29 C
Willemstad
• dinsdag 19 oktober 2021 20:30

Laatste reacties

- Advertentie -

DolfijnFM | Nog maar twee keer per week de straat op

Ministers laken negatieve berichten sociale media | Antilliaans Dagblad

Vanaf morgen mag iedereen nog maar 2 keer per week de straat op. Dat heeft minister Girigorie van Justitie vandaag bekend gemaakt. Vanaf donderdag 2 april, geldt een ‘plaachi di dia’ systeem.

Dat betekent dat enkel auto’s beginnend met een bepaalde letter op hun nummerplaat nog de straat op mogen – zoals bekend: enkel voor urgente zaken.

Het aantal verkeerscontroles neemt drastisch toe. Ook de lijst met uitzonderingen – voor vitale functies en processen voor wie een uitzondering geldt, zal drastisch worden ingekort. Zie hier de nummerplatenlijst. Volgens dr Izzy Gerstenbluth gaat de situatie de komende 2, 3 a 4 weken niet veranderen.

- Advertentie -

Maandag en donderdag
A
D
F
G
H
K
BF
Z
WA
En nummerplaten op naam

Dinsdag en vrijdag
J
L
N
R
U
MF (MotorFiets)

Woensdag en zaterdag
S
T
V
X
Y

Zondag mag NIEMAND de straat op, enkel openbaar vervoer

- Advertisement -

Bron: DolfijnFM

- Advertisement -

Artikel delen

10 reacties

 1. @ Lisa,

  Ik denk dan met name aan het personeel van supermarkten, het ziekenhuis en andere kritische bedrijven. Veel van het lager personeel zal gewoon naar het werk moeten, maar daarnaast heb je ook mensen die met de bus naar de supermarkt gaan.

 2. Laat de relen maar komen ” Knoek-koe, heb zeven honden waarvan vier, die je opvreten als je in mijn tuin komt ( zijn altijd los) en drie kleinere die blaffen de oren van je kop als je al langs het tuinhek loopt, dus pak ik dan mijn lange loop jonge als dat nodig zou zijn, dit alles op advies van de politie toen ik in het eerste jaar dat ik op de crim woonde werd overvallen door vier man in mijn eigen huis met een pistool op mijn kop!.

 3. Zet Zus de lannooy, Garcia, Betrian, en Suzy ook op de adressenlijst waar mensen hun voedselpakket, foodstamps en makutu básiko kunnen halen.

 4. Giri-gorilla zou hij eigenlijk moeten heten, vanwege de oer-primitieve en brute niet coherente manier waarop deze figuur door de bestuurlijk porselijnkast walst en gezagvoert.

  Vragen om problemen.

 5. Als er oproer uitbreekt, publiceer de adressen van:

  Franklin Sluis
  Philip Martis
  Alle Lastens
  Stephen Capella
  Moeder van Stephen Capella
  Ensley Tromp
  Henry Jourdain
  Ralph Palm
  Jacinta Constantia

 6. Over nog geen week gaan zich de eerste barsten vertonen.

  Nog even en de (aanzienlijke) groep die de eindjes reeds elke maand aan elkaar moest knopen, is door haar reserves heen, raakt in paniek en dan beginnen de relletjes en opstootjes.

  Makkelijk en kort door de bocht om bewegings restricties op te leggen, maar de financiele realiteit van alledag van velen uit het oog te verliezen.

  Regulatie is gewenst, maar dan wel op een doordachte en intelligente wijze.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Paradise FM | Weer iemand overleden door Covid-19

Er is weer iemand overleden aan de gevolgen van Covid-19. Zo blijkt uit de coronacijfers van maandag. Het aantal mensen op Curaçao dat door een Covid-besmetting is...

Democracy now! | Monday, October 19, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 19 oktober 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Medici Curaçao distantiëren zich van minister van Volksgezondheid

Persbureau Curacao Huisartsen en specialisten op Curaçao distantiëren zich van uitspraken van minister van Volksgezondheid Dorothy Pietersz-Janga. In een Tv-interview afgelopen donderdag zei zij geen bezwaar te zien...

PBC | Passagiers tussen Bonaire en Curaçao zijn honderden dollars extra kwijt aan coronatesten

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Passagiers die reizen tussen Bonaire en Curaçao zijn vanaf vandaag honderden dollars kwijt, alleen al aan Covid-testen. De extra uitgaven zijn het gevolg van...

PBC | Bonaire heeft ruim meer besmettingen dan andere eilanden

Persbureau Curacao KRALENDIJK – De besmettingscijfers op Bonaire zijn vier keer hoger dan op Curaçao. Vergeleken met Aruba is het zelfs zes keer. Dat concludeert het RIVM op...
- Advertentie -