DolfijnFM | Koning spreekt met medische sector Curaçao

Gepraat wordt over de coronacrisis en de gezondheidszorg | Rotapol

Koning Willem-Alexander praat morgen met vertegenwoordigers van de medische sector op Curaçao. Hij doet dit via online videogesprekken.

Gepraat wordt over de coronacrisis en de gezondheidszorg.

Eerder voerde de koning al zulke gesprekken met zorgwerkers op Aruba en Sint Maarten.

De Koning spreekt waarschijnlijk met de huisartsenvereniging, medewerkers van het ziekenhuis, de laboratoriumdienst en het ministerie van Volksgezondheid in Willemstad.

Bron: DolfijnFM

4 Reacties op “DolfijnFM | Koning spreekt met medische sector Curaçao

 1. @John: gezien jouw antwoord hier en je andere post, zul je nog niet eens voor een gratis zoomgesprek uitgenodigd worden.

 2. fuck de Koning, wat kan mij die miljoenen verdienende gast schelen. ik wil ook miljoenen voor wat zoom gesprekken.

 3. Misschien moet WA ook even babbelen met ha Ferwerda.
  Zij heeft een prachtig ingezonden stuk geschreven wat ook op Kkc is verschenen.

 4. “Koning Willem-Alexander praat morgen met vertegenwoordigers van de medische sector op Curaçao. Hij doet dit via online videogesprekken.”

  Jammer dat de Koning dan niet in contact komt met patiënten.
  Patiënten die vaak lang moeten wachten doordat de artsen de aangegeven tijden niet aanhouden voor een consult waardoor veel arbeidstijd verloren gaat.
  Patiënten die van de huisarts medicijnen voorgeschreven krijgen, maar ook nog eens van een specialist waardoor er kapitalen verloren gaan.
  Artsen die geen inzicht krijgen van de patiënten dossiers waardoor
  verkeerde beslissingen genomen kunnen worden.
  Artsen die in het weekend niet beschikbaar zijn en niet door anderen vervangen worden.
  Nieuwe specialisten, die hard nodig zijn, worden door diverse instanties tegengehouden en/of geen vergunning krijgen om hun praktijk uit te oefenen.(vandaar de lange wachttijden zowel voor consulten als voor behandeling)
  Op korte termijn mogen veel huisartsen en specialisten hun vak niet meer uitoefenen i.v.m. hun leeftijd waardoor de wachttijden voor een consult of behandeling steeds langer gaan worden met het gevolg dat klachten verergeren en de kosten voor behandeling daarvan steeds groter worden.
  Een gesprek met de Koning zal echter weinig effect hebben als men doorgaat op de huidige manier van patiëntenzorg. Het eigen medisch wereldje zal zich zelf wel beschermen (ten koste van….??)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *