27.8 C
Willemstad
• dinsdag 28 november 2023

Extra | Journaal 27 november 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | El Capitan shooters in Pointe Blanche after extradition from the United States

El Capitan shooters in Pointe Blanche after extradition from the United States PHILIPSBURG—Dante Ottley and Stevevanus Richardson, known as the El Capitan shooters, and as fugitives after...

NTR | Ambulans Deseo vervult laatste wensen: ‘Nog één keer op de pontjesbrug’

Eva Breukink Een laatste ritje over het eiland, nog een keer op de pontjesbrug staan of weer even thuis in je eigen bed liggen.   Dankzij stichting Ambulans Deseo...

PBC | Wapen uitgeleend aan moordenaar Boechi: 12 maanden

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De rechtbank in Willemstad heeft de 45-jarige D. Gabriel veroordeeld tot een gevangenisstraf van 12 maanden wegens wapenbezit. Het betreffende wapen zou gebruikt zijn...

PBC | Lichte stijging kamerbezetting en hotelinkomsten op Curaçao

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De toeristische sector op Curaçao heeft in oktober 2023 een positieve trend laten zien met een lichte stijging in het aantal toeristen dat een...

PBC | HAL Holding verruilt Curaçao voor Rotterdam

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Belegger HAL Holding is van plan zijn hoofdkantoor van Curaçao naar Rotterdam te verhuizen. De grootaandeelhouder van Coolblue en eigenaar van bedrijven als Boskalis,...
- Advertisement -spot_img

DolfijnFM | Isla nog steeds niet opgestart

HomeMediaDolfijnFM | Isla nog steeds niet opgestart
De raffinaderij ligt inmiddels al 9 maanden stil | Jeu Olimpio

De Isla is nog steeds niet opgestart. Maar onduidelijk is waarom. Isla zelf zegt dat het probleem bij de BOO-centrale ligt. Die zou niet voldoende stoom leveren.

Maar volgens de BOO is er iets aan de hand en zou Isla niet voldoende olie hebben om te raffineren. De raffinaderij ligt inmiddels al 9 maanden stil.

Bron: DolfijnFM

4 reacties

 1. Mark my words, de Isla is een aflopende zaak. Die wordt niet meer operabel. Zuiver gevoelsmatig dus.
  De achterbaksheid van de verschillende regeringen om alles voor zich uit te schuiven, en een paar jaar voor ht contract afloopt een kandidaat te zoeken is natuurlijk te gek voor woorden.
  Het zijn gewoon hazen die bang zijn geweest door impopulaire maatregelen t nemen dat ze niet meer herkozen worden.
  Zie hier het resultaat, althans 1 van de resultaten.
  Schoften echt.

 2. Wiels en zijn feestcommissie. Part 2
  De staten zijn ten aanzien van deze problematiek om de hete brei gaan dansen. Zo’n hot issue in de staten gaan behandelen, zou menig lokaal expert, en vooraanstaande figuren in de gemeenschap in een heel dubieus daglicht plaatsen. Want ‘the party was formidable’. Laat die gasten het niet in hun hoofd halen om die 120 naf. per hoofd van de bevolking via de fiscus terug te innen. Want Buchifiel is niet gek.

 3. Wiels en zijn feestcommissie. Deze commissie is toendertijd in het leven geroepen om een strategische partner voor de raffinaderij te vinden. Dat was de bedoeling. Echter het bedrag van 18.000.000 naf. is besteedt aan:
  o Vrienden en hotemetoten te bevoordelen
  o China te bezoeken voor massages in luxe hotels
  o dure hotels in het buitenland om zich vol te vreten
  o externe en buitenlandse consultants om zich in te dekken en om indruk te maken
  Het eindresultaat was nul. Al de deelnemers hadden aan het eind buitenechtelijke relaties opgebouwd. Dat was het resultaat.
  Dat bedrag had veel beter bestemd kunnen worden aan infrastructurele projecten zoals zelfbouwprojecten voor de lokale burgers. Want al die ‘projectontwikkelaars en investeerders’, waar de Kamer van Koophandel over zit te zeuren om zodoende meer contributies te ontvangen, dragen echt niet veel bij aan de staatskas. Al die NV´s en BV´s die om de haveklap failliet gaan, helpen de overheid aan niks. Het zijn de burgers die via loon- en inkomstenbelasting de staatskas vullen.
  Als de burgers via zelfbouwwoningen hun positie kunnen verbeteren, dan heeft de overheid daar meer aan. Via onroerengoedbelasting. Want van al die resorts ontvangt de overheid echt niet veel.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties