DolfijnFM | Knops onder indruk van vooruitgang Sint-Eustatius

Knops zegt dat Sint-Eustatius bijzonder zwaar is getroffen door de coronapandemie. Om die reden geeft Nederland twee miljoen dollar extra voor de overheid.

Willemstad – Staatssecretaris Raymond Knops van Koninkrijksrelaties is onder de indruk van de vooruitgang die Sint-Eustatius heeft geboekt in de afgelopen twee jaar.

Knops zegt dat Sint-Eustatius bijzonder zwaar is getroffen door de coronapandemie. Om die reden geeft Nederland twee miljoen dollar extra voor de overheid.

Knops sprak tijdens zijn bezoek met alle vijf leden van de nieuwe Eilandsraad. In die gesprekken heeft Knops aangegeven dat hij vertrouwen heeft dat zij hun taak oppakken op weg naar herstel van de democratie.

Bron: DolfijnFM

Een Reactie op “DolfijnFM | Knops onder indruk van vooruitgang Sint-Eustatius

  1. Om voor coronasteun in aanmerking te komen werden voor bedrijven tot nu toe Nederlandse grensbedragen gehanteerd. Dat is niet realistisch voor kleinere eilanden met een relatief kleine bevolking en dus ook kleinere bedrijven. Dit is onbedoelde discriminatie die snel verholpen kan worden, mijnheer Knops.

    Mijnheer Knops heeft het over 2 miljoen extra voor de overheid. Nu weten we allemaal wel dat al die externe adviseurs, crisismanagers, interimmanagers en andere inhuur ambtenaren veel geld kosten, maar wanneer zijn de gewone mensen aan de beurt? De inkomens van velen zijn weggevallen, en een Robin Hood hebben we hier helaas niet. Mijnheer Knops, hoe langer je wacht, hoe eerder je te laat bent.

    Overigens is uitgaan van de registratie van de plaatselijke kamer van koophandel niet altijd handig om het maar zachtjes te zeggen.
    De Kamer van Saba en Statia heeft een registratie met veel oude data, te weinig dataonderhoud, en laat maar weinig actieve bedrijven zien. Globaal 30-40% minder als je met Nederland vergelijkt. Dat zou kunnen wijzen op minder ondernemingen, als tenminste een bedrijf zich altijd inschrijft. Wat daarintegen opvalt is dat de kosten van deze kleinere kvk relatief veel te hoog zijn als je met Nederland vergelijkt. En, mijnheer Knops, zoals u weet is uw vriend, de heer Sneek, hier verantwoordelijk voor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *