DolfijnFM | Maatregelen tegen Corona zijn niet vrijblijvend

Supermarkten, botika’s en pompstations krijgen richtlijnen hoe er met klanten moet worden omgegaan.

De maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan zijn niet vrijblijvend. Volgens premier Rhuggenaath zijn het instructies die moeten worden opgevolgd.

Maar de premier verwacht dat iedereen daarin zijn eigen verantwoordelijkheid neemt. Het devies is om thuis te blijven en alleen naar buiten te gaan als het echt moet.

Supermarkten, botika’s en pompstations krijgen richtlijnen hoe er met klanten moet worden omgegaan.

Bron: DolfijnFM

17 Reacties op “DolfijnFM | Maatregelen tegen Corona zijn niet vrijblijvend

 1. Ik lees overal dat de niet naleving van maatregelen boetes enz. zouden kunnen opleveren.
  Zou het mogelijk zijn om een keer die maatregelen zwart op wit te publiceren?
  Heb alleen die van St. Maarten gezien tot nu.

  https://knipselkrant-curacao.com//dh-essential-businesses-that-are-allowed-to-remain-open/

 2. Het was al opvallend dat de ecologische vooruitzichten rooskleuriger werden zo kromp de economie nog maar 2,5% voor corona, hierna gaat er gezegd worden dat het gekozen beleid werkte en de economische neergang gestopt was en daarna dat er door de corona een einde is gemaakt aan de periode van economische bloei. Aan de andere kant hoeft de makamba het nu eens niet gedaan te hebben.

 3. Het excuus voor de komende jaren voor excuus Ministers en directeuren als Gijsbertha, Zita, Suzy , Mc William, Lasten I,II,III, Martina I,II, Sluis, Martis, Jardim etc en alle ministers die zullen volgen, zal de komende zijn: Corona….

  Al het falen uit het verleden kan nu toegeschreven worden aan Corona……

 4. Curacao revisited

  “Waarom zouden we een Minister van EO serieus nemen die niet veel ervaring heeft met EO.”
  en waarom zouden wij de nieuwe minister van EO serieus nemen, die eerst heeft moeten aftreden wegens de schijn van belangen verstrengeling? Waarom kan Curacao niet kiezen tussen:
  1. echte toppers binnenhalen en deze salarissen blijven betalen
  2. de huidige toppers laten zitten, en een 50% salaris verlaging doorvoeren in lijn met hun prestaties?

 5. …..”Typisch voor onze leiders: zelf omzeilen ze alle regels en ethiek maar ze eisen wel dat anderen zich gedragen”……

  Waarom zou iemand een president serieus moeten nemen die beloofd had corruptie aan te pakken en o.a. alle baantjes die door vorige regeringen zijn uitgedeeld aan familieleden en vrienden tijdens hun ” Regeer” periode, en er vervolgens geen één terugdraait?

  Waarom zouden we een Minister van gezondheid serieus nemen waarvan alles mis is met haar ethische gezond?

  Waarom zouden we een Minister van EO serieus nemen die niet veel ervaring heeft met EO.

 6. Curacao revisited

  Typisch voor onze leiders: zelf omzeilen ze alle regels en ethiek maar ze eisen wel dat anderen zich gedragen

 7. @ook dat nog
  Deze opmerking slaat kant nog wal. Niet elke diender hier is dom en vet.
  Ik weet niet wat voor beroep jij uitoefent maar mocht je arts oid zijn dan heb ik medelijden met je patiënten!

 8. En waar blijft MFK ster Stella v Rijn de SG, net zo’n lichtgewicht en shameful figuur als Lesley Fer!
  Wat een ship of pathetic fools bij elkaar.

 9. Deze regering en álle vorigen hebben nooit of amper ( verkeers- , milieu, hygiene, geluids etc) regels en wetten gehandhaafd.

  En nu verwacht men ineens dat een bevolking die amper aan handhaving is bloot gesteld, om niet te zeggen gedereguleerd is, ineens braaf wetten en regeltjes gaat volgen, omdat een stel rondreizende en zakkenvullende ministers dit stante pede eisen en dicteren?

  Rondreizende en zakkenvullende Ministers die het ook niet zo nou nemen met administratieve wet- en regelgeving,? ( altijd te laat, te traag, over budget, of nalatig) en waar het een grote zooi is op de Ministeries?

 10. De dorpsgek j baselmans neemt totaal geen eigen verantwoordelijkheid en sleurt anderen mee de vernieling in, kan levens kosten waar hij mee bezig is.

 11. Ambulant, waar bent u?

 12. Langzamerhand valt iedereen door de mand, Lesley Fer bleek een lichtgewicht te zijn (een erfenis van Asjes), daar horen wij Whiteman niet meer over.

  Het is onbegrijpelijk dat de minister president elke dag een persconferentie geeft, de journalisten die we hier hebben zijn niet universitair of HBO geschoold en stellen de ene na de andere domme vraag.

  De minister president hoort elke dag in het parlement verantwoording af te leggen, het parlement zit daar namens het volk. Maar ja, het niveau van het parlement is ook niveau lagere school dus dat schiet ook niet erg op.

 13. @Oracle
  Mierenneuken is ook een vak. Blijf lekker dreinen over een “noodverordening” die jij nodig hebt voordat je je aan de instructies houdt. Who cares in deze tijd van crisis? Dagelijks zijn de instructies live te zien en/ of te horen via de media of op te zoeken. Waar blijft ieders eigen verantwoordelijkheid?

 14. In Amerika gaat het nu ook goed fout.
  Dit wordt erger dan China en Italie bij elkaar.

  20:07
  New York bereidt zich voor met noodhospitalen
  In de Verenigde Staten verspreidt het nieuwe coronavirus zich razendsnel. New York City, de grootste stad van het land, is een van de hardst getroffen plaatsen.

  Om de verwachte stroom aan patiënten het hoofd te bieden, kondigde Andrew Cuomo, de gouverneur van de staat New York, aan dat conventiecentra en universiteitscampussen worden omgetoverd tot geïmproviseerde testplaatsen en hospitalen om patiënten op te vangen.

  Er wordt onder andere gedacht aan het Javits Center, een groot congrescentrum in het westen van Manhattan. Daar zouden 2.000 patiënten kunnen worden opgevangen. In de staat New York is het aantal besmetting in één dag gestegen met 3.200 tot 10.356. Twee derde van de besmettingen komt voor in de stad New York.

  https://www.tijd.be/dossiers/coronavirus/793-doden-in-een-dag-in-italie/10216056.html#728341
  en deze: https://www.parool.nl/wereld/epidemie-legt-zwaktes-vs-bloot-kunnen-italie-achterna~b81b35af/

 15. Ook dat nog

  Welke maatregelen!!! welke wet!! Straks moet ik aan een moddervette, arrogantie en nog dommere politieagent uitleggen waarom ik ‘s nachts naar een patient toe moet.
  Wat een gotspe

 16. We hebben hier de ‘beste’ directeur rampenplannen ene clown met de naam Kesley Fer, ik weet niet wat z’n credentials zijn, maar kan me er iets bij voorstellen ?
  Opvallend dat dit figuur zo stil blijft. Je zou toch denken, hij valt onder min van AZ, dat hij een rampenplan klaar heeft.
  Wat als er nog ergere rampen te verwachten zijn, het crashed van een aircraft of anderszins
  Heeft deze clown dan een scenario klaar!!!’

 17. John H Baselmans-Oracle

  Tot vandaag heeft deze regering niet de verordening laten zien dat hun handelen rechtsgeldend is!
  Aruba, en de 3 nederlandse eilanden hebben het besluit van rampgebied “noodverordening” met de regels en aanpassingen gepubliceerd. Zo weet elke burger waar ze zig aan moeten houden. PAR en deze regering lapt elke wet aan hun laars en komen met regels die niet door de wet gedekt zijn.

  Bij navraag bij diverse politici is er nergens een aankondiging “noodverordening” van rampgebied geweest tot heden! Dus men is illegaal bezig hoe hard deze leugenaars ook schreeuwen en dreigen met sancties.

  Ook bij navraag kan niemand dit document met handtekeningen en de nodige stempels (wat verplicht is gepubliceerd te worden) nergens te vinden!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *