DolfijnFM | Meer Noord-Amerikanen, minder Zuid-Amerikaanse toeristen

Meer Noord-Amerikanen, minder Zuid-Amerikaanse toeristen

Er komen steeds meer toeristen uit Canada en de VS naar ons eiland. Dat zegt het toerismebureau CTB op basis van de cijfers van de maand mei.

Met ruim 5000 Amerikanen is hun aantal met 16% toegenomen ten opzichte van vorig jaar. Eén op de vijf toeristen komt nu uit Noord-Amerika. Het totaal aantal toeristen daalde overigens wel in mei, met 6 procent.

Dat heeft te maken met de Venezolaanse markt, het aantal toeristen van daar is bijna gehalveerd in vergelijking met de maand mei in 2016.

Bron: DolfijnFM

4 Reacties op “DolfijnFM | Meer Noord-Amerikanen, minder Zuid-Amerikaanse toeristen

 1. ericlapas

  Vaak zie je een bloedmooie vrouw getrouwd met een oerlelijke kerel.
  Met toerisme hier, is het zelfde; als je op HATO aankomt is niemand om je de weg te wijzen. De uitgang via de Douane gaat door een deur met “Emercency only” er op, als je eenmaal buiten bent, zie je nergens een Taxi standplaats. Wil je de hoofdstad verkennen, is in Punda absoluut niets te doen. Wil je s’avonds een taxi in Otrabanda nemen om ergens te gaan eten, dan is de taxi standplaats pik donker. Ben je eenmaal in de taxi dan is de prijs bijna 40 dollar voor een ritje van 20 minuten, de taxi chauffeur heeft geen wisselgeld en spreekt geen engels. Verder heb ik het niet eens over de hotel service en de service in de horeca,enz. enz.. De vraag is, waarom zou ik als toerist naar Curaçao komen?

 2. Welke hotels zitten ze dan? 5000 man.. Marriot is dicht, Plaza is dicht etc

 3. Pfffffffffff

  CTB, Chata, allemaal een pot nat. Zichzelf in stand houdende nietsnutten

 4. caribbeancynic

  Elke maand goochelt het CTB weer met cijfers, nu is het aantal Amerikanen weer toegenomen terwijl AA niet vaker vliegt en Insel Air weggevallen is. Allemaal via Bogota?
  Het aantal toeristen is gewoon met 6% omlaag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *