DolfijnFM | Knops; koraalschade Curaçao is nagenoeg onherstelbaar

olieplatform CIMC OOS Gretha Boca Sami | Antilliaans Dagblad

Den Haag – Staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Knops heeft geantwoord op schriftelijke vragen door kamerleden Diertens en de Groot van D66 over het bericht ‘Olieplatform verbrijzelt koraalrif op Curaçao – en daarna werd het stil‘.

Knops geeft aan dat er via de vertegenwoordiging van Nederland op Curaçao contact is geweest met de regering van Curaçao over het onderzoek en het verloop daarvan.

Er is volgens de staatssecretaris geen assistentie gevraagd aan Nederland. Wel is er volgens het Curaçaose ministerie van Gezondheid, Milieu en Natuur een onderzoek gaande. Assistentie door Nederland is te overwegen mocht de regering van Curaçao een verzoek indienen.

Lees verder op Koninkrijk.nu

Bron: DolfijnFM

Een Reactie op “DolfijnFM | Knops; koraalschade Curaçao is nagenoeg onherstelbaar

  1. Laten we naar goed Nederlands gebruik een commissie instellen die een vooronderzoek gaat doen naar de mogelijkheden om een rapport op te laten stellen, dat dan beoordeeld zal gaan worden door een evaluatiecommissie. Voor de opdrachtnemer van de opstelfase zal dan nog een aanbesteding gepubliceerd worden, zodra de bestuurder tijd vindt om het voorstel voor de procedure te lezen. Tot die tijd of zoveel later als het document weer gevonden wordt, is een hele diepe bureaulade de veiligste plek om dit soort potentieel vervelende onderwerpen op te bergen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *