27 C
Willemstad
• zaterdag 18 september 2021 07:40

Laatste reacties

- Advertentie -

DolfijnFM | MAN wil dat Gijsbertha aanblijft

De blauwe partij vindt dat haar minister alles heeft gedaan om het tij te keren | Extra

De MAN hoopt dat haar eigen minister van Financiën aanblijft, ondanks de mogelijke aanwijzing uit Den Haag. Kenneth Gijsbertha had eerder gezegd af te treden als het zover mocht komen.

De blauwe partij vindt dat haar minister alles heeft gedaan om het tij te keren, maar dat de economische krachten sterk zijn. Ze doet dan ook een beroep op Gijsbertha om door te zetten en tot het einde in functie te blijven om zo zijn verantwoordelijkheidsgevoel naar de Curaçaose gemeenschap te tonen.

Bron: DolfijnFM

- Advertisement -

Artikel delen

27 reacties

 1. @John Bash: heel verstandig. De financiële regelgeving op Curacao loopt zo’n 30 jaar achter. Pensioenfondsen en verzekeraars houden geen rekening met langleventrends zodat het vrijwel zeker is dat tzt er gekort gaat worden op zowel de AOV als andere pensioenen. Als je dan ook nog een CBCS hebt die niet uit blinkt in kennis dan heb je de poppen aan het dansen.

 2. @Revisited. Dankje. En neen niet bij Ennia. En ook niet op dit eiland.
  Gewoon in Nederland bij een degelijke pensioenorganisatie. Leek me veel veiliger.

 3. Het wordt echt tijd dat iemand van buiten (IMF etc) een tijdje op Curacao gestationeerd wordt om de financiën in toom te houden. Locals zijn niet in staat om financiële hervormingen door te voeren (inkrimpen ambtenaren apparaat, versoberen ambtenaren pensioen, achterstanden belastingdienst wegwerken) omdat ze bang zijn voor stem verlies of weerstand uit de samenleving.

  @John Bash: geniet van je welverdiende pensioen. Ik hoop wel voor je dat je jouw pensioen niet bij ENNIA hebt ondergebracht (jaarrekening 2017 is nog steeds niet uit!) 😀

 4. John “de parasiet” Bash, correctie, ik heb nooit gepartisipeerd in een regering, juist omdat ik geen parasiet ben. Maar met de figuren waar jij op hebt gestemd, die wel in de regering zitten, komen we heel veel verder, zo getuige de telkens 2 stappen terug in de afgelopen 20 – 30 jaar. What a joke!

  Roy, het inderdaad zinloos!

 5. Norbert, met figuren als jij, zal het land nooit verder komen. Eerder 2 stappen achteruit. Dus je geeft wederom toe dat je een parasiet bent.

 6. Norbert G.

  Zoals mijn broer Luke al schreef : je hebt volkomen gelijk.
  Geef die Bash(er) toch geen aan dacht. Dat is water naar de zee brengen. Zinloos dus.

  (with regards to commentpolitie 🙂

 7. John “de parasiet” Bash, politiek bedrijven is onder een pseudoniem zulks stellingnames publiceren en anderen verwijten.

  Wat je ook hebt geschreven, of niet, tot inkeer zul je nimmer komen. Want parasieten komen nooit tot inkeer.

 8. Norbert, dat is nu politiek bedrijven. En ik schreef niet de huidige regering, maar een huidige regering.
  En in de politiek proberen sommigen tot inkeer te komen en anderen niet. Maar parasieten komen nooit tot inkeer.

 9. John “de parasiet” Bash, ja hoor, de huidige regering probeert het wanbeleid van vorige regeringen te herstellen. Je klinkt net als Alcala-Walle, Zita Jesus-Leito of Gijsbertha. Die lopen daar nu ook altijd over te zeuren, maar in der tijd hadden ze geen enkele kritiek, en hebben ze daarna (met veel minder zetels) ook al op de bestuursstoel gezeten, totdat ze vandaag de dag met veelal hun eigen wanbeleid van gister worden geconfronteerd.

  “If you can’t stand the heat, get out of the kitchen”, zou ik zeggen. Maar bovenal: “Insanity is doing the same thing over and over again, and expecting different results.”

 10. @Roy.
  Onwetendheid ligt in de meeste gevallen geheel aan de persoon zelf. Voor onwetendheid kiest men zelf voor.
  Ik kom zelf uit een armoede gezin, maar door zelfstudie en wilskracht ben ik geen analfabeet meer en had een heel goede baan. Ben na 40 jaar hard werken gepensioneerd en heb een pensioen waar ik goed van kan leven.

 11. Norbert, een huidige regering probeert het wanbeleid van de vorige regeringen te herstellen.
  Als er een nieuwe regering komt, dan pas valt een huidige regering ook in de categorie wanbeleid veroorzaken. Als zij die al veroorzaken.
  Foute beslissingen nu, kunnen kunnen goed uitpakken op de langere termijn en goede beslissingen nu kunnen fout uitpakken op de lange termijn.

 12. En de inteligentsia buiten de politiek roert zich ook niet meer over wantoestanden. Akson sivil e.d.
  Dat was een paar jaar geleden wel anders. Ingepakt inmiddels?

  @Roy/Luke: s.v.p. één alias en één mailadres gebruiken. Dus óf Roy, óf Luke.

  m.v.g.

  Commentpolis

 13. @Norbert George
  Daar heeft u volkomen gelijk in. Maar als ALLE partijen jarenlang en alle, al dan niet van de ene naar de andere partij gezwalkte, -steeds dezelfde- politici eveneens jarenlang verantwoordelijk en aansprakelijk – behoren te – zijn voor de miserabele situatie waarin het eiland zich bevindt dan is Curacao toch ten dode opgeschreven, lijkt mij? Dan is er toch geen greintje hoop meer? Wat voor oplossing is er dan nog voor het ,veelal onmachtige,onwetende, volk? ( zeker als we een OM hebben dat m.i. niet functioneert zoals een OM in een democratisch land behoort te finctioneren).

  @Roy/Luke: s.v.p. één alias en één mailadres gebruiken. Dus óf Roy, óf Luke.

  m.v.g.

  Commentpolis

 14. John Bash, correctie, deze situatie is ontstaan door “de huidige” en voorgaande regeringen. Immers, de partijen (of personen) uit de huidige regering hebben ook allen deelgenomen aan afzonderlijke voorgaande regeringen.

 15. Norbert, ik heb ze gelezen. En neen ik solliciteer niet, want ik jammer nooit. Ik zeg alleen waar het op staat. Laat ik het zo stellen : deze hele ellende is ontstaan door het wanbeleid van voorgaande regeringen en parlementsleden. Ongeacht welke kleur, persoon, partij.

 16. John Bash, misschien moet je gaan solliciteren bij deze MinFin. Dan kunnen jullie met z’n tweetjes lekker jammeren en klagen over al die impopulaire en populaire maatregelen. Doing things right (zoals de MinFin doet), is namelijk geheel niet hetzelfde als do the right thing! Lees de rapporten van het Cft en de ARC er nog maar eens op na…

 17. Een minister van financien doet het nooit goed tijdens zijn anbtsperiode. Of het nu impopulaire maatregelen zijn of populaire maatregelen, maakt niet uit.
  Mogelijk dat de invoering van de zogeheten Zalmnorm een positieve bijdrage zou kunnen vormen voor de minister.

 18. Deze man, thans MinFin, heeft als spreekbuis van de ISLA jarenlang volgehouden dat alles ok was met de ISLA. Uitstoot : nonsens, dat is van de schepen die voorbij varen. Olielekkage: idem dito. Hij repte ook niet van het achterstallige onderhoud. Etc etc. Nee hoor alles ok! En zie wat er nu aan de hand is. De situatie met Venezuela heeft het probleem weliswaar nijpender gemaakt maar daarvoor was de installatie ook goed voor het schroot. ( Cooper deed ook of alles ok was. Zijn uitspraak staat zelfs op internet : “problemen met de ISLA zijn mij niet bekend”. Het triumverraad Cooper-Schotte-Gijsbertha-……jaja).
  En Gijsbertha moet ik nu geloven in zijn functie als Minister? Wat is eigenlijk zijn vooropleiding?

 19. De MAN wil dat Gijsbertha aanblijft om zijn verantwoordelijkheidsgevoel te tonen?

  Dat verantwoordelijkheidsgevoel wordt nu juist getoond door plaats te maken voor iemand die weet waar hij mee bezig is en die op z’n minst een visie hierop heeft.

  Dat de MAN “economische krachten” de schuld geeft (het mes heeft mij gesneden), bewijst maar weer eens hoe ook de MAN haar verantwootdelijkheid afschuift op anderen.

  Als Gijsbertha ook maar enig (positief) gevoel had voor de gemeenschap van Curacao, dan had hij allang opgestapt. Dat dit nochthans niet is gebeurd, spreekt boekdelen over Gijsbertha en de coalitie die hem tot op heden steunt.

 20. eens met ericlapas: deze man laat een spoor van vernielingen achter (beetje vergelijkbaar als Reinald Curiel bij ENNIA) en moet tegen zichzelf in bescherming worden genomen.

 21. Niet om het 1 of ander maar deze clown probeert het vuur te bezweren? Een figuur zonder noemenswaardige background net zoals het gros in de regering en Statenleden. Wat een ultieme schande deze figuren allemaal. Ik vraag me soms wel een af waar je zoiets nog verder tegenkomt, die incapabelen.

 22. Wat kan men op dat eiland verwachten van zo’n man? Wat voor achtergrond heeft hij, met name op de eilanden waar gebleken is dat de ambtelijke ondersteuning zo broos is dienen er ministers aangesteld te worden die meer weten van het vakgebied dan anders het geval is.
  Nee hoor, gewoon een incapabele man daar plaatsen en daarnaast onbetrouwbaar.
  Eerst geen maatregelen, toen wel maatregelen, toen minder maatregelen en dan niet eens de doelen halen. De MAN fractie dient te vragen waarom deze ministers dan überhaupt maatregelen neemt!!
  Eerst zeggen dat hij aftreedt bij een aanwijzing en dan blijven zitten met een advies tot aanwijzing.
  Het is een onbetrouwbaar incapabel sujet en niets anders kon men verwachten dan deze uitkomst.
  Hopelijk heeft Nederland dit spelletje door, want een ding is die man wel een sluwe vos.

 23. “MAN wil dat Gijsbertha aanblijft”. Zal wel te maken hebben met het feit dat MAN niet eens een nieuwe minister van economische zaken kan vinden. Alles wat deze idioot aanraakt zijn we kwijt, UTS, RDK.

 24. De MAN hoopt dat haar eigen minister van Financiën aanblijft, ondanks de mogelijke aanwijzing uit Den Haag. Kenneth Gijsbertha had eerder gezegd af te treden als het zover mocht komen.

  De blauwe partij vindt dat haar minister alles heeft gedaan om het tij te keren, maar dat de economische krachten sterk zijn. Ze doet dan ook een beroep op Gijsbertha om door te zetten en tot het einde in functie te blijven om zo zijn verantwoordelijkheidsgevoel naar de Curaçaose gemeenschap te tonen.

  Laat de MAN maar beginnen met 10 procent minder salaris!

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Rijksoverheid | Sluiting drugspanden op de BES-eilanden

De gezaghebbers van de openbare lichamen Bonaire, Sint Eustatius en Saba (BES) constateren een toename in drugshandel vanuit woningen en lokalen. Nu ontbreekt vaak de wettelijke grondslag...

ParadiseFM | Caribbean Motors failliet volgens eigenaar Autocity

Caribbean Motors is in feite failliet. Dat zegt Jolly Holding, de Arubaanse eigenaar van AutoCity, Ultimate Automobiles en Crown Automotives, in het Antilliaans Dagblad. Door verschuivingen in...

Democracy now! | Friday, September 17, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 17 september 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Nog geen toestemming Centrale Bank Aruba voor verkoop Banco di Caribe

De Centrale Bank van Aruba (CBA) heeft nog geen toestemming gegeven voor de verkoop van Banco di Caribe aan United Group Holdings. Zo schrijft de CBA vrijdag...

Nu.cw | Aruba Tourism Authority richt zich op duurzamer toerisme

De ATA-directeur Ronella Croes heeft woensdag tijdens een bijeenkomst met de minister van Toerisme, Dangui Oduber, haar marketingplan voor 2022 toegereikt. Aruba Tourism Authority (ATA) heeft een strategie...
- Advertentie -