancing en stonden op de lippen van deze deurwaarder.

  Wat opviel is hoe onbeschoft en asociaal deze Germone de Lima tov haar collega’s gedraagt, zij dringt voor en vuur 5 a 6 vragen achter elkaar waardoor de anderen geen kans meer krijgen.

  Waarschijnlijk durven ze niet te klagen want hopen ze allemaal op een betrekking bij Direct of TeleCuracao of met het welness project van Camelia-Römer omgekocht te worden.

 5. Let the facts speak, by all means, maar laat jullie ego achterwege. Vind je dat Gerstenbluth had moeten vermelden dat ADC in quarantaine was? Prima, schrijf er een mooi artikeltje over. Maar laat dit kinderlijke gedoe, deze egotripperij achterwege. Niet heel professioneel..

 6. KKC commentpolis

  Deze reactie is verwijderd wegens strijd met de regels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *