DolfijnFM | Ook in Nederland leidt quorum tot wanorde

PVV-leider Wilders had daarom gevraagd voor zijn voorstel over een structureel betere beloning voor zorgmedewerkers.

Ook in Nederland rennen parlementsleden weg om te voorkomen dat vergaderingen tot een goed einde komen.

Een quorum is nodig in Den Haag, wanneer er hoofdelijk gestemd wordt. PVV-leider Wilders had daarom gevraagd voor zijn voorstel over een structureel betere beloning voor zorgmedewerkers. Zowel D66 als PvdA spraken schande van de situatie: ondemocratisch, oncollegiaal en het getuigt van geen respect.

Bron: DolfijnFM

5 Reacties op “DolfijnFM | Ook in Nederland leidt quorum tot wanorde

 1. Die schamen zich in Nl. zo weinig als ze zich hier schamen!! Alles verwachten van de zorgwerknemers maar verhoging van salaris,dat niet!!! Wel zich ziek te werken zonder genoeg voorzorg middelen,daarvoor waren ze goed genoeg. Wacht mal af de nieuwe Corona besmettingen en hoe de zorg daarmee zou omgaan. Zeker geen applausje meer accepteren. Verschillende gronden voor afwezigheid maar Schandalig hier en in NL!

 2. Drechi pa bosnan Tur

  Whuahahahahahaaaaaaa
  Zo zie je maar weer

 3. @ Fred Schiedam

  Leuk geprobeerd, maar dat was helaas niet het geval. Bij een hoofdelijke stemming is het niet noodzakelijk dat alle 150 leden aanwezig zijn. Er moet alleen een quorum zijn en dat quorum was er. Omdat een hoofdelijke stemming enige voorbereiding treft had men de vergadering even geschorst (15 min). In die tijd zijn maar liefst 32 parlementsleden (VVD, CDA, D’66 en CU) snel vertrokken. Ze hebben zich uitgeschreven van de vergadering en daarmee was het quorum verdwenen, dus kon de stemming niet doorgaan.

  Terecht dat Wilders een hoofdelijke stemming vroeg, hij wilde weten wie voor of tegen de zorgsector zou stemmen, zodat hij daar later weer gebruik van kan maken.
  Inmiddels is de hele coalitie diep door het stof gegaan en heeft Jesse Klaver dezelfde motie weer voor stemming aangeboden, komende dinsdag gaan we dan zien hoeveel de coalitie over heeft voor de zorgsector. Ben benieuwd.

 4. Fred Schiedam

  Gelukkig zijn de Nederlandse nieuwsmedia (o.a. Nieuwsuur) beter!
  Wat was er aan de hand? I.v.m. de covid-19 wordt er ook op afstand vergaderd en is het ook vakantieperiode. Daarom is er van te voren afgesproken dat “hoofdelijk stemmen” (dus: in persoon aanwezig zijn in de Tweede Kamer en mondeling stemmen) ruim van te voren aangevraagd zou moeten worden om alle leden in staat te stellen om in 4 uur tijd in Den Haag te zijn.
  Wilders paste zijn truc toe “onaangekondigd” (d.w.z. iedereen moest er binnen 15 minuten zijn). Daar was de coalitie kwaad over!
  Bovendien, het gaat om een behoorlijke som geld (het ging niet om eenmalige beloningen maar om een structurele loonsverhoging) , en zo’n gat in de begroting schiet je niet eventjes op een zomeravond, dat doe je in een behoorlijk debat.

  Ik heb begrepen dat de stemming uitgesteld is, dus het komt echt nog wel aan de orde in de Tweede Kamer, dat heeft de colaitie ook al aangegeven (maar niet op zo’n overhaaste wijze).

  Trouwens, de zorg krijgt al een bonus dit jaar.

 5. roland bruijnesteijn

  De coalitie heeft al drie of vier keer eerder tegen loonsverhoging voor zorgmedewerkers gestemd. Deels een provocatie van Wilders dus, maar zo effectief dat coalitieleden het blijkbaar minder genant vonden om weg te lopen dan om nog een keer tegen te stemmen…

  Een bedankje aan de sector kan wel, maar een eenmalige bonus is ook nog lastig gebleken: hoe krijgen we he tbedrag netto ipv bruto?

  En het beroep op coronaregels om de vergadering te verlaten was niet echt geloofwaardig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *