27 C
Willemstad
• maandag 26 september 2022

DKR | Knipselkrant Curaçao plat door cyberaanvallen

Dossier Koninkrijksrelaties Willemstad – Aanhoudende cyberaanvallen hebben de Knipselkrant Curaçao platgelegd. Het is de redactie al een week lang niet gelukt nieuwe berichten te plaatsen. De site is...

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Jacobs: Secret audio recordings create a dangerous precedent

PHILIPSBURG--Prime Minister Silveria Jacobs (National Alliance) does not condemn the threats made by Minister of Public Housing, Environment, Spatial Development and Infrastructure VROMI Egbert Doran (National Alliance)...

DolfijnFM | Meer veiligheidscamera’s langs de weg

Het project wordt uitgevoerd door UTS, die het signaal van de veiligheidscamera’s gaat verbinden met de monitoring-room van de politie.

De overheid is gestart met het plaatsen van meer camera’s langs de weg. Er komen er nu 16 bij, naast de 33 die al zijn geïnstalleerd.

Op dit moment zijn de installateurs op de weg langs de moskee bezig. Het project wordt uitgevoerd door UTS, die het signaal van de veiligheidscamera’s gaat verbinden met de monitoring-room van de politie.

Bron: DolfijnFM

Artikel delen

14 reacties

 1. Waar blijven onze “gele vestjes”? In Frankrijk hebben ze meer dan de helft van die dingen vernield.
  Die vestjes zijn, terzijde, op mijn monitor altijd groen.

 2. Ter ere waarvan hebben wij veiligheidscamera’s nodig op plekken waar we die niet nodig hebben ?
  Wat we nodig hebben zijn camera’s die bv snelheidsovertreders registreren en een boete toezenden……………..oh wacht, die hebben we al, maar die functioneren na ruim 2 jaar nog steeds niet.
  Wat we nodig hebben is controle tijdens het rijden oftewel politie agenten die gewoon hun ogen en oren openhouden en reageren wanneer ze iets zien dat niet klopt.
  Wat we nodig hebben is optreden tegen motor-, quad-, scooterrijders en andere idioten die denken dat de openbare weg de perfecte plek is om te gaan feveren, wheelies maken etc.
  Wat we nodig hebben zijn wetshandhavers die optreden tegen agressie, lomp gedrag etc van ouders en kinderen op scholen en sportverenigingen.
  Wat we nodig hebben is een normale opvoeding van kinderen i.p.v. uitpoepen en maar aan hun lot overlaten.

  Ik heb het al vaker gezegd en ik blijf het herhalen; deze regering heeft geen flauw benul waar ze mee bezig zijn. Ze snappen de problemen niet, maar erger nog, het lijkt alsof ze iedere keer verrast zijn door wat er gebeurt………………terwijl het zo voorspelbaar is.

 3. Als men dan ook die snelheid meet kerstboom gaat laten werken dan heeft men een top verdien model. Loopt het geld vanzelf binnen en zijn de financiële problemen snel ten einde

 4. Ik begrijp het als je in dit land woont wordt je moedeloos en heb je geen kritiek meer. Niet zolang geleden zou een politiekdebat op TeleCuracao plaatsvinden.

  Vlak voor de uitzending verscheen De Geus in beeld met de opmerking dat de vragen uitgelekt waren en hij gaf de directeur van TeleCuracao (die daar nog steeds directeur is) de schuld.

  De Geus is garantie voor rotzooi, alleen weten we niet wat er gaat gebeuren misschien verschijnt opnames op Youtube in verkiezingstijd van politieke tegenstanders met het verhaal dat de camera’s gehackt zijn?

  Ik vraag me gelijk af of die randebiele Girigorie niet onder curatele gesteld moet worden.

 5. Hier waar ik zit is er op iedere hoek of scina een camera.
  Volgens mij is ruimte dus terabytes en capaciteit allang geen probleem meer. Je geloof niet hoeveel terabytes bijv een raffinaderij heeft.
  En die tarabytes worden na een bepaalde tijd weer hergebruikt.
  Neen ruimte is allsng geen probleem.

 6. Claps je kletst weer uit je nek. Registratie van internet en telefoon verkeer heeft in sommige landen een verplichte en vastgestelde registratie en opname duur. Camera beelden mag je zelf weten. En je mag ze ook overal ophangen. In Nederland mag je niet zomaar een Cam op straat richten of op ‘t huis van de leuke buurvrouw. Hier wel. Maar ‘t verbruikt nog al wat disk ruimte bij een beetje resolutie, frame en bitrate.
  Ja er is h264 en h264 compressie maar echt veel minder wordt’t niet. Kleur verbruikt tot 3 keer meer dan zwartwit en wat je op CSI ziet is onzin. Iets wat vaag is kan je niet veel verbeteren. Megapixel zegt iets over beeldgrootte en oppervlakte en niks over scherpte. Of beeld kwaliteit. Dat ligt aan de censor en lens. Ze moeten dus op kruispunten 4 3.2 mp vaste cams zetten met een beetje brede lens hoek en met een bestuurde 30 zoom 2.4 ptz of zo erbij. En dan ‘savonds ook nog goed verlichten. Want anders zie je niks als een koplamp er in schijnt, dat dan weerverbinden naar een centrale plek. Ben benieuwd hoe uts dat aanelkaar gaat knopen. Als dat via hun wifi moet dan moet de bitrate behoorlijk terug en heb je er weer niks aan. En een beetje crimineel neemt een magnetron trafotje en head in de auto mee en legt alle WiFi in een straal van 500 meter plat. Domme politiek.

 7. De wet politiegegevens, ongetwijfeld ook op C, door Bea in 2007 ondertekend en tot op heden niet herroepen. Opnamen van beelden die door bv. burgers en bedrijven worden gemaakt, mogen worden overhandigd aan de politie als er strafbare feiten op staan.
  @Clapas het heeft niets te maken met een ‘beschaafd land al dan niet. Stupid post as usual.

 8. Veiligheid camera. ‘s?? Een camera houd niks tegen. En ja dat mag op Curacao overal. Er is geen privacy wetgeving. Daarom staan er ook altijd van die foto’s in de krant van slachtoffers etc. De wet is uit 18 nog iets. En die kende nog geen cameras. De bestaande cameras hebben alleen een memory chip. Dus daar heb je niet zo veel aan. En als ze niet uitkomen op een centrale meldkamer en permanent bekeken worden schiet ‘t ook niet zo veel op. Wel kan je achteraf de beelden bekijken maar dat is vrij tijdrovend werk.
  En je hebt behoorlijk wat opslag capaciteit nodig. Een beetje ip cam van 2.4 mp geeft zo tussen de 16 en 24 gigabyte aan data per dag.
  Dus als uts dat over een curacau internet lijntje moet proppen dan wordt ‘t vast weer een rommeltje. Want dat

 9. Het is wel apart dat dit zo maar mag, in beschaafde landen mogen deze beelden een beperkt aantal dagen bewaard worden en daarna moeten ze vernietigd worden. Dat justitie met een smeerlap als De Geus in zee gaat is ook merkwaardig.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Hoofdrolspelers wanbestuur bij SLM mogen Suriname niet meer uit

De Nederlandse directeur van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij, SLM, Paul de Haan, en een belangrijke ex-adviseur van president Chan Santokhi, Prenobe Bissessur, hebben in Suriname een uitreisverbod opgelegd gekregen.

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -